Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért beszél velem apám...

Miért beszél velem apám nagyon csúnyán ha kapok egy egyest? (Semmit érő, szarhàzi alak vagy) és akkor egy hétig miután kaptam az egyest mindennap elmondja ezeket a szidàsokat.

Figyelt kérdés
Hogy szoktassam le erről? Úgy beszél velem ha kapok egy egyest vagy nem figyelek valamire mintha embert öltem volna.

2023. okt. 19. 08:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%
Gondolom, most is lyukasórád van...
2023. okt. 19. 08:37
 2/14 anonim ***** válasza:
25%
Biztos ő is ezt látta.
2023. okt. 19. 08:59
 3/14 anonim ***** válasza:
38%

Vannak iskolák, ahol délutáni a tanítás. De csak egy példa.

Apukád nem szeret, neki a teljesítmény számít, a kirakat, nem az ember. Hogy hozd a standard társadalmi elvárást, mint pl. 5-ös bizonyítvány. Persze, az egyes nem jó, javítsd ki egy kettesre, de abba fektess energiát, ami a legjobban érdekel. Ugyanis apád viselkedése miatt alakulhat ki már most vagy később a megfelelési kényszer, maximalizmus. Amiért sosem fogsz szeretetet elismerést kapni. Az egy mókuskerék.

Feltételekhez kötni a szeretetet.

Borzasztó lehet neki is így élni, meg neked is. És ki fog hatni a felnőttkorodra.

2023. okt. 19. 08:59
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Mert idióta. Ennyi.

Nálunk ugyanez volt, de még a 3-sért is.

Eredmény: önbizalomhiányos, szorongó, majd súlyosan teljesítménykényszeres lettem, az egyetemet nem fejeztem be, mert tudtam, hogy a 4-es államvizsgára is csak a fintorgás megy, annál rosszabbért pedig a kb. a pokolra küld el.

A teljesítménykényszer miatt állandóan stresszben élek azóta is, és ha valami nem sikerül, az teljes megzuhanás.

Étkezési zavar, depresszió, időnként pánikroham.

Jártam szakemberhez hosszú időn át, de 22 évnyi non-stop szrt nem kevés idő kikezelni - HA sikerülhet egyáltalán. Most úgy érzem, nem, pedig már nem élek otthon és érzelmileg maximálisan támogató a környezetem.

2023. okt. 19. 09:06
 5/14 anonim ***** válasza:
86%
1-es, nálunk pl 8:30-kor kezdődött a suli, nem 7:30.
2023. okt. 19. 09:07
 6/14 anonim ***** válasza:
15%
Ezek valóban nem szép szavak egy édesapától, de vajon te nem ingerled-e őt erre? Megteszel-e mindent, hogy ne hozz haza egyest, hogy ne okozz vele szomorúságot a szüleidnek? Fordítasz-e elegendő gondot a tanulásra, vagy a kelleténél több időt áldozol a szórakozásnak, ami az előbbi rovására megy. Az embernek bizony kötelessége is van, fiatalon is, ráadásul a tanulás olyan dolog, amivel saját érdekedet szolgálod. Változtass ezen, javíts a tanulmányi eredményeiden, és meg fog változni otthon a hangvétel is.
2023. okt. 19. 09:15
 7/14 anonim ***** válasza:
10%
Köszönd meg, hogy figyelmeztet.
2023. okt. 19. 10:11
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Na a 6-os gyereke sem lennék, mert tuti pszichoterápia.
2023. okt. 19. 10:21
 9/14 anonim ***** válasza:
57%

6-os, miért szolgálja a saját érdekeimet sok értelmetlen f...ág bemagolása, amire SEMMI szükségem az életben???

Mert hogy a kovalens kötés nem írja meg az adópapírokat, vagy bármi, szóval miért kellene 5-nek lennem pl kémiából, mikor nem veszem hasznát. Vagy hogy mi történt a Légy jó mindhaláligban. Wow, attól nem kapok jól fizető munkát, ha elmondom, Nyilas Misi volt a srác benne.

Szánalmas, olyanokért lecs.szni a gyereket, aminek amúgy semmi haszna a való! életben.

2023. okt. 19. 11:06
 10/14 anonim ***** válasza:
81%

Dr. Bistey Zsuzsa klinikai szakpszichológust érdemes megkeresni a platformokon a 6-osnak és a hasonló mérgező gondolkodású embereknek. Az oktatás már régóta csak illúzió. Magyarországon pont nem azt tanítják, amit kellene. Nem tudom mikor lesz már változás, illetve mikor változtatnak az emberek. Mert erről nem a kormány tehet. Csakis az egyén.

De elég az oldalon körülnézni, a való életről nem is beszélve.

2023. okt. 19. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!