Ordibálós nagymamával mit lehet csinálni, ha egyébként normális?
Ez demencia
Normális mentális állapottal rendelkező ember nem akar megölni senkit ott kezdődik, kezeltetni kell
"Ha demens lenne, akkor nem felejtené el, hogy levelet vár és a hibás viszajárót sme venné észre."
Oh, dehogynem. A demencia nem azt jelenti, hogy totál hülye az első pillanattól és mindent elfelejt. Úgy kell elkepzelni, mint egy szitát. Először a dolgok nagy része fenn akad rajta, csak a nagyon apró dolgok mennek át. Aztán szépen lassan elkezd rozsdásodni az a szita és egyre több dolog esik majd át
Lehet, hogy normális, de valószínűleg olyan törés érte a halálesetkor, amit a mai napig nem tud feldolgozni.
Ez csak egyre rosszabb lesz, ha nem kap szakszerű segítséget.
Ismertem egy idős nőt, aki szintén haláleset után maradt egyedül. Nagyon kedves, aranyos volt, de nem volt szabad hátat fordítani neki... Őt egy idő után orvoshoz vitték, de ha nem szedte a gyógyszereit akkor sajnos nagyon ijesztő tudott lenni... Szerintem minél előbb lekellene ülni a mamáddal és beszélgetni vele, akár orvos bevonásával. De a legfontosabb, nem szabad egyedül hagyni.
Először nem kéne megkérdezni a mamát, hogy: "Mi a fasz bajod van, Mama?" Aztán mondjuk rászánsz fél-egy órát, hogy csak nézed és nem szólsz semmit, hátha elkezdi kiböfögni. Sokan basznak felnyílni, mert nagyon "összetett személyiségek", magyarán faszok.
Lehet, hogy a Papa fogta vissza korábban a csodálatos stílusát. (Valószínűleg a gyerekeinek nem új a dolog. Unokák mindig valami kötögetős sütigyárat szeretnének nagyszülőnek.)
Ha összefüggéseiben normálisan dumál csak nem lehet megoldani, mert beforgatta magát valami hülyeségbe, akkor azt mondod, hogy a kutya se fog felé nézni, ha ezt folytatja.
Egyébként meg lehet segítséget hívni stb.
Hű, de eccerű vagy te, 6-os! Nálad demencia=feledékenység. Mindjárt nem lenne orvoshiány, ha ez így menne. "Pszichiátria vizsga, tétel: Demencia. Vizsgázó: Feledékeny. Oktató: Kiváló, jeles!" Biztos neked is van belőle diplomád. De ha nincs, javaslom: olvass!
Egy 3 éves gyászra ezt ráfogni nem lehet. Azalatt szükségképpen változik az ember, a gyászszakaszolást különben is már rég megcáfolták, maga Elizabeth Kübler-Ross sajnálta a legjobban, hogy az ő haldoklásra vonatkozó elméletét tévesen elkezdték ráhúzni a gyászra. Én nem hiszem, hogy ez a nagymama pont a halál pillanatától vált gorombává, valószínűleg sose volt egy tündérke, és ez folyamatosan romlik, mostanra vált feltűnővé.
Egyáltalán nem normális amit csinál, nem vagyok orvos de a leírtak alapján kezelésre szorul.
A szüleid nem veszik komolyan a dolgot, egyszóval le se sarják. Ha a későbbiekben komolyra fordul a dolog, (amit remélem hogy nem), és meg sebesit valakit, akkor már késő lessz
17
Akkor most képzeld el, hogy a ferjed/feleséged meghal és te egyedül maradsz. Konkrétan egyedül, tehát nincs ott a gyereked, unokad, anyad, egyedül élsz. Nyilván meglatogat a családod, de alapvetően a napi 24 órából 20-at egyedül vagy. Egy héten mondjuk kétszer jön valaki, a többi időszakban nincs kihez szólnod. Hidd el, rengeteg idős ember lesz a párja halála után morgós, pokróc és igen, van aki kifejezetten durva lesz szóban.
Voltam önkéntes idősek otthonában, hidd el, totál normálisnak számít az ilyen valamilyen szinten. Nyilván az átlag nem fenyegetozik török elvagassal, de hallottam már én is törékeny, amúgy cuki mamit letámadni az új önkéntest, mert az a fehér csészébe töltött neki kávét a kék helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!