Mamám szerint, a hétvége arra való,hogy akkor is dolgozz, de akkor a házban, vagy kint az udvaron,ha vidéki vagy. Mert amikor ők voltak fiatalok,akkor is a munkából munkába mentek. Nektek, mi a véleményetek erről?
Boomer korosztály vagyok, de egyáltalán nem így gondolkodom. Nekem mindig fontos volt a szabadidőm. Szeretek olvasni, tévézni, színházba, moziba, hangversenyre járni. Sok időt töltök a szabadban, eljárok úszni, tornázni. Mindent megcsinálok, amit kell, de ha végzek vele, nem keresek újabbat.
N
Ha van kedvem, akkor dolgozok hétvégén, ha nincs, nem. Nálunk napra van felosztva a házimunka, mert hatalmas a kert és a ház is, de mindenkinek megvan a saját feladata és nem tartogatunk mindent szombatra, hogy heti 7 napban gürizzünk.
Nekem a hobbim a kertem, minden nap egy kicsit elvégzek benne. Terhesen, 38 hetesen is gazolgattam ráérősen, mert ehhez volt kedvem. Viszont pl főzni már nem tudtam, mert képtelen voltam elviselni a meleget, még páraelszívóval meg folyamatos levegőkeringetéssel együtt is rosszul lettem a fazekak felett. Így inkább rendeltem az ételt, a kisfiam kapta a bölcsis kaját, a férjem benn menzázott a munkahelyén. Az eredmény: szép lassan lett minden megcsinálva, nem zabált meg a kosz meg a rendetlenség és mégsem voltunk hulla fáradtak minden hétvégén meg hétköznap.
Eleve az idős korosztálynak semmije sem volt sosem, csak a munka. Ebben szocializálódtak és amikor leestek a lábukról, abba haltak bele, hogy már nem képesek ellátni magukat.
Nálunk rend van, de azért naponta nem kell felmosni. Nem vagyunk olyan koszosak :)
A nagymamádnak ez a normális, nem kell ezért piszkálni.
Te meg tanuld meg, majd a saját rendszered szerint, ne a nagyi parancsai szerint, hogy hogyan tudsz rendet tartani, hogy azért ne legyen túl nagy munka se a takarítás.
Ez az a korosztály meg az 50 év feletti akiknek nagy része kertesházban lakott.
Gyerekként már segítettek a kertben mert mindig volt valami,így nőttek fel mint ahogy az előttem szólók is mondták.
Én panelben nőttem fel és én sem értek egyet amit ez a korosztály képvisel,igaz én 22 éves vagyok de ahol dolgozom ott szokták szidni a mi generációnkat hogy ők még megtalálták a munkát.Erre szoktam azt mondani hogy ki milyen életet akar élni.Én biztos hogy nem fogok még a munka időm után is dolgozni otthon,az alap dolgok más hogy főzés,2-3 hetente porszívozok és takarítok,mosni azért hetente szoktam.
Nem is szeretnék kertesházat hogy azzal is csak foglalkozni kelljen és napi 8 óra helyett 16 óra legyen a munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!