Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mamám szerint, a hétvége arra...

Mamám szerint, a hétvége arra való,hogy akkor is dolgozz, de akkor a házban, vagy kint az udvaron,ha vidéki vagy. Mert amikor ők voltak fiatalok,akkor is a munkából munkába mentek. Nektek, mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés
Azt szokta mondogatni,amikor fiatal lány volt,hogy a dédimama mellett (ő háztartásbeli volt), neki minden nap fel kellett mosni otthon, és tőlem is azt várja el,hogy minden áldott nap patyolat rend legyen a házunkban. AMikor még velük éltem,nem lehetett leülni sem szinte pihenni,meg hobbizni,mert dolgozz, dolgozz, dolgozz..Szerintetek ez normális megközelítése az életnek?
júl. 4. 10:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
89%
Azt mindenki döntse el, hogy neki mi a normális, de én is azt láttam, hogy a nagyszüleim állandóan dolgoztak. Nagyjából akkor lett vége az életüknek amikor fizikailag már nem bírták a munkát, így életcél nélkül hamar leépültek és meghaltak. Fitalaon én se gondoltam agyondolgozni magamat, de amikor az embernek családja van, gyerekei, kertes háza, stb, akkor bármerre is nézünk, mindenütt csak a munka van. Persze bele lehet szarni az egészbe, csak akkor megesz a kosz, nem lesz az embernek kedve kimenni a kertbe, a gyerekek nem tudnak tiszta ruhát felvenni, a hűtőből saját lábán mászik ki ami egykor élelmiszer volt, leamortizálódik a környezetünk meg az egész családunk, a gyerekek a lazsálást tanulják meg a szüleiktől és hosszan lehetne még sorolni. Tehát aki nem egyedül él egy szállodai szobában (vagy mamahotelben), ahol mosnak-főznek-takarítanak rá, annak van bőven dolga a hétköznapi 8 órás munkaidőn túl is. Hogy mennyi, az részben a körülményeitől részben pedig a saját vállalásaiból következik. Például ha jó a panel, akkor nem kell a kertet rendben tartani, újítgatni a házat, kerítést, udvart. Ha nem kell gyerek, akkor még kevesebb a munka. Ha sok gyerek kell, akkor aludni sincs időd. Ez ilyen, nem kell ehhez öregnek lenni, elég ha önálló életet élsz és te gondoskodsz másokról, nem pedig mások gondoskodnak rólad.
júl. 4. 11:27
 12/24 anonim ***** válasza:
88%

Boomer korosztály vagyok, de egyáltalán nem így gondolkodom. Nekem mindig fontos volt a szabadidőm. Szeretek olvasni, tévézni, színházba, moziba, hangversenyre járni. Sok időt töltök a szabadban, eljárok úszni, tornázni. Mindent megcsinálok, amit kell, de ha végzek vele, nem keresek újabbat.

N

júl. 4. 11:29
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem meg mindenki csinálja úgy ahogy neki tetszik! Mamád ebben élt, neki ez a normális. De másnak meg az, ahogy ő maga csinálja. Nekem nem lenne normális pihenés és hobbi nélkül folyton robotolni. Akinek ez megfelel, az meg csinálja nyugodtan úgy, engem nem zavar, csak ne akarja másra kényszeríteni az életfelfogását.
júl. 4. 11:30
 14/24 anonim ***** válasza:
29%
Hétvégén kevesebbet kéne dolgozni, de mondjuk takarítani muszáj valamikor. Vagy ha van hasznos hobbid, az is jó hétvégi munka. De ez az a fajta munka amit magától kéne csinálnia az embernek, mert van rá igénye, hogy csináljon valamit, nem azért, mert más kötelezi. Szóval jó esetben olyan dolgokat szeretsz csinálni hétvégén, amiknek hasznuk is van.
júl. 4. 12:13
 15/24 anonim ***** válasza:
18%
Hát, nekünk takarítónőnk és kertészünk van. Hétvégén dolgozzanak csak a szegények.
júl. 4. 12:15
 16/24 anonim ***** válasza:
90%

Ha van kedvem, akkor dolgozok hétvégén, ha nincs, nem. Nálunk napra van felosztva a házimunka, mert hatalmas a kert és a ház is, de mindenkinek megvan a saját feladata és nem tartogatunk mindent szombatra, hogy heti 7 napban gürizzünk.

Nekem a hobbim a kertem, minden nap egy kicsit elvégzek benne. Terhesen, 38 hetesen is gazolgattam ráérősen, mert ehhez volt kedvem. Viszont pl főzni már nem tudtam, mert képtelen voltam elviselni a meleget, még páraelszívóval meg folyamatos levegőkeringetéssel együtt is rosszul lettem a fazekak felett. Így inkább rendeltem az ételt, a kisfiam kapta a bölcsis kaját, a férjem benn menzázott a munkahelyén. Az eredmény: szép lassan lett minden megcsinálva, nem zabált meg a kosz meg a rendetlenség és mégsem voltunk hulla fáradtak minden hétvégén meg hétköznap.

Eleve az idős korosztálynak semmije sem volt sosem, csak a munka. Ebben szocializálódtak és amikor leestek a lábukról, abba haltak bele, hogy már nem képesek ellátni magukat.

júl. 4. 12:20
 17/24 anonim ***** válasza:
12%
En a nyugat-europai, foleg az angol eletstilust szeretem es kovetem. Pont az ellentete. 🤫😉👌 🤷‍♀️ Amugy nem csak boomer allur az allando melo, de megkovetelte a mindenkori paraszti erkolcs ugyanugy, mint ahogy polgari ereny volt, hogy az ember nem ul tetlenul. Ha mast nem, kezimunkazott, konyvet olvasott. 😉
júl. 4. 12:27
 18/24 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk rend van, de azért naponta nem kell felmosni. Nem vagyunk olyan koszosak :)

A nagymamádnak ez a normális, nem kell ezért piszkálni.

Te meg tanuld meg, majd a saját rendszered szerint, ne a nagyi parancsai szerint, hogy hogyan tudsz rendet tartani, hogy azért ne legyen túl nagy munka se a takarítás.

júl. 4. 12:40
 19/24 anonim ***** válasza:
68%
Egy vidéki háznál tényleg mindig van mit csinálni részben igaza van a mamádnak. Falun élünk elmegyünk dolgozni haza jövünk a házban takaritás főzés ott az udvar a kert,fü vágás. Nem nagyon van ideje az embernek pihenni. De nyilván nem csak erről szól az élet hogy vagy bent vagy kint dolgozunk de tény és való hogy egy falusi háznál sokkal több a tennivaló mint egy panelban.
júl. 4. 13:27
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Ez az a korosztály meg az 50 év feletti akiknek nagy része kertesházban lakott.

Gyerekként már segítettek a kertben mert mindig volt valami,így nőttek fel mint ahogy az előttem szólók is mondták.

Én panelben nőttem fel és én sem értek egyet amit ez a korosztály képvisel,igaz én 22 éves vagyok de ahol dolgozom ott szokták szidni a mi generációnkat hogy ők még megtalálták a munkát.Erre szoktam azt mondani hogy ki milyen életet akar élni.Én biztos hogy nem fogok még a munka időm után is dolgozni otthon,az alap dolgok más hogy főzés,2-3 hetente porszívozok és takarítok,mosni azért hetente szoktam.

Nem is szeretnék kertesházat hogy azzal is csak foglalkozni kelljen és napi 8 óra helyett 16 óra legyen a munka.

júl. 4. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!