Igaz, hogy elvált szülők esetén a láthatáson a hétvégi szülő gyakran lepasszolja az ő szüleinek a gyereket, gyerekeket?
Nyilván van ilyen, de nem mindenki ilyen.
Szerintem ez nem gyakori, hanem ritka jelenség, de statisztikát sosem láttam erről, és szakemberek becslését sem.
Én egyszer egy elvált építészmérnökkel beszéltem valamiről, és mondta, hogy azon a hétvégén egyáltalán nem tud foglalkozni az ügyemmel, mivelhogy pont akkor lesz láthatási hétvége, és akkor semmi más program nem lehetséges, csak a gyerek.
Szóval ilyen is van.
Szerintem inkább a "megesik" kategória, nem a gyakori.
Mondom ezt úgy, hogy a férjem kocsmájába járt be olyan apuka inni, aki megemlítette néha, hogy épp gyerekes hétvégéje van, csak beadta a gyereket a szomszéd nénihez (nem is a szüleihez!)... De ez remélem tényleg csak extrém eset.
Az én ismerősi körömben inkább az okozott problémát, hogy apuka(/anyuka) programozni is ment volna a gyerekkel, meg a nagyszülőkhöz is vitte volna az unokát, mert nyilván ha egy hétvége kimaradt, akkor ők is havonta egyszer találkoztak csak.
Abban semmi kivetnivalót nem találok én sem, ha a szülőnek van egy hétvégi programja, és addig más rokonra bízza a gyereket, főleg ha a rokon is örül neki (meg persze a gyerek is). De azt nehezen tudom elképzelni, hogy hosszabb időre "lepasszolja", hisz ha annyira nem érdekli/nem ér rá, tehát nyűg, akkor miért hozza el egyáltalán. Csak abban az esetben ítélném el ezt, ha a szülőt nem is érdekli igazán a saját gyereke, nem tud (és akar) vele mit kezdeni, de muszáj elhozni, hisz ehhez joga vagy, és nehogymár ne éljen vele, vagy nehogymár a másik szülővel jól érezzék magukat.
A többi esetben tényleg nem etikus beleszólni, hogy mit kezd a ráeső időben a gyerekkel, amíg a gyerek nem sérül, sem fizikálisan, sem lelkileg.
3-as válaszoló.Már bocs, de ha 2 hetente van láthatás,akkor apukának ne pont akkor legyen b..aszhatnékja(bocs)/randija/stb,arra addig ,meg utána van 2-2 hete.Extrém parasztság,pont a gyerekes hétvégén csajozni.
De különben a nagyszülő is ember, egészen biztos,hogy tartanám anyósommal a kapcsolatot,és nem csak havonta láthatná az unokát.(nekem rendes anyósom van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!