Igaz, hogy elvált szülők esetén a láthatáson a hétvégi szülő gyakran lepasszolja az ő szüleinek a gyereket, gyerekeket?
Bontsuk le egy hónapra…
Havonta 4 napot max 5-ot van a drága apuka a gyerekkel, marad 23-26 napja amikor azt csinál amit akar 🙂
Miert a nők nagy része nem dolgozik? 😃
Munka után meg szabadnapokon azt csinál amit akar 😃 ne vicceljünk már tényleg 😃 a saját gyereked és nem tudja valaki elintézni hogy havonta 4-5 napot vele legyen?
Persze, csak az ilyen nem fog pattog i mert annyira lesz*rja a gyerekét hogy havonta par napot sem tud vele lenni, annak az ismerősödnek pedig gratulálni tudok hogy egy fesztivál fontosabb volt mint a gyereke.
Hányok az ilyen emberektől.
Nem, ez általánosítás. Nagyon sokféle szülő van. A külön élő nem mindig az apa, bár ez a többség. Van olyan, aki el sem viszi kapcsolattartásra. Van, aki lepasszolja. Van, aki ugyan elviszi a saját szüleihez, de ő is ott van. Van, aki csak néha, pár órára hagyja a szüleinél, ha tényleg olyan elfoglaltsága van, van, akinek nincsenek is szülei, vagy vannak, de soha sem hagyja ott, van, aki sokszor az aktuális párjára bízza a gyereket, és még sorolhatnám. Azért, mert a kérdező ismer egy vagy két ilyen szülőt, aki rendszeresen lepasszolja, nem kell általánosítani. Az én volt férjem pl rendszerint hamar belefáradt a gyerekbe, de igénye is volt a kapcsolattartásra. Ez azt jelenti, hogy a láthatásról mindig előbb hozta vissza, viszont volt, hogy láthatást időn kívül is elkérte. Volt, hogy lepasszolta az anyukájának, de a kétnapos hétvégéken csak pár órára, és volt, hogy ő is ott maradt vele, főleg, amíg kicsi volt. Engem nem zavart, mert: 1.akárhogy váltunk el, a gyereket tényleg szereti-szerette, és nem akartam tönkre tenni a kapcsolatukat, 2.az ex-anyósom nagyon szereti az unokáját és velem is tök rendes maradt, 3.hajlandó voltam a rugalmasságra, mert nekem is lehettek, lettek elfoglaltságaim, ami miatt cserét, rugalmasságot kértem.
Szerintem fontos a gyerek érdekében az elvált szülőknek együttműködni, hogy a gyerek ne sérüljön, nem azt kell figyelni, hogy jaj, mikor csinál a másik valami olyant, ami nem tetszik, nyilván a veszélyeztetés kivételével.
Persze, de aki szereti a gyerekét az nem helyez egy fesztivált előtérbe, mondom ezt úgy hogy fiatal vagyok és nincsen gyerekem.
Fesztiválból rengeteg van és rengeteg is lesz, szomszédos országokról ne is beszéljünk, furcsa lett a világ hogy mentegetünk valakit aki a saját gyerekére sajnálja az időt és minden fontosabb. Másik hetvegen is lehet bulizni és aki 2 nap után siet hogy leadja a gyerekét újabb 11-12 napra az minden csak nem jó szülő. Nem arról van szó hogy minden percet vele kéne lenni, de annak a gyereknek valószínűleg a szíve szakad meg hogy nem elég fontos és nem látja eleget a másik felet. ( havi 4-5 napról beszélünk továbbra is!!! )
Persze később majd a gyerek úgy is felnő és nyilván lesz egy rendes szülője aki felnevelte a másik fél meg addigra már vagy rá sem néz ( vagy kölcsönösen ) vagy a gyerek nem akarja látni majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!