Édesapám apukája meghalt tavaly január végén. Már 1 év eltelt és még nem volt hagyatéki eljárás. A többi családtaggal nem ápolunk valami jó viszonyt. Hogyan lehetne kideríteni ,hogy volt e már hagyatéki vagy sem?
1-es jól írja, telefon. De azt tudnod kell, hogy ha pl. végrendeleti öröklés lesz, attól még az édesapádat, mint törvényes örököst is kötelesek behívni a hagyatéki tárgyalásra. Apádnak is joga van azt látni és megvitatni pl. a végrendelet érvényességét.
Sejtésetek szerint volt itt valamiféle ez-az? A "többi családtag" a haláleset előtt a saját nevükre íratott mindent?
Ha volt ingatlanvagyon, az ügyfélkapun is rá tudtok nézni, hogy kinek a nevén van.
De első körbe telefon. Talán csak elakadt valahol az ügymenet.
3, nekünk 20 hónap volt, mire hagyatéki volt, azt mondta a közjegyző, sok a munka, ez van (nekünk pl nem fizetett addig a biztosító, amíg nem volt meg a hagyatéki).
Kérdező, nincs olyan, hogy elfelejtették bediktálni, pláne, mióta elektronikus anyakönyv van, semeddig nem tart a hagyatéki ügyintlzőnek az önkormányzaton lekérdezni a leszármazottakat.
5, amikor a férjem meghalt, én töltöttem ki, gyerekünk nincs. És az összes testvérét beidézte a közjegyző, mert volt egy földje, amit a házasságkötésünk előtt örökölt, fogalmam nem volt róla (azt a testvérek öröklik ilyen esetben), ezért őket nyilván nem írtam be.
Békésben tavaly halt meg a barátnőm anyukája, semmit nem kaptak az önkormányzattól, csak a közjegyzőtől a hagyatéki végzést, meg se tartotta a tárgyalást...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!