Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van erre illemszabály? Nálatok...

Van erre illemszabály? Nálatok ez hogy megy?

Figyelt kérdés
Két kicsi gyerekünk van, anyósom sz*rik rájuk, de mellette panaszkodik hogy ritkán látja őket. Pár hetente elvisszük hozzájuk, szóval havonta legalább egyszer találkozik velük. De mindig megjegyzéseket tesz hogy vigyük gyakrabban. Mindig mondjuk neki hogy nyugodtan jöhet ő is, vagy el is viheti őket ha van kedve és ideje, szóval nincsenek tiltva vagy ilyesmi, de két gyerek mellett nem az jár a fejemben hogy anyósom mikor látta őket utoljára.Tényleg illene nekem gyakrabban vinnem? Nem neki kéne kialakítania a kapcsolatot az unokáival? (Egészséges fiatal nagyiról van szó, szóval nem amiatt nem jön mert nem tud, hanem mert ő úgy gondolja az én dolgom lenne vinni hozzá a gyerekeket). A régebbi generációknál ezt így illett?
jan. 10. 20:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
90%

#2 az én anyósom pl azért nem akar jönni, mert akkor nem az "ő területén" vagyunk, és azt gondolja, hogy nála majd engedem, hogy beleszóljon, mit hogyan csinálok...persze előadja, hogy jaj mer após nem szeret már ennyit vezetni (60 km), de évente 3-4szer elmennek 200 kmre nyaralni, meg minden héten pingpongozni, meg mindenhova... Hát én meg nem áldozom fel rájuk az összes hétvégét...

Azzal sem értek egyet, hogy ha a kérdező a saját szüleihez megy, akkor anyóshoz is többet kéne... Oda menjen csak a férj, de a férjem nélkül én sem mennék anyósékhoz, azért a saját szüleihez mégiscsak hazamegy kvázi

jan. 10. 21:24
 12/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat akkor nem egyedüli a probléma 😅

A saját szüleimhez még ritkábban megyünk mint anyósomékhoz. Anyukámék rendszeresen hívnak hogy mi a helyzet velünk, átjöhetnek e, elvihetik e valamelyik gyereket sétálni vagy játszótérre. Nekik nem probléma hogy ritkán megyünk, beszéltem velük erről de mondták hogy megértik hogy nekem nehezebb két gyerekkel elindulni mint nekik. Szóval velük gördülékeny a dolog. Amúgy anyósomékhoz sem egyedül viszem őket, nem vagyunk olyan viszonyban. A férjemmel együtt megyünk,vagy sokszor csak ő megy a gyerekekkel.

jan. 10. 21:45
 13/19 A kérdező kommentje:
Ja és egy városban lakunk mind, szóval nem nagy táv, de egyszerűen nem jut eszembe hogy " jaj ők már két hete nem látták az unokákat akkor oda is vinnem kell a gyerekeket". Vagy ha eszembe is jut számomra abszurd ez az egész :D
jan. 10. 21:48
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Picit tényleg fura. Párod, nem tudna beszélni velük. Vagy hívja meg őket ő. És ha megy a nyafogás, akkor közöld velük, hogy " Akkor érjétek be annyival idővel amennyi most van!"
jan. 10. 22:03
 15/19 anonim ***** válasza:
64%
Régen nálunk úgy volt, hogy vagy mi mentünk a nagyszülőkhöz, vagy ők jöttek hozzánk. Nem volt előzetes egyeztetés telefonon, mert telefon sem volt. Amíg pici volt a baba, addig inkább a nagyszülők mentek. Ha nehezen mozgott már az idős nagyszülő, akkor pedig a fiatalok mentek hozzájuk. Kocsi még csak keveseknek volt.
jan. 10. 22:17
 16/19 anonim ***** válasza:
79%
Nem neked kell azzal foglalkozni, hogy a nagyszülők mikor látták az unokát. Majd elmegy a másikhoz, akinek hiányérzete van.
jan. 10. 22:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, úgy is jelzi ha látni akarja
jan. 10. 23:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, mi az illemszabály, de szerintem többen vannak, akik inkább maguk viszik a gyereket a nagyszülőkhöz, csak hogy ne anyós jöjjön hozzájuk látogatóba.
jan. 11. 10:05
 19/19 anonim ***** válasza:
77%

"Egészséges fiatal nagyiról van szó, szóval nem amiatt nem jön mert nem tud, hanem mert ő úgy gondolja az én dolgom lenne vinni hozzá a gyerekeket."

Majd ha TÉNYLEG hiányozni fognak neki az unokái, akkor majd megemeli a s..ggét.

Ha pampog, ennyiszer se vidd őket.

Amúgy, férjednek nincs se keze se lába? Ő miért nem tudja elvinni őket? Egyáltalán miért nem neki károg a vén boszorkány?

jan. 11. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!