Hogy érdemes szemkontaktust tartani beszégetés közben?
Valaki feltett itt egy hasonló kérdést, és olyan válaszokat kapott hogy illetlenség hosszan a másik szemébe nézni. El-el kell pillantani, hogy a másik ne érezze magát kellemetlenül.
És ez szíven ütött, mert én megszakítás nélkül tartom a szemkontaktust, így fejezem ki, hogy figyelek arra, amit a másik mond. És volt már, aki megjegyezte, hogy szinte szugeráló tekintetem van.:'D
De ha meg nem ezt teszem, és el-el pillantgatok közben, akkor attól félek, hogy azt éreztetem a másikkal, hogy ki akarok lépni a beszélgetésből, vagy nem rá figyelek.
De az is lehet, hogy rossz irányba pillantok ilyenkor, vagy túl hosszú ideig.
Mi ennek a mestersége? Hogy, merre, mennyit kéne elpillantani, hogy ne legyen félrevezető?
Ami nekem bevált: orra fölé, szemöldöke közé nézek.
Tartom a kontaktot, olyan, mintha a szemébe néznék, de mégsincs szembebámulás érzés. Néha bele-bele pillanatok a szemébe, majd vissza a szemöldökei közé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!