Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyen szervezett pörkölt...

Munkahelyen szervezett pörkölt főzés. Mik ilyenkor az illemszabályok?

Figyelt kérdés

Egyik kolega a saját lakhelyén pörkölt főzést szervez a hétvégére.

Az anyagköltséget hogyan szokás állni? A részt vevők összedobják a pénzt?

Vagy hogyan megy egy ilyen?

Jó lenne egy kis segítség, mindent tudni szeretnék amit tudni lehet erről.

#pörkölt #munkahelyen kívüli program
2023. máj. 16. 20:51
 1/6 A kérdező kommentje:
Most ez miért ebbe a kategóriába került?
2023. máj. 16. 20:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos rendőrök vagytok, azért. :-)

Na, szóval természetesen az alapanyag árát össze kéne dobni. A legnagyobb tétel a hús, de gondolom kerül bele zöldpaprika, paradicsom, őrölt pirospaprika, étolaj (vagy zsír).

Aztán a pörkölthöz kenyér is kéne, méghozzá sok.

Továbbá inni is kell hozzá. Legjobb a száraz bor (ízlés kérdése, hogy fehér, vörös vagy rozé bor). De van, aki a sört szereti, azt inna hozzá. Ezt akár meg is lehet szavaztatni, és ennek arányában venni különböző italokat. Ha esetleg sokan autóval jönnek, akkor viszont alig fog alkohol fogyni. Ezt is előre meg kell beszélni. Aki pedig nem alkoholt iszik, az is mondja el, mit inna: buborékos vagy buborékmentes ásványvizet, esetleg alkoholmentes sört vagy egyéb üdítőket.

A korrekt az, ha mindenki visz számlát a vett dolgokról.

Ha borra nagy igény van, akkor folyóbort célszerű venni, hihetetlen olcsón lehet. Én egy soproni pincészetből zöldveltelinit és kékfrankost szoktam venni 630 Ft/liter áron. Egy palackban meg ugyebár csak 0,75 liter van, viszonyításképpen írom.

Alapesetben a házigazda gondoskodik kellő mennyiségű tányérról és evőeszközről.

Hú, ahogy ezeket írom, máris összefut a nyál a számban. :-)))

2023. máj. 16. 21:14
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen megkérdezném azt, aki ezt szervezi, hogy mivel szálljál be. Költség esetleg, amit szét dobtok vagy mit vigyél. Pia, üdítő stb.

Vagy, ha nem szeretnél direktben tőle kérdezni, akkor valamelyik kollégád faggasd ki erről.

Mindenesetre üres kézzel ne menj és legyen a biztonság kedvéért nálad készpénz.

2023. máj. 16. 21:15
 4/6 anonim ***** válasza:
78%
nincs valami group chatetek amiken ilyeneket megbeszélhettek?
2023. máj. 17. 01:18
 5/6 A kérdező kommentje:
Kérdeztem, de csak elhülyülték...
2023. máj. 17. 01:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Aki ilyesmit elhülyül, az valószínűleg nem is gondolta(gondolja) komolyan az egészet.

Azóta eltelt 2,5 hónap. Mi lett végül?

2023. júl. 31. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!