Körülbelül 5 évesen levertem nagyapám kedvenc, még az ő nagyapjától kapott díszes olvasólámpáját, ami eltört. Emiatt nem beszélt velem 10 éve, múlthéten volt a 16. születésnapom és gondoltam felköszönötm, még most sem enged, hogyan békítsem ki?
A sorkatonás dolgot max ironikusan írtam volna ki, hogy de sok értelme van. Mert amúgy értelmét nem látom, max akkor, ha valaki lelki nyomorék akar lenni egy életre.
Kérdező, én is csak azt tudom mondani,szard le az öreget.
Mondjuk ha az ő születésnapján mentél volna... Házhoz mész, hogy ő köszönthessen fel? Ez így kontextustól függetlenül gáz szerintem.
Egyébként felesleges erőltetni, ez csak egy ürügy volt, hogy ne foglalkozzon veled
#23-as ha több mint 10 éve nem hajlandó róla tudomást venni, gondolod, hogy tudja mikor van a születésnapja?
Szerintem nem gáz, hogy akkor ment, mivel teljesen egyértelmű, hogy nem a köszöntés miatt ment.... a szülinap egy jó "ürügy" lett volna a kibékülésre. Szegény kérdező megpróbálta, ő legalább mindent megtett, ami tőle tellett, és tiszta lehet a lelkiismerete. A nagyapa meg úgy viselkedett, mint valami szörnyeteg, ebből le tudja szűrni a tanulságot, hogy vannak emberek, akikkel egyszerűen nem lehet mit kezdeni.
Arra azért kíváncsi lennék, ha valami tényleg nagy probléma adódna, hogyan kezelné a nagypapa.....
Ez csak amolyan költői kérdés: miféle ember az, akinek többet ér egy nyomorult lámpa, mint a saját unokája?
Elég fura értékrendje van a bácsinak. Így mire fog vissza emlékezni élete vége felé? A sok boldog emlékre a szeretteivel, vagy azokra a meghitt pillanatokra, amit az unokájával tölthetett volna? Nem! Arra a szájbavert lámpára!
Kedves kérdező! Őszintén azt javaslom neked, hogy ne haragudj a nagyapádra, mert teljesen felesleges! Inkább sajnáld őt, hogy ennyire üres szegény! Valószínű nem sok öröme lehetett az életében!
Minek kell neked egy ilyen szr ember társasága??? Az, aki képes megsértődni egy ötévesre, ott r...jon meg, már elnézést.
Ez egy egészen elképesztően dedós és szánalmas szint.
#25:
Leírta a kérdező #8-ban. Ahogy írtam, helyzettől függetlenül ez szerintem gáz, azért odamenni, hogy ő köszönthessen fel... De mindegy is, ez csak személyes vélemény. A konkrét helyzetben pedig felesleges ezt erőltetni köszöntéstől függetlenül. Tartom, hogy a lámpa csak egy jó apropó volt az eltávolodásra, volt ott valami más. Házasságon kívüli/nem tervezett gyerek, másik szülő el nem fogadása, vagy akármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!