Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám miért ennyire irigy...

Nagymamám miért ennyire irigy rám,holott ő nevelt fel?

Figyelt kérdés
A barátommal való összeköltözés miatt nagyon sok dologra szükségem volt a konyhában,hogy sütni,főzni tudjak. (mivel otthon nem volt semmim,nem is lehetett,így itt kellett mindent megvegyek). Nagyon boldogan újságoltam telefonon a mamának, hogy milyen klassz dolgokat sikerült beszereznem,és milyen jó árakon. Erre fel, még csak azt sem mondta,hogy jajj kislányom,de örülök.Még fel is ajánlottam neki,ha bármire szüksége van,és esetleg nekem több is van belőle (kiszúró forma, tál ami nem kell,stb), nagyon szívesen odaadom."Neki nem kellenek ilyen mocskok,majd ha kell,akkor vesz magának", na meg persze ehhez hasonló hangzatos kedvességeket is kaptam már tőle..Nem tudom,hogy miért irigy,miért nem tud örülni annak,ha nekem jól mennek a dolgaim, és sikerül egy kicsit "otthonosabbá" tennem a környezetemet..Ez nem csak a konyhai dolgokkal van így,mindenre irigy,ha tudok újat venni. A legutóbb hazalátogatáskor a barátomtól kapott parfümömet akarta elkunyerálni, de kivételesen nem engedtem. (korábban 1-2 dolgot már megkapott tőlem,amit nem használtam,és kellett neki).Lehet ez amiatt,hogy a 3 gyerek után nem ment vissza dolgozni,és nem volt saját keresete? Vagy nem is tudom,hogy lehet egy nagymama irigy az unokára, amikor ő nevelte fel..
2023. nov. 13. 12:50
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Engem is a mama nevelt, de amikor eljöttem akkor még adott is. Vagy ha valamit mondtam hogy milyen jó dolgot vettem akkor mondta hogy jé de jó. Vagy amikor mondtam hogy milyen új praktikát találtam akkor mondta hogy jé de jó, ő is kipróbálja vagy épp hogy igen ezt így kell és akkor kaptam mellé egy sztorit is. Pedig idős volt és én sem házasodtam össze a párommal.

Amikor otthon voltál akkor hogy viselkedett veled? Ez így egyik pillanatról a másikra lett ilyen?

2023. nov. 13. 15:45
 12/22 anonim ***** válasza:
77%
Az amiről te beszelsz az birtoklas, nem szeretet ! Tehat amikor valaki háziállatnak van tartva ,aki feldobja a napjait
2023. nov. 13. 15:46
 13/22 anonim ***** válasza:
9 esnek valaszoltam, 12 es vagyok
2023. nov. 13. 15:47
 14/22 A kérdező kommentje:
Otthon is csúnyán viselkedett velem, sőt a múlt szerdán volt az ominózus kukoricás eset,hogy nem mentem haza segíteni. Szombaton telefonált,beszélgettünk,de nagyapám kezében volt utoljára a telefon, és nem nyomta ki véletlenül.15 percen keresztül hallgattam,hogyan szapulnak,azért,hogy megtudjam,hogyan is vélekednek rólam..annak ellenére,hogy nem kevés pénzt is adtam haza,meg mindig vittem valamit,amikor hazamentem látogatóba..Azóta nem hívtam,nem is vettem fel a telefont. Miért is venném,amikor "szarházi takony vagyok",amiért nem megyek haza,amikor ő egyet fingik...
2023. nov. 13. 16:31
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne még vigyél pénzt, tedd félre inkabb magadnak. Nem érdemes érte egy ujjat se mozdítani. Ilyen emberekért. Tudom nehez es faj en is hasonló dolgokra kellett rájöjjek hogy egyedul vagyok.

Nem szabad csak magaddal törődj. Így egyedul sebezhetőbb leszel es hajlamosabb leszel rossz partnerekbe kapaszkodni , de muszaj erős legyél . Őszintén sajnálom

2023. nov. 13. 16:41
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

Ez egy toxikus ember, akiben szeretet nincs. Nem tudom miert varjak el nagyapáddal egyutt hogy te cselédjük legyél. Ha jön az unoka segíteni bónusz de ha nem ugyanúgy szeretem es elfogadom fel se hányom neki

En a lányomat támogatom sok penzzel havonta es meg fel se hív hogy hogy vagyok. Es megis imádom.

2023. nov. 13. 16:43
 17/22 anonim ***** válasza:
88%

Borzalmas jellem sajnos. Anya is van ilyen. De azt hinnem, ha ilyen szornyu, akkor nincsenek is szep emlekeid vele kapcsolatban. Jaj, nem kivanom, hogy ne legyenek. De szerintem az ambivalencia sokkal nehezebb erzes, mint valakit utalni, nem szeretni vagy felni tole. Ez nehez nagyon, mert csunya tulajdonsag, es sokmindent megkerdojelez.

Mas dolog, ha nem irigyseg lenne, hanem szuksegtelen marhasagoknak tartana, amiket vettel, pazarlasnak. Az jobb lenne.

2023. nov. 13. 17:40
 18/22 anonim ***** válasza:
90%
Mintha csak én írtam volna. Engem is mamám nevelt fel. És mióta párom lett és elköltöztem tőle, azóta jött csak elő az igazi énje sajnos...ugyanez, amiket írtál. Ha valami jó történik velem, akkor is csak lehúz, meg elkezdi sorolni az ő gondjait, meg hogy ő mennyire egyedül van (az egyik fia napi szinten ott van vele..) nehogy egy percig is jól merjem magam érezni. Ha nem ugrok a fütyülésére, akkor én vagyok a hálátlan köcsög...borzasztó volt felismernem, hogy egy toxikus, birtokló, kontrolláló zsarnok a nagymamám, az egyetlen ember, akiről azt hittem egész életemben, hogy igazán szeret. Most ott tartok, hogy napokig nem beszélünk (le is van tiltva a száma), és ha hívom, és ahelyett, hogy örülne nekem, elkezd oltogatni meg zsarolni, akkor kinyomom...a fiát sikeresen az ujja köré tekerte, ő minden szavára ugrik, de engem nem td, ezért haragszik rám..30 évesen hadd éljek már úgy, ahogy szeretnék, könyörgöm.
2023. nov. 13. 18:40
 19/22 anonim ***** válasza:
88%
Idős korára besavanyodott :S
2023. nov. 13. 22:04
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Talán azért, mert úgy érzi, hiába nevelt fel titeket. Gürizett egész életében, lemondott dolgokról aztán semmi haszna nem volt, boldogtalan.
2023. nov. 14. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!