Hogy értessem ezt meg mamámmal?
19 éves vagyok, apámmal nem tartom a kapcsolatot és mamám nem érti miért.
Nyilván nyomós okom van rá, de bármikor felhozom bármelyiket, csak legyint, hogy "jajj ez semmi" vagy, hogy "apád nem ezt mondta, mit hazudsz".
A szüleim elváltak, anyagiak miatt gimi alatt apámhoz kerültem. Neki volt új nője, annak egy kb velem egy idős gyereke. A nőnek évekig nem volt munkája, közös kasszán voltak, ami annyiban merült ki, hogy mostohatesómnak megvett mindent, míg nekem egy sport szeletet is ki kellett fizetnem (miután megkérdezte, hogy kérek-e, meghív(!) rá). Nem volt zsebpénzem, az is probléma volt, hogy éjjel fülessel hallgatom a zenét (míg mostohatesóm kb egy huszast kapott zsebpénznek + ha kellett valami még rögtön adtak neki pénzt, ő éjjel hangszóróval hallgatott hangosan zenét, de mégsem szóltak rá). Szóval elég nagy kontraszt volt kettőnk között. Egy időben pl amikor menstruáltam a betétet apám adagolta nekem, szólnom kellett, hogy ki kell cserélnem és adjon másikat. Hiába áztam át, nem kaptam többet, mint egy börtönben.
Ha az órám után nem voltam fél órán belül otthon (ami elég kivetelezhetetlen volt, kb 20 perc volt az út busszal + 5 perc séta a megállóból + óránként egyszer jött buszom) akkor nem kaptam ebédet sem.
Amikor eljött a továbbtanulás ideje, mostohatesómnak kivettek egy albérletet pesten, míg velem közölték, hogy intézzem el Pécsen a kollégiumot, ha tovább akarok tanulni, mert ott drágák az albérletek. (Tudjuk jól, hogy Pécsen egy szoba töredéke lett volna egy pesti albinak.) Alapból a továbbtanulásom sem támogatták, mert nem valami gazdasági szakra akartam menni, mint a nője (aki végül egy helyi kisboltban lett pénztáros a diplomájával, a diákhitelt amit felvett a képzésre még mindig nem fizette vissza).
Mamámat szeretem, kiskoromban ő volt velem a legtöbbet, de így, hogy minden alkalommal amikor meglátogatom 3× is feldobja, hogy miért nem beszélek apámmal, már csak évente 1-2 alkalommal találkozok vele, a telefont is csak ritkán veszem fel. Mit tehetnék még, hogy megértse?
Hát elég szégyen alapból hogy apádnak a nőjének a gyereke(ami nem az övé) fontosabb mint a saját vérszerinti lánya...
Ha meg a kedves mama nem fogja fel milyen görény a fia így járt!
Mert gondolom apád anyukája!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!