Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám lassan három éve...

Nagymamám lassan három éve már, hogy meghalt, de van egy dolog, amire nem kérdeztem rá életében, és ez egyszerűen megőrjít lassan. Napi szinten gondolok arra a témára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Utolsó együtt töltött héten még volt is egy olyan érzésem, hogy kérdezzek rá arra a dologra, de kínosnak éreztem (pedig ő állt hozzám legközelebb a családból), így udvariasság miatt nem kérdeztem rá. Hirtelen ment el viszonylag, 80 felett is max. 60 valahánynak nézett ki, a gerince állapotát leszámítva jóformán senki se gondolta volna, hogy elmegy hamarosan. Halála után nem sokkal vágta azt a tényt az anyám a fejemhez, így viszont, hogy bebizonyosodott jóformán megőrjít, hogy életében nem beszéltem meg vele... Nem egy szimpla infóról van szó, amit majd mástól megtudok, ez inkább pszichésen lenne fontos. Kicsi a család, de amúgy sem tudna ebben segíteni senki, csak ő. Nem a gyászban ragadtam benne, elfogadtam, hogy elment, de azt, hogy nem hallgattam a megérzésemre képtelen vagyok feldolgozni, és ahogy telik az idő, egyre kényszeresebben gondolok arra a dologra.

2023. júl. 1. 19:07
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
39%

"személyes, és jártam már úgy, hogy trollok szórakoztak a problémáimmal vígan ezen az oldalon. A nőiségemet is érinti, nagyon keményen, legyen elég ennyi, akárcsak a gyerekvállalást."

"Ha tudnám, hogy hogyan / miért történt, hogy ő hogy dolgozta fel, hogy érzett iránta évtizedek múltán, akkor úgy érzem, hogy valamit segítene nekem is..."

Tehát vagy megeroszakolták, vagy abortusza volt és most te vagy ebben a helyzetben.

Mindegy, hogy ő hogyan dolgozta fel. TE nem ő vagy. NEKED a magad módján kell feldolgozni,

2023. júl. 2. 05:50
 32/40 A kérdező kommentje:
Ki mondta, hogy én ő lennék? Mivel pedig sok éves elakadásom van, ami jóval a halála előtt is már megvolt, ezért egyértelmű, hogy nem, nem fog menni saját erőből... Igen, járok már szakemberhez, igaz, más miatt jelenleg, de járok. Az pedig döbbenet, hogy az is vitatva van, hogy az embernek igenis szüksége van sorstársi támogatásra is, olyan emberekre, akik ismerik és megértik az adott élethelyzetet, tudnak tanácsot adni, de akár csak a meghallgatásukkal is tudnak segíteni. Az önsegítő körök sem azért léteznek, mert az emberek abban a tévhitben lennének, hogy ők valakik mások lennének.
2023. júl. 2. 10:57
 33/40 anonim ***** válasza:
87%

Aki zaklat azt le lehet tiltani.

És kérd szakember segítségét, ha ide nem írod le, miről van szó. De feltételezem nemi erőszakról, valami fétisről, endometriózisról vagy ilyesmiről van szó. De bárhogy is, kérd a szakembered segítségét, ezt is megmondhatod neki.

2023. júl. 2. 11:34
 34/40 A kérdező kommentje:

Igen, szerintem is elmondom neki, remélem belefér majd az időbe, mert a másik témám is elég nagy.

Letiltottam azt a zaklató alakot végül, akkoriban új voltam a GYK-n, az első pár levele teljesen korrekt és segítő szándékúnak tűnt. Fétise neki volt, mégpedig elég durva, hirtelen azzal kezdett el traktálni, és nem lehetett leállítani sehogy sem. Ő volt az első, akit tiltottam, viszont hatszorosan megválogatom azóta, mit osztok meg magamról, még anonim fórumon is.

2023. júl. 2. 12:11
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, megerőszakolták a háborúban? Más okból nem tudni ki gyereke apja? Nem teljesen nőnek született? Örökletes betegség?
2023. júl. 3. 11:06
 36/40 A kérdező kommentje:
35.: Nem fogom részletezni, teljesen kár tippelgetni. Ahhoz megégettem már magam itt nem egyszer, nem kétszer, hogy ekkora támadási felületet adjak bizonyos unatkozó trolloknak, akik itt vezetik le a feszkót. Itt is már megjelent 1-2 ilyen (gondolom, most majd ezért kapom meg, hogy paranoiás vagyok).
2023. júl. 3. 11:18
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Most miért kellett kitörölni egy segítő szándékú választ?

Kitaláltam, hogy a nagyi rákos volt, az a baj?

Leírtam, hogy az egészséges életmód előnyös, kb ennyi.

2023. júl. 3. 15:17
 38/40 anonim ***** válasza:
65%
Igen, ami nem tetszik neki, törölteti.
2023. júl. 3. 15:51
 39/40 A kérdező kommentje:
37.: Nem, nem töröltettem a válaszod, mivel semmi sértőt nem írtál. Szerinted írtam volna rá vissza, ha előtte jelentetem? Amúgy nem tudom, mi alapján szelektálnak a modok, máskor a ténylegesen ocsmány, kötekedő alakokat nem törlik.
2023. júl. 3. 16:32
 40/40 A kérdező kommentje:
38.: Benézted te is, kár vádaskodni. Amúgy amit reagáltam nektek, az is törlődött. Valaki más jelentget.
2023. júl. 3. 16:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!