Nagymamám lassan három éve már, hogy meghalt, de van egy dolog, amire nem kérdeztem rá életében, és ez egyszerűen megőrjít lassan. Napi szinten gondolok arra a témára. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
Utolsó együtt töltött héten még volt is egy olyan érzésem, hogy kérdezzek rá arra a dologra, de kínosnak éreztem (pedig ő állt hozzám legközelebb a családból), így udvariasság miatt nem kérdeztem rá. Hirtelen ment el viszonylag, 80 felett is max. 60 valahánynak nézett ki, a gerince állapotát leszámítva jóformán senki se gondolta volna, hogy elmegy hamarosan. Halála után nem sokkal vágta azt a tényt az anyám a fejemhez, így viszont, hogy bebizonyosodott jóformán megőrjít, hogy életében nem beszéltem meg vele... Nem egy szimpla infóról van szó, amit majd mástól megtudok, ez inkább pszichésen lenne fontos. Kicsi a család, de amúgy sem tudna ebben segíteni senki, csak ő. Nem a gyászban ragadtam benne, elfogadtam, hogy elment, de azt, hogy nem hallgattam a megérzésemre képtelen vagyok feldolgozni, és ahogy telik az idő, egyre kényszeresebben gondolok arra a dologra.2023. júl. 1. 19:07
2/40 A kérdező kommentje:
Az már megvolt, igaz, más okok miatt.
2023. júl. 1. 19:19
4/40 A kérdező kommentje:
Nem rossz ő sem, csak őt más téma miatt kerestem meg.
2023. júl. 1. 19:26
6/40 anonim válasza:
Kérdezz rá anyukától. Egyébként itt leírhatod nagy vonalakban az oldal erre van.
7/40 anonim válasza:
Sajnos ez a halál velejárója.
Megértelek, mert nálunk is van egy nehéz titok a családban, ami több családtagnak megkönnyebbülést hozna, de ketten tudták, és az egyik meghalt, a másikat nem opció megkérdezni.
8/40 anonim válasza:
Pszichológus és sok idő ez a kettő segíthet.
9/40 A kérdező kommentje:
Anyám sem tud segíteni, nem voltak túl jóban, amúgy apám anyja volt. Sajnos csak mamát tudnám megkérdezni, ő hogy élte meg azt a dolgot, ezért vagyok patthelyzetben, mert tényleg más nem tud benne segíteni, még legjobb szándékkal sem. 😔 Az idő semmit sem segít, napról napra többet kattogok rajta. Nagyon tudnom kellene ezt a dolgot, de ugye erre már esélyem sincs sajnos.
2023. júl. 1. 20:21
10/40 anonim válasza:
Pszichológus ebben az ügyben próbáljon segíteni. Ha nem megy, marad az idő. Három év nem sok, ha gyászról van szó. Valamilyen szinten mindig zavarni fog ez a tény, de lassan majd belenyugszol.
A halál az tényleg ilyen. Nem érdekli, mit szakít félbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!