Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagymamám lassan három éve...

Nagymamám lassan három éve már, hogy meghalt, de van egy dolog, amire nem kérdeztem rá életében, és ez egyszerűen megőrjít lassan. Napi szinten gondolok arra a témára. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Utolsó együtt töltött héten még volt is egy olyan érzésem, hogy kérdezzek rá arra a dologra, de kínosnak éreztem (pedig ő állt hozzám legközelebb a családból), így udvariasság miatt nem kérdeztem rá. Hirtelen ment el viszonylag, 80 felett is max. 60 valahánynak nézett ki, a gerince állapotát leszámítva jóformán senki se gondolta volna, hogy elmegy hamarosan. Halála után nem sokkal vágta azt a tényt az anyám a fejemhez, így viszont, hogy bebizonyosodott jóformán megőrjít, hogy életében nem beszéltem meg vele... Nem egy szimpla infóról van szó, amit majd mástól megtudok, ez inkább pszichésen lenne fontos. Kicsi a család, de amúgy sem tudna ebben segíteni senki, csak ő. Nem a gyászban ragadtam benne, elfogadtam, hogy elment, de azt, hogy nem hallgattam a megérzésemre képtelen vagyok feldolgozni, és ahogy telik az idő, egyre kényszeresebben gondolok arra a dologra.

2023. júl. 1. 19:07
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
A halál ilyen, de ez nem a gyász már rég. A saját magam elakadása miatt lenne jó ismernem ezt a dolgot, mivel elég transzgenerációs hatása van, úgy néz ki. Bocsi, ha ködös, szimplán nem akarom leírni, hogy konkrétan mi az, mert rendkívül személyes, és jártam már úgy, hogy trollok szórakoztak a problémáimmal vígan ezen az oldalon. A nőiségemet is érinti, nagyon keményen, legyen elég ennyi, akárcsak a gyerekvállalást. Itt nem lesz semmilyen belenyugvás, mert ez a dolog nem fog magától enyhülni, itt az idő csak ront.
2023. júl. 1. 20:53
 12/40 Szervizmérnök úr ***** válasza:
91%

Nyugodtan fogalmazhatnál egyértelműbben, van valami örökletes betegségi ág, vagy ki tudja.

Most már mit tudsz csinálni, vagy megpróbálod kivizsgáltatni, szaktanácsot kérni, vagy elengedni.

Ami általános, hogy zavaró gondolatokról valami más elfoglaltság tudja elterelni a figyelmet.

Ez nem feltétlenül egy új szexkapcsolat az életedben, bár az is nagyon jó.

De lehet bármilyen újabb elfoglaltság, amit éppen találsz.

2023. júl. 1. 21:08
 13/40 anonim ***** válasza:
88%

Valami volt vele, ami téged is érint, vagy már benne is vagy egy hasonló helyzetben.

A pszichológus abban tud segíteni, hogy megértsd, te nem vagy a nagymamád.

2023. júl. 1. 21:13
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudnád azt az információt, vagy beszéltél volna erről, mennyire lennél előbbre? Változtatna bármit is az életeden?
2023. júl. 1. 21:15
 15/40 A kérdező kommentje:

Ez egy történés volt a családban mamáéknál, nem betegség. Ha betegség lenne, akkor elég lenne infót kérnem valakitől.

Igen 13-as, valami ilyesmi... Mindegy, köszönöm mindenkinek a segítséget, és bocsi, hogy nem fogalmazok érthetőbben, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy leírjam konkrétan mi az, egyfelől traumatizálna csak, másfelől félek a trolloktól és a perverzektől. Egyszer régen női egészség témájában kértem már itt segítséget, erre egy fetisiszta zaklatni kezdett.

2023. júl. 1. 21:19
 16/40 A kérdező kommentje:
14.: Ha tudnám, hogy hogyan / miért történt, hogy ő hogy dolgozta fel, hogy érzett iránta évtizedek múltán, akkor úgy érzem, hogy valamit segítene nekem is...
2023. júl. 1. 21:20
 17/40 anonim ***** válasza:
100%
16 Bármi is volt az, biztosan sok ember véleményét megtudhatod erről a dologról, például interneten keresztül. Talán olyan dolog lehet, ami többekre jellemző. Ha már sok véleményt tudsz erről, akkor kimerítettnek tekintheted a témát. Van, hogy már nem tudhat újat mondani senki.
2023. júl. 1. 21:33
 18/40 anonim ***** válasza:
92%

Nem segítene. Azért nem, mert hiába megtörtént veled ugyanaz, a megoldókulcs minden embernek más ugyanahhoz a dologhoz. És ezt hozza felszínre a pszichológus.

Egy itt is gyakran megjelenő problémával szemléltetem, mire gondolok.

Házas nő együtt él anyóssal, aki kiidegeli, de nem mer neki beolvasni. Hiába jönnek a válaszok, hogy húzz határt, küldd el melegebb éghajlatra, költözz el. Ha a kérdező belső személyisége nem alkalmas ezekre. Te is más vagy, más lesz a megoldásod.

13-as voltam.

2023. júl. 1. 21:37
 19/40 anonim ***** válasza:
73%

Nézd, nem szeretnék érzéketlen lenni, de egyrészt senki nem is kérdezte, hogy mi ez a dolog, tehát magyarázkodni is tök felesleges, másrészt nincs válasz arra, ha egy halottal akarsz beszélni. Nem tudsz. Vagy elfogadod, vagy őrlődsz tovább, más opció nincs.

Egy csomó történés van, ami megesik a női nemmel, és rengetegféleképpen éljük meg, mert nem vagyunk egyformák. Minden eseményre lehet sorstársakat találni. Ha azt próbálod bebeszélni magadnak, hogy neked csak a nagymamád véleménye segítene, akkor magadat szívatod.

2023. júl. 1. 21:43
 20/40 anonim ***** válasza:
92%
19 Igen, pontosan. Sok más nő véleménye is biztos hozzáférhető a témához. És valahol biztos kimeríthető, és már senki nem fog újat mondani. A 17-es voltam.
2023. júl. 1. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!