Miért nem akarnak unokázni a szüleim?
Mert hogy ők mennyire elfoglaltak. Mindig van kifogás aztán csodálkoznak hogy nem annyira jó a viszony.
Nem is akarnak jönni,múltkor már elgondolkoztam H mikor láttam utoljára az anyukámat(1ho).Szegény gyerekeimet sajnálom.
Hozzátok mennek a nagyszülők?
19-es, ez így van, de reméljük, a nagyszülők sem fognak csodálkozni rajta, ha azt kapják meg 15 év múlva a gyerekeijtől-unokáiktól, hogy bocs, én élem az életem, és nincs időm rendszeresen foglalkozni veled, bevásárolni, segíteni, rád nyitni az ajtót.
És nem bosszúból, hanem szimplán mert az érdektelenség érdektelenséget szül. Ahol ilyen laza, érdektelen kapcsolat van a szülő-nagyszülő részéről, ott a gyerek is ugyanúgy fog érezni egy idő múlva, ez az igazság.
Ennek elég sok oka lehet, mi nem ismerjük őket, így nem lehet megmondani. Lehet, nem is a gyerekekkel van gondjuk, hanem veled vagy a pároddal, de lehet valami teljesen más is.
Ugyan nekem ez furcsa, mert nálunk a családban nem így van, azt mondanám, hogy el kellene fogadnod a dolgot. A gyerekeknek sem lenne jó érzés, ha tukmálni próbálnád őket, meg nyilván nektek és még a nagyszülőknek sem. De elsősorban az a dolgod, hogy a gyerekek érzéseire vigyázz. Ha ezt szokják meg, ez lesz nekik a természetes, nem kell emiatt sajnálni őket. Hidd el, nagyszülőzés nélkül is teljesen normálisan fel lehet nőni.
"H mikor láttam utoljára az anyukámat(1ho)"
És te miért nem mész?
Van ilyen de ez ritka. A felesegem szulei nem laknak messze, de megis kb 2 hetente jonnek megnezni az unokat.
Soha nem vallaljak el hogy vigyaznak ra, eddig csak egyszer volt naluk zsinorban 7 orat de sose aludt ott a gyerek.
Anyam messze lakik, igy o nagyon ritkan latja. Viszont a tesom kozel lakik hozza, igy az o gyereket gyakran latja, a tesom neha csak ugy lepasszolja 2-3 napra es anyam soha nem mond nemet, inkabb probalja atszervezni a dolgokat ha tudja.
24es érdekes vagy. Mikor a te gyereked van ott akkor az vigyázás, ha a tesódé akkor lepasszolás? Ennyi erővel ti miért passzoltátok le 7 órára?
kérdező, menjetek ti
A 24-es példája tükrözi nagyon jól, hogy miért int be sok nagyszülő.
Miért nem elég, ha kéthetente megy a nagyi?
0-24 cselédet akartok, akire rá tudjátok sózni a gyereket? Bírom az ilyen szülőket, akik ingyen bébiszitternek nézik a nagyszülőket, aztán ki vannak akadva, ha a nagyi közli, hogy neki is kell a pihenés.
Magatoknak csináltátok, ne másra akarjátok rásózni! Amúgy meg ne b.ssza már meg, hogy nem elég ha kéthetente megy! Vagy neki nem lehet magánélete?
"Tipikus példája vagy annak, aki csak azért szül gyereket, hogy "legyen, aki rányitja az ajtót", meg idős korában kiszolgálja"
Én nem várok el semmi ilyet, szimplán azt gondolom, hogy ahol a közeli családtagok szeretettel vannak egymás felé és foglalkoznak egymással, ott teljesen természetes, hogy ez oda-vissza működik. Ahogy az érdektelenség is.
Én biztos nem látogatnám a szüleimet vagy anyósomékat, ha azt látnám éveken keresztül, hogy sz*rnak rám meg az unokára is, nincs igényük találkozni, mert élet az életüket és megfelel nekik, ha 2-3 havonta egyszer látjuk egymást. (Nyilván nem arról beszélek, ahol nagy a távolság). Mármint, ha letojnak engem és a gyerekemet is, ha nem szeretnek, akkor én miért szeretném őket?
Szimplán erre céloztam, hogy a családi kapcsolatok jellemzően így működnek, aki nem szereti a gyerekeit és unokáit, az ugyanilyen szeretetlenséget és érdektelenséget fog visszakapni. Ezt csak azért írtam, mert az öregek pampogmak mindig, hogy nem mennek hozzájuk, hát csodálkoznak?
Jaj, ez a "miért nem mentek ti", ez krva jó:(
Mert ha a nyakára viszik az unoká(ka)t, az sokkal jobb, ugye? Ha nincs rá igénye, akkor nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!