Ahol nagyjából ugyanolyan távolságra laknak a nagyszülők, ki jár többet unokázni?
Figyelt kérdés
Olyan esetre gondolok, hogy nincs óriási eltérés abban, hogy melyik nagyszülő páros milyen messze lakik, tehát nem azért nem jár az egyik fél olyan gyakran, mert 500 km-re vannak, a másik fél meg a szomszéd utcában.
Ha mindkét oldalon normális a viszony a rokonok között, akkor van-e látványos eltérés valamelyik fél javára? Anyós is megy olyan gyakran unokázni, mint a lányos nagymama?
2022. márc. 10. 09:25
1/31 anonim válasza:
Kb. ugyanolyan gyakran találkozunk mindkettőnk szüleivel. De nem mindig ők jönnek, mi is megyünk hozzájuk.
2/31 anonim válasza:
Kb ugyanolyan nálunk is. Mondjuk anyósomék lelkesebbek, ők igyekeznek úgy csinálni, hogy ha mennek a gyerekek, ott lehessenek egész nap, és ott is tudjanak esetleg aludni. Anyukám inkább a megúszós, neki fárasztóbbak vagy nem tudom, ő nappalra riktán viszi őket, inkább ezt az ottalvás vonalat nyomja, de úgy, hogy késő délután vigyük oda őket, másnap meg már délelőtt hozza vissza. Szóval a gyakoriság ugyanolyan, a minőségi idő anyóséknál sokkal több (ők az apai nagyszülők).
3/31 anonim válasza:
Jóformán minden hétvégén jár erre egyik oldalról a család.
4/31 A kérdező kommentje:
Nálunk anyósomék legalább kétszer olyan buzgók. Akkor jogos, ha ebben az egyenlőségre próbálok törekedni, én is így látom helyesnek.
2022. márc. 10. 11:15
5/31 anonim válasza:
Azért nem csak a távolság számít, hanem az egészségi állapot, meg az anyagi helyzet: mert nem mindegy hogy az egyik nagyi fitt, és van neki saját kocsija, a másik meg beteges és tömegközlekedik-e..
6/31 anonim válasza:
4# Ezt nem értem, hogyan tudnál te törekedni az egyenlőségre? Vagy elzárod anyósodék elől a gyereket vagy a te szüleidre erőszakolod rá. Mert a te szüleid passzívak, fele annyira érdekli őket a gyereked mint a házastársad szüleit. Nem az egyenlőségteremtés amire te gondolsz, hanem anyósék takarékra állítása. Nem ugyanaz!
7/31 anonim válasza:
Miért kerülgeted a lényeget, mint macska a forró kását? Zavar téged, hogy anyósodék sokat (vagy a szüleidhez képest sokat) vannak nálatok, és le akarod állítani őket. Ehhez keresel megerősítést, ezért született a kérdés. A #6 leírta a lényeget.
8/31 anonim válasza:
2-es vagyok, én se igazán értem, miért korlátoznád anyósodékat azért, mert anyád kevesebbet akar unokázni. Majd ha zavarja, hogy a másik mamának jobb a kapcsolata a gyerekekkel, változtat. Ha meg nem, ő baja. Én ebbe nem szólok bele, hagyom anyóst meg apóst érvényesülni, szeretik őket a gyerekek.
9/31 Kései Sirató válasza:
Kérdező, ha kitiltod anyósodékat, a gyerekeddel szúrsz ki. Nem érzed, hogy szívtelen vagy? És még primitív, trágár is, mert nem osztozunk a rosszindulatodban.
10/31 anonim válasza:
9 nem kell így felháborodni. Én a helyedben örülnék, hogy akarják tartani a kapcsolatot a gyerekekkel. Te a helyükben örülnél, ha nem talalkozhatnál annyi az unokáddal, amennyit szeretnél, csak mert a másik nagyiék lelkesebbek? Ugye, hogy neked is rosszul esne.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!