Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Beteg gyerekemet nem fogadják...

Beteg gyerekemet nem fogadják el a nagyszülők. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

A gyerekem súlyos fogyatékos. A nagymama eljött pàr napra hozzánk látogatóba, aminek én nagyon örültem. Csak ritkán látja az unokáját a távolság miatt. Azonban hamar rémàlommá vált az ittléte. Végig hüledezett, hogy mennyire el van maradva a fejlődésben a gyerek és bezzeg az X/Y gyereke milyen ügyes, okos. Nem is érti az én gyerekem hogy lett ilyen...

A rokonságban sem vállalja fel, hogy az unokája beteg. Hazudozik róla, hogy minden rendben, szépen fejlődik.

Nekem ebből az jött le, hogy totál nem fogadja el az unokáját olyannak, amilyen és nekem ez nagyon rosszul esik.

Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

2023. jún. 12. 15:34
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is súlyosan (elsősorban értelmileg) sérült. Emlékszem, mikor én gyerek voltam, az én egészségügyi problémáimat sem ismerték el a szüleim ("mégis mitől lenne neked olyan"). Mikor elkezdték vizsgálni a kicsit még csecsemőként, anyuék szinte ellenségesek voltak és azt éreztették, hogy rossz anya vagyok, amiért nem látom tökéletesnek a gyerekemet. Egyébként imádták és a legnagyobb szurkolói voltak, ami egyértelműen jó hatással volt a kisfiamra, ezért nem érdekelt, hogy nem fogják fel a helyzet súlyosságát. Apukám azóta elment, ő sokat segített eljutni terápiákra (lenyelve a nyilvánvaló véleményét, hogy felesleges kínzás) - és pont nem érte meg, hogy a fiam megtanult járni. :( Anyukám alig látogat (vagy fogad) minket, pedig egy városban élünk. Ha mégis találkozunk sem a gyerekekkel foglalkozik (vannak tesók), hanem velünk felnőttekkel. Vigyázni se hajlandó rájuk, legfeljebb erősítésnek hívhatom. Kívülállók azt mondják nekem, ez a fiam állapota miatt van. Akiért amúgy a mai napig rajong így messziről, olyan képességekkel ruházza fel 2 percnyi találkozások után, amik sajnos egyelőre nincsenek (és persze én vagyok a hülye, amiért nem látom ezeket a képességeket :D ). Nem hajlandó szembesülni a realitással, inkább távol marad a saját elképzelésével. A gyerekeim nagyon szeretik és nekem nagyon fáj, hogy nem foglalkozik velük, de őszintén, szerintem ezzel mi nem tudunk mit kezdeni.
2023. jún. 13. 16:11
 32/32 anonim ***** válasza:
19%
felesleges ebbol ekkora ugyet csinalni. nem tudja elfogadni es nem is akar semmit kezdeni egy serult gyerekkel. Nyugodtan le lehet pontozni en ha a sajatom lenne nem nevelnem otthon. intezetbe adnam ha pedig nem vennek be akkor lemondanek rola veglegesen. Biztosan szivtelenul hangzik de en sose tudtam volna elfogadni es szeretni egy serult (foleg szellemileg serult!) gyereket. a testi serulessel egy bizonyos fokig kepes lettem volna egyutt elni de ez is attol fugg milyen szintu. egy vak vagy hallas serult esetleg gerincferduleses beteg gyereket felneveltem volna de szellemi serultet nem.
márc. 14. 08:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!