Beteg gyerekemet nem fogadják el a nagyszülők. Mit csináljak?
A gyerekem súlyos fogyatékos. A nagymama eljött pàr napra hozzánk látogatóba, aminek én nagyon örültem. Csak ritkán látja az unokáját a távolság miatt. Azonban hamar rémàlommá vált az ittléte. Végig hüledezett, hogy mennyire el van maradva a fejlődésben a gyerek és bezzeg az X/Y gyereke milyen ügyes, okos. Nem is érti az én gyerekem hogy lett ilyen...
A rokonságban sem vállalja fel, hogy az unokája beteg. Hazudozik róla, hogy minden rendben, szépen fejlődik.
Nekem ebből az jött le, hogy totál nem fogadja el az unokáját olyannak, amilyen és nekem ez nagyon rosszul esik.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Ráhagynám. Idős embert már nem fogsz megváltoztatni.
Az ő korában a fogyatékosság titkolni való szégyen volt.
4-es, Nem idős. 50 éves a nagyi.
3-as, Én már elmondtam a rokonságba, mert emiatt rendezvényre nem tudtunk elmenni és akkor elmondtam. De anyukám még ígyis letagadja. Sőt engem hibáztat, hogy milyen kellemetlen helyzetbe hoztam őt,mert mostmár mindig kérdezősködnek, hogy mi van a gyerekkel. Szóval ha megkérdezik, ő tagad. Úgy tesz mintha minden oké lenne.
5-ös, A nagyi tisztában van a gyerek állapotával és a fejlesztésével is, mivel pedagógus. Teljesen képben van, tudja mivel jàr. Itt nem egy tudatlan öreg nagyiról van szó, hanem egy 50 éves pedagógusról, aki nem bírja elfogadni, hogy az unokája nem tökéletes. Ő aki, nagyon szereti a gyerekeket, pont egy ilyen unokát kapott, akivel nem tud mit kezdeni.
Itt ezzel van a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!