Beteg gyerekemet nem fogadják el a nagyszülők. Mit csináljak?
A gyerekem súlyos fogyatékos. A nagymama eljött pàr napra hozzánk látogatóba, aminek én nagyon örültem. Csak ritkán látja az unokáját a távolság miatt. Azonban hamar rémàlommá vált az ittléte. Végig hüledezett, hogy mennyire el van maradva a fejlődésben a gyerek és bezzeg az X/Y gyereke milyen ügyes, okos. Nem is érti az én gyerekem hogy lett ilyen...
A rokonságban sem vállalja fel, hogy az unokája beteg. Hazudozik róla, hogy minden rendben, szépen fejlődik.
Nekem ebből az jött le, hogy totál nem fogadja el az unokáját olyannak, amilyen és nekem ez nagyon rosszul esik.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
Sajnos nem sajnos de szègyelli a saját vèrèt. Pedagògus, villogni akart a kis tökèletesen fejlődő, mindent időre csinálò, szèpen mondòkázò, szavalò unokával. Kb ilyen tìpus lehet. Sajnálom :( Èn kb ìrnèk neki egy levelet: Anyu! Sajnálom, ha nem tudod elfogadni az unokádat, adunk neked időt, de kèrlek csak akkor látogass meg, ha már mèltòkèpp tudsz a helyzethez állni, kìmèlj meg minket ès magadat is a kìnos pillanatoktòl.
Kèrdező, ha nem bántalak meg vele, milyen fogyatèkossága van a gyermekednek? Sok erőt hozzá!
Sajnos senki nem választja azt hogy beteg gyereke születik. Nagyon szomorú hogy igy áll hozzád és főleg egy pedagógus.
Egyszerűen ingorálod. Anyám is mindig gyerekkoromban avval jött hogy x/y gyereke sokkal jobb és mekkora egy idióta vagyok.
Nem is keresem a társaságát. Nem kell senki máshoz hasonlítani senkit és sajnos bárkivel előfordulhat hogy megbetegszik. Ha majd anyád is beteg lesz, rá nem nyisd az ajtót.
Megmondanám neki, hogy amíg ő nem fogadja el a gyerekemet, addig nem tartom vele a kapcsolatot. Üzenetet nem olvasok el, telefont kinyomom ha hív, be nem engedem és én se megyek hozzá.
Ha majd egyszer sűrű bocsánatkéréssel megkeres, akkor van miről beszélnünk. Addig nincs.
Nem tagadnám ki rögtön, de megkérném, hogy az unokáról való véleményét vagy tartsa meg magának vagy négyszemközt beszéljük meg EGYSZER, aztán fogja fel a valóságot és fejezze be. A gyerek előtt semmiképp se hangoztassa, milyen elmaradott vagy beteg, mert ő nem tehet róla és pozitív támogatás kell neki a fejlesztéshez, nem gonosz beszólások.
A rokonok és ismerősök előtt pedig ne jelenjetek meg vele, hanem külön menjetek családi eseményekre, így te őszinte maradtál, ő meg magyarázhat bárkinek bármit.
Sajnálom kérdező, nekem is nagyon rosszul esne :-(
Elmondanám neki, hogy két választása van. Vagy elfogadja a gyereket úgy ahogy van, vagy pedig nem keressük egymással a kapcsolatot.
Kérdező, ha neked ezután megfordul a fejedben bármilyen kapcsolat tartás evvel a förmedvénnyel-alias, akit neked anyádnak kell nevezned-, neked is kakukkolnak a két füled között igen szépen.
A gyereknek meg gyerekhez meg kitartàst!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!