Beteg gyerekemet nem fogadják el a nagyszülők. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
A gyerekem súlyos fogyatékos. A nagymama eljött pàr napra hozzánk látogatóba, aminek én nagyon örültem. Csak ritkán látja az unokáját a távolság miatt. Azonban hamar rémàlommá vált az ittléte. Végig hüledezett, hogy mennyire el van maradva a fejlődésben a gyerek és bezzeg az X/Y gyereke milyen ügyes, okos. Nem is érti az én gyerekem hogy lett ilyen...
A rokonságban sem vállalja fel, hogy az unokája beteg. Hazudozik róla, hogy minden rendben, szépen fejlődik.
Nekem ebből az jött le, hogy totál nem fogadja el az unokáját olyannak, amilyen és nekem ez nagyon rosszul esik.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben?
2023. jún. 12. 15:34
21/32 anonim válasza:
20-as: maximum Finnországban gondolkodik így pedagógus, nem itthon. Esetleg 1 a 10000000-hez az ilyen elhivatott pedagógus, aki még itthon maradt.
22/32 anonim válasza:
Engem születésemtől kezdve a nagymamám nevelt fel. Mikor megszületett a dédunokája,nagyon boldog volt. Aztán kiderült,hogy a kisfiam autista. Minden hetvégén mentünk látogatóba,de a betegsége diagnoztizálása után teljesen másképp állt a gyerekhez. Már nem fogadta örömmel,mindig azt nézte hogy szerinte mit akar tönkre tenni a gyerek stb... de az i-re a pontot az rakta fel,mikor az 5 éves gyereknek azt mondta,hogy te tetted tönkre anyád életét. Mintha a fiam akart volna betegen születni. Ertem,hogy ő azt szerette volna,ha nekem boldog felhőtlen életem lett volna a gyerekemmel,de mivel ő ezt nem tudta elfogadni,így nem mentünk többet hozzá. Ezt csak azért írtam le,mert lehet nem a gyereket utálja hanem a helyzetet,hogy a gyerek miatt neked nehezebb az életed.
23/32 anonim válasza:
Az ilyen nem nagymama! Meg kell neki mondani, hogy vagy megbarátkozik a helyzettel, vagy nincs miről beszélnetek a jövőben. Az unoka nem tehet arról, hogy így született, emiatt nincs is miért szégyenkezni, csak gondolom a nagyi is az a korosztály, aki azzal foglalkozik, hogy mit szól majd a falu. Egyszer majd kérdezd meg tőle, hogy mit szólt.
24/32 anonim válasza:
A 23-as válaszoló vagyok. Hozzáteszem, hogy én nem vagyok érintett, de az én "nagymamám" csak szimplán azért nem szeretett, mert anyámat látta bennem. Folyamatosan kivételezett az unokatestvéremmel. Az volt a kedvenc! Ezt apám megelégelte, és egy életre lezárta a kapcsolatot.
25/32 anonim válasza:
22: attól még biztosan eltörtem volna a mamika gerincèt, ha ilyet mond a gyerekemnek...
26/32 anonim válasza:
Egyértelműen nem jöhetne látogatóba és mindenkinek elmondanám hogy a gyerkőc fogyatékkal élő és nem kell a nagyinak hinni.Anyukáddal pedig elbeszélgetnék a helyedben hogy nem kell tagadni,hazudni mert így csak neki lesz ciki.
27/32 anonim válasza:
Küld el a bds pcsba. Az ilyen nem anya/nagymama.
28/32 anonim válasza:
Jesszusom, és ezek a "pedagógusnak" nevezett szörnyetegek oktatnak kicsi gyerekeket bármire is. Ez azért csúcs. Gyerekkoromban is volt olyan pedagógus, aki több osztálytársamat is kicsúfolta. Nekik kellene a leginkább elfogadónak lenni, főleg, ha már egyszer a saját unokájáról van szó. Nagyon sajnálom a helyzeteteket kérdező :( Sokan írtak itt előttem szuper ötleteket, a kicsivel meg kitartást kívánok <3
29/32 anonim válasza:
Akkor nem kell erőltetni az unokázást. Ennyi. Ha úgy vesszük neki semmi köze a gyerekedhez. Vannak akik nem tudják kezelni vagy elviselni a fogyatékos beteg gyereket. Nem kell erőltetni.
30/32 anonim válasza:
Nem érdekelne, de innentől kezdve nem jönne hozzánk többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!