Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogyan tudom rávenni a nagymam...

Hogyan tudom rávenni a nagymamám mégegy kutyára?

Figyelt kérdés
Van már egy kutyám, egy border collie, akit saját pénzemen vásároltam. Okos, nevelt kutya. Kiállításra járunk, és agilytizünk is. Kaptam egy ajánlatot az egyik tenyésztő barátomtól, hogy kapok egy kiskutyát tőle társtulajdonba. Nade. Nagymamámmal és anyukámmal élek. Anya támogat a céljaimban, és megengedte. Viszont a mamának nem merem elmondani:D Mindig is zsörtölődős volt. Mindenbe beleköt. Szeretem imádom. De félek egy kicsit. Hogyan jelentsem be szerintetek?

2023. márc. 31. 20:02
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
4%
Ha dolgozol és te vetted és eltartod akkor az a te kutyád. Mi itt a probléma? Felnőtt ember vagy! Hoztál egy döntést fogadja el. Állj a sarkadra.
2023. ápr. 1. 09:28
 52/70 anonim ***** válasza:
96%

"Van szakmám is, fotósnak tanulok."

Vagyis nincs szakmád.

2023. ápr. 1. 09:54
 53/70 anonim ***** válasza:
95%

"Az a probléma, hogy a mama egy nagyon önfejű,és csak magára gondoló ember."

"Ő sem alkalmazkodik hozzánk, szóval én sem fogok"

Ja, mert te nem vagy se önfejű, se egomanias

2023. ápr. 1. 10:15
 54/70 anonim ***** válasza:
89%

Hát ha ilyen unokám lenne...

Egyébként látszik hogy egy taknyos kölyök vagy, magas lóról össze vissza beszélsz. Te nem akarsz alkalmazkodni, a mamának kell. A kutyuli mutyuli nem fial.. akkor szül vagy mi? A kutyák fialnak, a tehenek ellenek, az emberek szülnek te sötét gyermek.

El nem tudom képzelni hogy a való életben mekkora furkósbot lehetsz. Gondolom otthon hercegi előjogaid vannak. Sajnálom a családod

2023. ápr. 1. 11:25
 55/70 anonim ***** válasza:
94%

""Ő sem alkalmazkodik hozzánk, szóval én sem fogok"

Az ugye megvan, hogy a mama tulajdonostárs a házban, te meg nem? Majd a saját házadban nem kell alkalmazkodnod.

2023. ápr. 1. 11:32
 56/70 anonim ***** válasza:
6%
Mondd meg neki, hogy a nullához képest az egy kutya jelenti a nagy változást, egy vagy kettő az majdnem mindegy...
2023. ápr. 1. 12:09
 57/70 anonim ***** válasza:
94%
Evvel az a baj, tudod, hogy a mama gondol egyet, kiteszi az utcára a kutyádat, és így jártál. Teljes joggal tenné, hiszen nem kértél engedélyt, ő tulajdonos, te meg nem.
2023. ápr. 1. 12:10
 58/70 anonim ***** válasza:
93%

"Ez egy 2000 eurós kutya, amit ingyen kapok meg társtulajdonba."

Szerintem te nem igen érted mi van itt. Ha nem gondolod át rendesen a szerződést, úgy átb...k ezzel a kutyával a palánkon, hogy felfogni is nehéz lesz. A társtulajdon sosem "ingyen" van, az egy dolog hogy a jelenlegi értéke ennyi, de a tartásának is meg vannak a költségei. Az hogyan fog megoszlani köztetek? Ha a kutyának valami eü baja lesz, akkor ki lesz a felelős, ki fog fizetni? A kiállításokra ki viszi majd, kinek a neve alatt fog menni? Az esetleges fedezésekből ki fog pénzt kapni?

Tök jó dolog ez, csak ne legyél naiv (kérdésed alapján pedig annak tűnsz egyelőre). Ha ennyi konfrontációt is kerülsz, hogy a mama "esetlegesen" 2-3 hétig pampogjon, akkor lehet nem kellene magad ilyen dolgokba belehajszolni. Simán lehet, hogy a tenyésztőt csak egy olyan gyereket lát benned, akivel tartathatja a kutyáját ingyen.

Másfelől, ha kutyatenyésztéssel szeretnél foglalkozni, akkor nem árt, ha már most használod a helyes kifejezéseket. Nem kisfiú, hanem kan.

(Ja és a nagymamád lesz a legkedvesebb ember, akivel konfrontálódnod kell majd.)

"Olyan nincs, hogy nem hozom haza."

- Sok szempontból nagy butaság amit ezzel kijelentettél, de érdemes abba is belegondolnod, hogy nem szabad minden ígéretes vagy nyerő ajánlatnak egyből bedőlni és elfogadni. Mindent vissza lehet utasítani, és mindent jól át kell gondolni, mielőtt elfogadsz.

2023. ápr. 1. 12:14
 59/70 anonim ***** válasza:
96%

Az az ajánlat ami kihagyhatatlannak tűnik, általában átverés....

Látják, hogy gyerek vagy még, lelkes, megtalaltak a palimadarat. Nehogy azt hidd, higy nálad jobbat nem találtak volna ilyen "szuper" ajánlatra.. Pont egy tanuló a legjobb választás , persze. Ha ki akarják használni.

2023. ápr. 1. 12:18
 60/70 anonim ***** válasza:
90%

Nem akarom játszani a nyelvtanárt, de nagymamámat és még egy.

Tanulj meg írni mert egy tenyésztőnél az nem hátrány ám. De szerintem is le akarnak húzni.

2023. ápr. 1. 12:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!