Hogyan tudom rávenni a nagymamám mégegy kutyára?
Figyelt kérdés
Van már egy kutyám, egy border collie, akit saját pénzemen vásároltam. Okos, nevelt kutya. Kiállításra járunk, és agilytizünk is. Kaptam egy ajánlatot az egyik tenyésztő barátomtól, hogy kapok egy kiskutyát tőle társtulajdonba. Nade. Nagymamámmal és anyukámmal élek. Anya támogat a céljaimban, és megengedte. Viszont a mamának nem merem elmondani:D Mindig is zsörtölődős volt. Mindenbe beleköt. Szeretem imádom. De félek egy kicsit. Hogyan jelentsem be szerintetek?2023. márc. 31. 20:02
31/70 anonim válasza:
Ha már eldöntötted,hogy mindenképpen a kutya jön hozzátok akkor egyszerű a dolog.Szépen odamész mamádhoz vagy vacsora közben közlöd vele a tényt és ennyi.
32/70 anonim válasza:
Anyukádnak kéne ezt megbeszélni a mamáddal, mivel ők ketten a tulajdonosok és ők vannak döntéshelyzetben, nem te.
33/70 anonim válasza:
Ne szaporíts! Örülj annak az egynek hogy megengedték!
34/70 anonim válasza:
Állj elé és mondd meg, ha meg veszekedni akar, ne menj bele, ne kapd fel a vizet, csak csöndben hallgasd meg a mondanivalóját, maradj higgadt.
Ehhez tartsd magad és ha nem talál fogódzót rajtad, akkor majd belenyugszik.
Gratulálok azoknak, akik szerint a 2 000 eurós, kiállításokra hordott kutyával való tenyésztés szaporítás...
35/70 anonim válasza:
35 ha nem lesz hivatalos akkor az!
36/70 anonim válasza:
Elé állsz és mondod/kérdezed, ha nem akarja akkor sehogy.
Oké, anyud belement, de nem csak az Ővé a ház.
Sztm is örülj, hogy lehet kutyád.. sok szülő egy tengerimalacot se enged.
Ha meg már külön élsz olyan álatod lehet és annyi, amennyit akarsz.
37/70 anonim válasza:
#35 #36 Igen, amúgy nekem sem tiszta, hogy ezzel a második kutyával már el akarja-e kezdeni a "tenyésztést". Mert akkor szapi. Az, hogy kiállításokra jár a kutyájával, az egy szép hobbi, a tenyésztés meg egy másik szép, de felelősséggel járó hobbi, először tanulnia kéne rengeteget az adott fajtáról, a létező vérvonalakról stb. Meg ugye ez egy meglehetősen költséges hobbi tud lenni, először mondjuk egzisztenciát kéne teremteni. Láthatóan még addig nem jutott el, hogy legyen egy második kutyája, pedig egy második kutya potenciálisan azzal is járhat, hogy soha nem lehet a kettő összeeresztve, ha úgy alakul, félbe kell vágni az udvart, vagy kell egy nagyobb kennel és rendszeres cserélgetés.
38/70 A kérdező kommentje:
Kedves 38 as! Tenyészteni nem most szeretnék, hiszen nincsen szuka kutyám, se papírjaim ami ezt engedélyezné. Ez a kutya, ami most nálam van, sok versenyt nyert már, most megy majd tenyésszemlére. Szűrésekre stb. Fedezőkan lesz, ahogyan majd a kiskutya is akit hozok. Miért kapnék ingyen egy 2000 eurós kutyát táratulajdonba, ha szaporítani szeretném? Azért adják, mert bíznak bennem, és elismerik a céljaimat. Van szakmám is, fotósnak tanulok. Még mindig!! Mert 5 éves az iskola. Emelett dolgozom is. Sajnálom ha sok embernek ez hihetetlen.
2023. ápr. 1. 06:03
39/70 anonim válasza:
#39 Ez nem hihetetlen, az hihetetlen, hogy minden válaszoddal kicsit más a kép, csepegteted az infókat, de még mindig az az egyszerű tény a kérdéssel kapcsolatban, hogy nagymamádnak nem bejelenteni kell a második kutyát, hanem engedélyt kérni rá, és ha nemet mond, akkor bizony erről a lehetőségről jelenleg le kell mondanod.
40/70 A kérdező kommentje:
Dehogy mondokxd
2023. ápr. 1. 06:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!