A családotokban a nagyszülők szoktak valamit venni, felajánlani a 13. nyugdíjból az unokáknak?
Az, hogy ad anyukád egy gesztus. Nem kötelező. Sőt, ha dolgozna akkor sem lenne kötelező pénzelni az unokát/unokákat. Egy gesztus, ha ad akkor ad, ha nem akkor nem.
Nem, el sem fogadnám. Szülinap, névnap, karácsony stb ha vesznek valamit az más. A gyerek eltartása a mi dolgunk az apjával, a nagyszülőktől nem kap pénzt, csak ajándékot, ritkán (eddig 2x) úgy alakult, hogy nagyobb dolgot kapott, amibe beszálltak és közös ajándékként megkapta.
Nem, nem örököltem semmit a nagyszülőktől, hamár kérdezed. A férjem sem. Gyereket meg nem pucér fenékre vállaltunk, hanem tanultunk és dolgoztunk, így nem kell a nagyik nyugdíját várni meg örökséget 🤷🏼♀️. Akkor jött, amikor megvolt az alap ahoz, hogy bemerjünk vállalni és nem kell nyomorogni. Utána is képeztük magunkat tovább, én gyed alatt tanfolyammal ami kell a munkához, a férjem meg most másoddiplomázik munka, család mellett.
" mert hiába él meg valaki a nyugdíjából, egy kisebb javítás is súlyos pénzekbe kerül, "
Vagy csak elmegy nyaralni vagy egy hét wellnessre. És miért ne tenné, ha megteheti?
Kérdező nem szégyenled magad? Gondolom nem anyósod erőszakoskodott hogy igen is szüljél. A te és a férjed kötelessége eltartani és mindent megadni a gyerekeiteknek.
Nem értem ha ilyen csóró vagy hogy remegsz az alamizsnáért miért szültél nemhogy egyet hanem többet is?
Hát elnézve a kérdésre adott válaszokat, elég meredek ezt kijelenteni, mert kb. alig akadt vki, aki a kérdezővel értett volna egyet. Pedig szerintem minden válaszadó magyar nő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!