Van itt olyan, akinek nem beszél magyarul a párja? A családotok hogyan fogadta őt? Tudnak egyáltalán valahogyan kommunikálni egymással?
A párom nem beszél magyarul, a szüleim pedig semmilyen idegennyelven. Tolmácsolgatni szoktam ugyan köztük, de természetesen, így nem az igazi. Szinte alig ismerik egymást, ha mondhatom ezt, 3 év után is.
Mondjuk, a párom elég kellemetlenül érzi magát valahányszor hazamegyünk a szüleimhez. A szüleim nem kompromisszum-képesek ebben, anyám nem is kifejezetten kedveli így őt. De ez nem csak a köztük lévő kommunikáció hiányából ered, amúgy sem kedvel senkit.
A férjem is csak angolul beszél, bár a lassan 4 év alatt azért próbálgattam neki alap dolgokat tanítani. Mivel mi Amerikában élünk, ezért nagyon ritkán, évente egyszer járunk csak "haza". Szüleim/család kedvelik, de sajnos testvéremen és rajtam kívül szinte senki nem beszél angolul a családban, így általában én fordítok beszélgetésekkor. Anya és a férje alapszinten azért elcsevegnek férjemmel, ha úgy van, sőt még viccelődnek is egymással :) Szóval nálunk ez nem volt probléma.
26/N
Nekem a barátnőm beszél -szinte levegővétel nélkül- egész nap.
Se eleje, se vége.
A legtöbbször csak beszél, beszél, de nem mond semmit...
Lehet, hogy külföldi??
:)
a férjem francia. én szoktam tolmácsolni a családban..elég fáraszto. anyumat nem zavarja, hogy nincs kozos nyelv. o ugyanugy beszél vele, mint velunk :DD szegény férjem meg csak pislog és probálja kitalálni mire gondol anyum.
a férjem is és anyum is nagyon kozvetlen, igy nem volt gond végulis a nyelv hiánya, a szeretet attol megvan.
Én a másik oldalról nézem.
Ha nekem a gyerekeim magyarul nem beszélő "párt" hoznának, egyrészt teljes nevelési csődöt éreznék, másrészt, tőlem ne várják, hogy magyaron kívül máshogy beszéljek velük.
Attól függetlenül, hogy németül hétköznapi, angolul bármilyen témában bárkivel elbeszélgetek.
De nem családtaggal.
Teljesen igaza volt a dédnagyanyámnak, hogy a nagyanyámmal svábul beszélt. Sőt, még azt is elfogadom, hogy a nagyapám is találhatott volna magának egy sváb lányt feleségnek. Könnyebb lett volna mindenkinek. Attól függetlenül, hogy engem szerettek, de a nagyapám igazából föláldozta a családját, de úgy, hogy én sem tudtam visszaszerezni. Nekem rosszat tett a vegyesházassággal.
Én egy friss, még el nem mélyült kapcsolat helyett keresnék egy a családba illőbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!