Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Vegyek neki társat? Fognak...

Vegyek neki társat? Fognak valamilyen szinten kommunikálni egymással?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy cuki sárgafülü ékszerteknősöm, már majdnem egy éves (nemrég kaptam, még nem nagyon értek a teknősökhöz). Arra gondolkodtam, hogy vennék neki egy társat. Kérdésem az, hogy vegyek-e? Hímet vagy nőstényt vegyek mellé? (Ő hím) Miért jobb egyedül tartani és miért jobb párban? A válaszokat nagyon köszönöm :)

2016. jan. 7. 20:49
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A teknősök nem kifejezetten társas lények, nem szükséges őket csoportban tartani. Egy jó napozóhelyért hajlandóak osztozni, de a vízben legtöbbször elkerülik egymást, kommunikálni nem igazán szoktak, leszámítva azt, amikor ellökik egymást a kajától, illetve persze a párzási viselkedést. Viszont csak megfelelően nagy helyen lehet többet is tartani, mivel kis helyen az erősebb folyton terrorizálja a gyengébbet, amely akár el is pusztulhat. Ha nincs megfelelő méretű akváriumod, ami legalább 500 liter, akkor szerintem ne rakj mellé társat.

2016. jan. 7. 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
Elsőnek igaza van. Nekem 3 teki van egy 13x5 méteres tóban. Kerülik egymást, sőtt egyik, nagyon fél a másik kettőtől. Szóval, nem egy társas lények.
2016. jan. 7. 21:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor valószínűleg nem veszek másikat :)
2016. jan. 7. 21:32
 4/6 anonim ***** válasza:
7%
A tavat ne keverjuk az akvariummal. Teljesen mas temperamentumu joszagok lesznek. Akvariumbol meg 500l? Nem capa ez. Helyhez igazodva nonek. 80x40x40-be mar tobben is elvannak bekesen. Amugy kifejezetten jot tesz nekik a tarsasag. Udvarolnak egymasnak meg azonos nemuek is. Mi ez ha nem figyelem? :) Picibol szonte lehetetlen tudnod mot veszel. Csak ha nonek lesznek egyertelmubbek a nemi jegyek. En azonos ivarut valasztanek mert az udvarlassal idegesiteni is tudjak egymast. Nekem 2 safga es 2 kiraly van. 2-2 ivar alapon. Regen ket sarga volt, sajnos az egyik beteg lett es rakas penzzel se tudtuk megmenteni. A masik sarga hetekig gyaszolta es nem evett, az utolso percig mellette volt. Csak akkor lett ismet normalis mikor megkapta az elso tarsat. Udvarlassal koszontotte.
2016. jan. 7. 23:08
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!!! :) ment a zöld kéz mindenkinek!
2016. jan. 8. 20:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Hímet ne, mert abból előbb-utóbb vérontás lesz! Vegyél nőstényt mellé!
2018. febr. 15. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!