A családotokban a nagyszülők szoktak valamit venni, felajánlani a 13. nyugdíjból az unokáknak?
Ha van valami apropó (szülinap, névnap, bizonyítvány, karácsony, tábor stb), akkor kaptam tőlük pénzt. Nagypapám elmúlt 80, de még dolgozik, a nyugdíjuk tudtommal nem egetrengetően sok, de jó munkákat szokott kapni.
A gyerekeinek a házaiba viszonylag szépen beleadott annó és a lusta apámnak is adogatta a 100 ezreket az elmúlt években...
Ismerősi körben viszonylag gyakori, hogy házat/lakást vesznek az unokáknak a nagyszülők, meg persze olyanokról is tudok, ahol a gyerekek kénytelenek támogatni őket. A 13. haviból való felajánlgatásról még nem hallottam.
Szerintem az is okés, ha a nagyi magára költi a pénzét, meg az is, ha az unokákra.
16# és akkor mi van?
Ha ilyen sok a nyugdíja, nyilván máskor is lenne lehetősége adni a gyerekeknek, szóval tök mindegy, hogy épp melyik hónapról van szó. Ha nem akar, hát nem akar. Aki akar, az is fog adni máskor is.
Miért kéne a két mamának mindent egyformán csinálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!