"Igen, valahol a te szuletesi eved szulotteinel kezdodott el a bunko emberek kora."
01 - és vagyok ha mi már a bunkó korosztaly vagyunk az utánunk jövök mik? (tisztelet a kivételnek) Mi még sokkal jobban neveltek vagyunk mint ők. A bunkóság nem a kortól/születési dátumtól függ, nagyon nem.
Kedves Kérdező!
Én a nagyszüleimet és a dédnagymamámat is tegeztem és nekik is ez volt a természetes. Ettől még ugyan úgy tisztelem őket.
Tegeztem őket, már csak egy mamám van, ő 88 éves.
Párom is tegezi a nagyszüleit, neki 80 alatt vannak még. Viszont Anyósom magázza a szüleit (szóval nem a nagyszüleit, hanem a szüleit). Furcsa, nem tudom miért, de azt mondta, neki mindig magázni kellett őket.
En tegeztem a nagyszuleimet. Anyam magazta a nagymamajat de en tegeztem a dedimamat.
Apam is tegezte a szuleit, viszont a mamam testvere ugy tanitotta a gyerekeit hogy magazzak a szuloket. Ok, a nagyszuleim es a testverei a 20as evekben szulettek, mar regota nem elnek.
71-es vagyok, Budapesti, mi is magáztuk, "tetszikeltük" a nagyszülöket és a felnőtt rokonokat. 15 éves voltam*, amikor szakközépbe mentem, keresztapám (egyik nagybátyám) akkor letegeződött velem. Utána fokozatosan több nagybátyám, nagynénim tegeződésre váltott. Egyetlen még élő nagyszülöm, nagymamám 16 éves koromban meghalt.
Hozzátenném, gyerekkorban a fiatal felnőtteket sem nagyon tegeztük, ha mégis, akkor azt külön megbeszéltük vagyis ők megengedték. Tanárokat még fiatalokat sem tegeztünk! De boltba vagy máshová belépve sem tegeztek le senkit! Én részemről utálom is, ha csak úgy letegeznek! Amennyiben kölcsönösen megegyezünk, az más.
*Akkoriban 14 éves kortól már dolgozni lehetett. Így szinte már majdnem felnőttnek tekintették a 14 év felettieket. Iskolában is, ha valakivel probléma volt, vagy rosszul tanult, sokszor megjegyezték irányába, nem kötelező itt lenni, nem kötelező tanulni, lehet menni dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!