Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Tegezed vagy magázod a nagyszü...

Tegezed vagy magázod a nagyszüleidet?

Figyelt kérdés

2022. nov. 3. 18:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Nagyszüleim most hunytak el, 93 és 95 éves korukban. Az unokák tegezték őket, de az idősebbik gyerekük magázta.
2022. nov. 3. 20:27
 12/22 anonim ***** válasza:
78%

"Igen, valahol a te szuletesi eved szulotteinel kezdodott el a bunko emberek kora."

01 - és vagyok ha mi már a bunkó korosztaly vagyunk az utánunk jövök mik? (tisztelet a kivételnek) Mi még sokkal jobban neveltek vagyunk mint ők. A bunkóság nem a kortól/születési dátumtól függ, nagyon nem.

Kedves Kérdező!

Én a nagyszüleimet és a dédnagymamámat is tegeztem és nekik is ez volt a természetes. Ettől még ugyan úgy tisztelem őket.

2022. nov. 3. 20:43
 13/22 anonim ***** válasza:
87%

Tegeztem őket, már csak egy mamám van, ő 88 éves.

Párom is tegezi a nagyszüleit, neki 80 alatt vannak még. Viszont Anyósom magázza a szüleit (szóval nem a nagyszüleit, hanem a szüleit). Furcsa, nem tudom miért, de azt mondta, neki mindig magázni kellett őket.

2022. nov. 3. 20:45
 14/22 anonim ***** válasza:
89%
79-es vagyok, apai nagyszüleimet tegeztem, anyai részről magáztam őket.
2022. nov. 3. 21:02
 15/22 Metionin ***** válasza:
100%
Magázom. Nem volt sosem szoros kapcsolat köztünk, a mamám kb. az a néni volt, akihez évente egyszer elvittek, hogy egy fél napot üljek nála a kanapén. Ő sem tudott mit kezdeni velem, nem szereti a gyerekeket. Nagyobb koromban meg már nem jártam hozzá. A nagyapámat, akivel rég elváltak, életemben kétszer láttam, így akkor őt is magáztam.
2022. nov. 3. 22:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Tegezem
2022. nov. 3. 22:59
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
A tegezés vs magázás egyáltalán nem a tisztelet jele. Én 97-es vagyok. 10 éves voltam, amikor nagypapám nagynénje meghalt, 94 évesen. Tegeztem, ahogy a fiát is, ő 67 éves volt. És imádtam őket, ahogy dédimet is, ő 91 évesen halt meg, 2013-ban. Nagyszülőket is tegezem, és a nagyszülők azon testvéreit is tegeztem, akikkel jóba voltam. Akiket magáztam, magázok, azokkal éppen köszönünk, és annyi. Egyetlen egy unokaöccse van papának, akit magázok, és tartjuk velük a kapcsolatot, de nem tudom miért, ők papáékat is magázzák. Nekem ez is fura, mert nem tudok úgy normálisan beszélgetni. Mint ahogy azok haverok szüleivel sem, akiket magázok. (Nem tetszikelek senkit, önözök.) A kommunikáció minimális, míg másokkal simán elbeszélgetek tegeződve. (Nem vagyok hülye, diplomám van, saját vállalkozás, és több hitelmentes ingatlan, saját erőből, mert semmit nem tettek alám, sőt, saját szüleim megloptak.) Tehát én sokkal jobban tiszteltem azokat, akiket tegeztem, mint akiket magáztam.
2022. nov. 4. 00:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

En tegeztem a nagyszuleimet. Anyam magazta a nagymamajat de en tegeztem a dedimamat.

Apam is tegezte a szuleit, viszont a mamam testvere ugy tanitotta a gyerekeit hogy magazzak a szuloket. Ok, a nagyszuleim es a testverei a 20as evekben szulettek, mar regota nem elnek.

2022. nov. 4. 02:32
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
1992-es vagyok. Sajnos már nem élnek a nagyszüleim, de mindegyiket tegeztem, már amelyiket ismertem. Talán 14-15 éves lehettem, amikor az egyik barátomat hallottam, hogy a nagymamájának csókolommal köszön és akkor hallottam először azt, hogy valaki magázza a nagyszüleit.
2022. nov. 4. 22:35
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

71-es vagyok, Budapesti, mi is magáztuk, "tetszikeltük" a nagyszülöket és a felnőtt rokonokat. 15 éves voltam*, amikor szakközépbe mentem, keresztapám (egyik nagybátyám) akkor letegeződött velem. Utána fokozatosan több nagybátyám, nagynénim tegeződésre váltott. Egyetlen még élő nagyszülöm, nagymamám 16 éves koromban meghalt.

Hozzátenném, gyerekkorban a fiatal felnőtteket sem nagyon tegeztük, ha mégis, akkor azt külön megbeszéltük vagyis ők megengedték. Tanárokat még fiatalokat sem tegeztünk! De boltba vagy máshová belépve sem tegeztek le senkit! Én részemről utálom is, ha csak úgy letegeznek! Amennyiben kölcsönösen megegyezünk, az más.

*Akkoriban 14 éves kortól már dolgozni lehetett. Így szinte már majdnem felnőttnek tekintették a 14 év felettieket. Iskolában is, ha valakivel probléma volt, vagy rosszul tanult, sokszor megjegyezték irányába, nem kötelező itt lenni, nem kötelező tanulni, lehet menni dolgozni.

2022. nov. 6. 14:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!