Nagyszülők demens dolgait hogy kezelitek? És miket csinálnak?
Most nem arra gondolok aki már daját magát se képes ellátni, hanem azokra, akik még igen.
En ordibálok. Akár többször is. Mondjuk egy fedél alatt élek vele, így nem nehéz. Nagymamámrol van szó, de már anyám is ordít. Teljesen tönkrevágja az idegeinket.
És persze ha felemeled a hangod, akkor kis fiatal tiszteletlen pcsa leszel.
Tegnapi eset:
Anyum hazajön, kezet se mosott hívja mami orvosát. Szól h vegyem le a tv hangot amit nagyi (természetesen mivel nagyott hall) jó hangosan néz.
Beszól hogy: "De jó, hogy mindig akkor kell telefonálnunk amikor ő tvzik"
Hát legszívesebben lebsztam volna a telefont és akórházi dolgokat úgy oldotta volna meg maga, ahogy tudja. Magyarán sehogy. Szóltunk neki persze h neked intézzük az orvost te idióta. Akkor visszafogta magát. De nem is teelfonálgatunk amikor tv-t néz. Hazudik, segítünk neki, és ezt kapjuk. Vagy pl beszereltünk kandallót, erre kinyitja az ablakot. De nem egy percre. Agyam eldobom! Kifelé fűtünk. Marhára felmegy az agyvizem. Hülyesegeket beszél, pl politikáról, meg szinte mindenről. A jóindulatú időskori bőrelváltozását ő úgy adja elő mindenkinek, hogy daganata van és vagy túléli vagy nem. Mikor megkérdezzük mindezt honnét veszi, azt felei az van a leleten. Tehát még képzelődik is. De a rafinálstághoz van esze! Figyelget, hallgatózik utánunk stb.
Áh, nem bírom 😱😱😱😱😱😱😞
Rendben, alkor ne dugd abeteg embert az otthonba, ahol szakszeru ellatast kapna. Inkabb menjen ra a te eleted :) Nem eleg, hogy o mar nem az, aki volt es nem teljesen szazas, ha lehet, akkor te is rokkanj bele mentalisan es lelkileg. Neked is egy eleted van. Az szuper, ha teged nem tor meg a folytonos ocsarolas, uvoltozest, karomkodast es (nalunk) fizikai bantalamzas, de van, aki nem ennyire eros es nem ennyire empatikus/apolo fajta, erre is szuletni kell.
Egyebkent igen, ha mar csak egy megkeseredett, agressziv, bantalmazo, agyilag leepult porhuvely leszek mar akkor igen, tegyenek be otthonba, es csak az viseljen el, akinek erre van affinitasa meg aki ezert penzt kap es akinek nem kulonosebben fajnak a banto szavaim. Inkabb ez, mint a szeretteim bantasa.
Na de várjunk,azt írod ő
Most hogy ő nem " zavart" ha meg mindig ilyen volt. ...most kezdett zavarni? Ha meg nem volt ilyen, akkor az vmi kovetkezmenye, vagyis nem ép
20
Nem, én a 16-os vagyok. Én a nagypapám helyében öngyilkos lettem volna, ha tudtam volna minek teszem ki a pénzügyileg is szegény családom.
De öngyilkosnak lenni a legnehezebb talán.
Nem tudom milyen demenciára utalsz, én alzheimerre. És ott katasztrófa van. Akár még fizikálisan bánthat késsel, anyázgatja a gyerekét, a kutyát rugdossa, közben érthetetlenül az udvaron ordibál. Ha elesik, segíteni akarsz, rögtön rugdos, csak nehezen értve káromkodik rád, megpofoz, közben sétálgat fel meg le a kertben, magában tátogva.
Magára és másokra nézve is veszélyes.
Igen, otthonba tetetném mindenki érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!