Nagyszülők demens dolgait hogy kezelitek? És miket csinálnak?
Most nem arra gondolok aki már daját magát se képes ellátni, hanem azokra, akik még igen.
En ordibálok. Akár többször is. Mondjuk egy fedél alatt élek vele, így nem nehéz. Nagymamámrol van szó, de már anyám is ordít. Teljesen tönkrevágja az idegeinket.
És persze ha felemeled a hangod, akkor kis fiatal tiszteletlen pcsa leszel.
Tegnapi eset:
Anyum hazajön, kezet se mosott hívja mami orvosát. Szól h vegyem le a tv hangot amit nagyi (természetesen mivel nagyott hall) jó hangosan néz.
Beszól hogy: "De jó, hogy mindig akkor kell telefonálnunk amikor ő tvzik"
Hát legszívesebben lebsztam volna a telefont és akórházi dolgokat úgy oldotta volna meg maga, ahogy tudja. Magyarán sehogy. Szóltunk neki persze h neked intézzük az orvost te idióta. Akkor visszafogta magát. De nem is teelfonálgatunk amikor tv-t néz. Hazudik, segítünk neki, és ezt kapjuk. Vagy pl beszereltünk kandallót, erre kinyitja az ablakot. De nem egy percre. Agyam eldobom! Kifelé fűtünk. Marhára felmegy az agyvizem. Hülyesegeket beszél, pl politikáról, meg szinte mindenről. A jóindulatú időskori bőrelváltozását ő úgy adja elő mindenkinek, hogy daganata van és vagy túléli vagy nem. Mikor megkérdezzük mindezt honnét veszi, azt felei az van a leleten. Tehát még képzelődik is. De a rafinálstághoz van esze! Figyelget, hallgatózik utánunk stb.
Áh, nem bírom 😱😱😱😱😱😱😞
Ugye emellett még csomó mindent csinál.
Mivel egész héten vele vagyunk bezárva és már kikeszít, hétvégén szeretnénk anyukámmal elszökni vhová h kikapcsolódjunk. Természetesen elkezd dúzzogni, h nem visszük magunkkal. Akkor meg ezt hallgatjuk utána..
Tehát...
ti kérdés nélkül lekapcsoljátok a tv hangját, amit amúgy néz, ő ezt szóvá meri tenni, erre ti leidiótázzátok.
És mellette még állítod, hogy ezek demens tünetek, tehát betegségként könyvelitek el, ennek ellenére így beszélsz róla.
Itt ti vagytok a nem normálisak. Szörnyű család lehet...
Ráadásul ha demensnek tituláljátok, akkor magára hagynátok?
Egyébként a leírtak max (max!!) kezdeti demens tünetek lehetnének. Elmondjam, hogy néz ki a komoly demencia? Úgy, hogy a nagyapám fogta magár, levetkőzött pucérra, és a kertek alatt megindult vakvilággá. Amikor utolérték, és próbálták hazavinni, akkor földhöz vágta magát, hogy ő nem akar menni.
Ha demens (és nem csak ti mondjátok, hanem az orvos!), akkor keressetek neki otthont, ahol megfelelően gondját viselik. Az, hogy úgy bántok vele, mint a kutyával, nem segít neki sem, meg nektek sem...
Mondjuk idiótának soha nem neveztem a nagymamámat, akkor sem mikor egészséges volt és most sem mikor demens.
Én úgy kezeltem és kezelem is a mai napig, hogy nem veszek tudomást a fura dolgairól. Pl én azt mondtam volna neki, bocs mama mindjárt befejezzük a telefont vagy kimegyek csak az orvossal beszélek.
Vagy csukjuk be az ablakot mert fázom. Te is megfázol.
Én szeretem őt attól is ha beteg, és igen látom mennyit romlott az állapota de nem kívánok vele ilyen hangnemben beszélni, mert erről ő nem tehet.
És arra gondolnék hogy lehet anyukám vagy én is demens leszek, mert benne lehet a pakliban és mennyire fájna ha a szűk családom így beszélne.
Öő asszem nagyon félreéetitek. Csak mi vagyunk neki aki segít, de mindket szid le állandóan. Jó hogy már ordítunk vele.
Apám rendőr, elmomdhatom hogy van idegrendszere. De a hülyesegével van hogy remeg, annyira felbosszantja mamim a hülyeségeivel.
Más családtagom már megfojtotta volna, az tuti. Mi türelmesek vagyink. Otthonba nem megy, ahhoz van esze.
Kezdődő demencia igen.
Az a baj, hogy anyukám lesz már rosszul, mert mama kikészíti. Bezzeg maminak semmi baja, mert a rossz emberek tudjuk, hogy mindog mindent túlélnek
Szegény nagyi 85 évesen-járt így, a családban mindenki félt szinte tőle, mindég gyerekeket látott, és folyamatosan haza akart menni, ahol gyerekkorában lakot miközben saját lakásában élt özvegyen .
Megtanulttam, együtt érezni vele, és mikor ott volttam akkor kérdeztem hogy vannak a gyerekek, ki mit csinál körületem akkor mondtam öltözön és beültetem a kocsiba tettem egy kört a városba és haza vittem a saját házába . Mondtam hogy haza hoztam, csak megváltozót a környék hiszen sokáig volt távol . Én így csináltam végig 1,5-évig tartott majd egy őszi napon megszépült .
Most lehet itt szidni a kérdezőt, de garantálom, hogy bármelyikőtök lakna vele és hallgatnà napi szinten, már hasonlóan kikészült volna.
Mi nem lakunk családdal, de nálunk pl. apósomon kezd az utóbbi 1-2 évben már kijönni ez az öregkori rigolyaság. Egy héten egyszer tal@lkozunk, mindenre a beszólás, b*szogatás van. Múltkor azt hallgattam, hogy rossz lett a levesem, de így félórán keresztül, mit kellett volna máshogy föznöm, de az x hónappal ezelőtti kajám is rossz volt, satöbbi. Miért az a ruha van a gyereken, miért nem bilibe kakál még 1,5 hónaposan, miért ilyenre festettük a falat, sz*r, minden sz*r.
Régen se volt egyszerű, de most már nagyon durva, nem áll le, észre se veszi magát. Abyósom annyira kíván, hogy már egymáshoz se szólnak, 60-hoz közel az elköltözésen gondolkodik, mert nem bírja már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!