Hogy állítjátok le a nagyszülőt, ha minden vackot meg akar venni a gyereknek?
Évek óta küzdök evvel.
Nálunk nincs ajándékozás ünnepeken kívül, legfeljebb nagyon ritkán. Ezt főleg az én anyukám nem akarja betartani. Tudom, más örülne, de én nem örülök. Én vagyok beállítva hárpiának, mert nem akarom ezt engedni. Annyi már a bazár, játék, hogy alig fér. Egy ideig csinálja, hogy nem vesz játékot, akkor vesz nekik gyümölcsöt, de annyit, hogy másnap vagy gyümölcsleves lesz, vagy ránk rohad. Vagy hoz kaját, szintén túl sokat (főzök rendesen). Ha valaki vesz valamit a gyerekeknek nagy ritkán, akkor mondja, hogy bezzeg az x.y vehet, csak ő nem. De ő hetente hozna valamit. Elvárná, hogy akkor mi se vegyünk - tényleg ritkán - semmit, mintha ugyanazok a szabályok lennének érvényesek rá, mint ránk.
És a legjobb, ha erélyesebb vagyok, mert részemből a kommunikációval amúgy nincs baj, akkor jön az, hogy mert ő csóró, és mi lenézésből nem fogadunk el semmit.
Már kértem szépen, csúnyán, ígértem, hogy ki fogom dobálni, amivel nem játszanak (akkor is én vagyok a szemét, aki kidobja szegény gyerekek játékát - amire rá se néznek), eltettem a szekrénybe, elvittem hozzá, hogy ez legyen ottani játék, de semmi nem használ tartósan, mert nem akarja elfogadni.
Hogy lehet úgy elmondani, hogy úgy is legyen? Az a hab lenne a tortán, ha nem is én lennék a hálátlan szemét p.csa, ahogy lejön néha, de ehhez már nem is ragaszkodom.
Na, igen, 17-es, a nagy méretű ajándék a másik. Elég nagy gyerekszobánk van, mégis úgy néz ki a nappali, mintha az is az lenne. Ezt most szeretnénk megszüntetni, meg amúgy is az egyszerű gyerekkor az az irány, ami szimpatikus lenne nekünk. Lakásban lakunk, véges a hely, a tároló közös, nem csak a miénk. Mégis kell szerinte egy gyereknek harmadik elektromos jármű is, meg másik színű dömper egy két hósnak. Már azt szeretnénk, ha inkább két fotel lenne a nappaliban ilyesmik helyett.
Próbáltuk azt is, hogy közös, nagyobb ajándék, de az nem jó, mert ugyan ad bele, mégis úgy tekinti, hogy azt mi választottuk, ezért vesz még valamit. Nehéz... Nem panaszkodni akarok mindenképp, de nehéz. Már a nagyobbik gyerekem is úgy néz rám időnként, hogy szomorú, mert anya nem enged játékokat venni.
Kérdező!
Nyugodtan fogadjatok el mindent és örüljetek neki, aztán ha lelépett meg az unoka is megunta, akkor meg be egy dobozba és ha sok összegyűlt akkor irány vele egy szeretetszolgálat!
Tudod te, hogy hány gyerek örülne neki, akinek ez soha nem adatik meg ?!
Én a helyedben inkább hálás lennék, hogy ilyen nagylelkű a nagyszülő és hogy a felesleget pedig elajándékozhatom rászorulóknak, ezzel sok gyermeknek örömet szerezve !
23:-as, azért akarok neki jót, mert ő írta, hogy nem akar bazárt, de megértetni se tudja, hogy nem kell neki a cucc és évek óta ezzel küzd..!!
Szerintem jobb program jót tenni másokkal, mint az időt ide a gyakorira pazarolni ilyen eget rengetően nagy probléma miatt..
26: szerintem az nem meghunyászkodás, ha az ember alkalmazkodik a szeretteihez, rokonaihoz és nem játssza az uralkodót mindenáron....
Nem én írtam ki a kérdést, a kérdező csinál magának problémát és időveszteséget. Te viszont eléggé sértő hozzászólásokat irkálsz és az a kérdezőn nem segít...
28: te meg ne döntsd el a kérdező helyett, hogy hajlandó lenne-e elajándékozni bármit is a lakásából vagy inkább csak kidobná!
Én legalább adtam neki egy ötletet.
Szerintem az ajándék, amit a nagyszülő ad, az ő szempontjából nem szemét, hanem kedveskedés és bizony eléggé elszomorítaná, ha tudná, hogy ez az anyukának csak egy rakás szemét.
Akkor mutassa meg neki ezt a fórumot és hátha akkor rájön majd a nagyszülő, hogy nem kéne ide tovább pazarolni....
"a kérdező lakásáról és gyerekneveléséről van szó."
Na, de hiába a kérdező lakása meg gyereke, nem a kérdező kapja az ajándékot, így nem az ő tulajdona a kapott holmi, hanem az unokáé, nem?!
Vagy a a szülőnek azt is joga van eldöntenie és határozatban kiadnia, hogy akkor mikor-ki-milyen ajándékot vehet vagy mennyit, mekkora méretűt, színűt, anyagút, márkájút vagy nem vehet a gyerekének - azért ez eléggé nonszensz lenne! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!