Kaptatok valamit az anyósotoktól mielőtt megszületett a babátok? Illik egy nagyszülőnek venni bármit is?
" Ő tehet róla hogy neked a drága dolgok kellettek?"
"
Mi az, hogy jól jött volna, mert több százezres tétel volt? "
Nem az én válaszomra jöttek ezek, de reagálnom kell ezekre...
1. Ha a legolcsóbb dolgokat nézem is több mint 200 ezer Ft, első gyereknek mindenképp... pedig ebbe babakocsi nincs, mert kaptunk...
Az, hogy jól jön a segítség, nem egy és ugyanaz azzal, hogy el is várja valaki.... ne legyünk már álszentek, a legtöbb esetben, ha adnak ajándékba akár csak pár ruhát, az is jól jön ilyenkor...
A kérdésre is válaszolva, nálunk csak 1 oldalról van mamája, ő viszont mindent meg venne neki, amit csak kell, sajnos nem teheti meg. Mi a bejelentésnél adtunk neki egy apró ajándékot, semmi extra . De nem akartam annyival, hogy képzeld, mama leszel...
A lányom kiválasztotta, milyen babakocsit szeretne és milyen gyerekágyat, azokat mi vettük meg. Meg együtt vettünk (= eljött velünk és kiválasztotta) még néhány dolgot, légzésfigyelőt, babasapkát, néhány babaruhát (sok ruhát kapott kölcsön az unokatestvérétől).
Ha megtehetjük, miért ne segítsünk? Követelődzni soha nem követelődzött és ha a fiaméknál lesz gyerek, nekik is felajánlom, hogyha kiválasztják mi kell, megveszem.
Hat igazabol mindent ...
De vicces voltert mi mar az uj lakasba vittuk el amit megvettunk. (Szo szerint mindent) de a ket anyos karoltve azt latta h semmit nem vettunk a babanak meg (a regi lakasba) igy amig bent voltam kifestettek berendeztek es mindent megvettek. 🤣
Szoltunk h most indultunk haza es 30 perc. Mi azt hittuk az uj lakasba varnak minket de ok a regiben vartak. Jo nagy kavarodas volt aznap mert ok elindultak hozzank mi meg visszafele. Aztan a regiben megvartuk oket mire visszaertek. Hat igazabol imadtam oket csak sajnaltam h nem kerdeztek meg elotte. Kidobott penz volt. De azert nagyon meghatodtunk mennyire kitettek a lelkuket is a babaert es ertunk. ❤️
Vegul amit tudtunk visszavittunk. Meg a tobbit eladtuk volt amit hasznaltuk.
A penz visszaadtuk de ok betetek egy szamlara a picinek.
Szoval igy kaptunk es nem is 🙂
Nem kaptunk semmit anyóséktól.
Ott már a sokadik unoka volt. Anyzuméknak az első. Ő sok baba ruhát vett, magukhoz kiságyat stb.
Szerintem ilyenkor nincs olyan h illik v nem illik.
Ha akar/tud vesz, azt megköszönjük, ha nem akkor nem.
Nem csinálok ebből ügyet azóta sem
Semmit, mivel nem szeretett sem engem, sem az esküvőt így az unokának sem örült.
De aztán mikor megszültem bejött a kórházba és hozott egy csomag pelust, egy üveg bort a férjemnek és egy cserép virágit nekem.
Igen, a férjem szüleitől kaptunk 200 ezer forintot kelengyére, és sok apróságot is vettek a kicsinek. Még vesznek azóta is. :)
Jó a kapcsolat, ha ez számít, szeretnek engem és én is őket.
Szerintem amúgy igen, illik legalább valami apróságot venni, vagy nem tudom, nekem fura, mikor valakit annyira nem érdekel az unokája, hogy egy nyamvadt bodyt ne vegyen neki szeretetből, izgalomból.
Én is természetesnek tartom, hogy ha egyszer lesznek unokáim, vegyek nekik ezt-azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!