Ti hogy viselnetek, hogy ha anyosotok, akivel egyébként jóban vagytok, bele akarna szólni, mit tegyél a gyerekeddel?
Ugyanúgy, ahogy a saját anyámmal.
Mikor első gyerekes anyuka voltam, akkor nagyon szépen megköszöntem a segítségét, illetve a tanácsait, főként ha beváltak. Mivel tapasztalatlan voltam, és sok mindent nem tudtam, örültem minden segítségnek a CSALÁDTÓL (szerencsére akkor még nem a neten osztották az észt olyanok, akiknek szintén alig van). Mert erre való, többek között. A gyermekem apja az ő fia, akit ő nevelt fel igencsak jól, mivel beleszerettem. Nyilván nagyon rosszul nem csinálhatta.
Nem érdekelne a véleménye. Felnőtt, önálló nő vagyok.
Az első gyerek esetében is tudtam, mit kell tenni.
3: ha a családomtól érkező tanácsokra hallgattam volna, én is max 2 hónapig tudtam volna szoptatni, a gyerekem 6 hónaposan tejbegrízt evett volna, állandóan túl lett volna öltöztetve, és még hosszan sorolhatnám. Szerencsére magamra, meg a hülye netes tanácsokra hallgattam, így 2 évig sikeresen szoptattam, 6 hónaposan tápláltam hozzá a lányomat, és akkor se tehéntejjel, és meg se főztem téli overálban +12 fokban. Sajnos a család tanácsai nem mindig jók, bármennyire is a jószándék vezérli őket, amikor mondják.
Kérdező, hallgasd meg, lehet, hogy mond jókat is. Aztán utólag meg eldöntöd, hogy mit fogadsz meg és mit nem, nem muszáj leállni vitázni, úgysem lát a nap minden percében.
7: Én nem is akartam 2 évig szoptatni, mert túlzásnak tartom; nekem bejött a korai hozzátáplálás, még tejet is adtam a gyerekeimnek, és imádják azóta is. De ezeket az ő tanácsuk nélkül is így csináltam volna. Ráadásul mögöttem már mindez hosszú távú tapasztalat, és bizonyított, hogy jól csináltam, mert a 3-ból kettő már felnőtt, a legkisebb meg gimis.
Nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én sem fogadtam meg mindent, de azt meg is mondtam, hogy én másképp gondolom. Lehet, hogy ezért jó a viszonyunk töretlenül, 30 éve, és ezért tudunk még együtt is lakni. Most már neki van szüksége több segítségre, és ezt meg is kapja, mert megérdemli.
Lehet valaki extrém önérzetes, önálló felnőtt nő, aki mindent tud (sőt! jobban tud), de akkor nem kell siránkozni, meg kiakadni, hogy "jajistenem, mértutálazanyósom?"
Emberi módon is lehet kommunikálni egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!