Ti hogy viselnetek, hogy ha anyosotok, akivel egyébként jóban vagytok, bele akarna szólni, mit tegyél a gyerekeddel?
Lehet ezt szépen kezelni. Mondj valami ilyesmit: köszönöm, Marika/anyuka, de a gyerekkel kapcsolatos dolgokat ketten döntjük el, a Tibivel.
Szépen, udvariasan.
Haha, akkor olyan, mint az anyám :D ebben azaz esetbeb próbáltam néhányszor szépen szólni, hogy oké, de én így és így szeretném, légyszi fogadd el stb. De mivel ezt sajnos képtelen volt meghallani, felemeltem a hangomat, közöltem, hogy a gyerek az enyém, és ne akarja rám erőszakolni a saját akaratát. Akkor persze már ment a sértődés, meg hogy ő csak segíteni akar. Mondtam, hogy oké, de ne úgy segítsen, hogy parancsol, számonkér, meg utasítgat, mert ez igenis erőszakosság. Megsértődött, de felfogta és visszavett.
Ha anyós lett volna, akkor első körben a fiának szóltam volna, hogy rendezze, de ha nem megy, neki is megmondtam volna ugyanezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!