Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők, őszintén, tudnátok...

Nagyszülők, őszintén, tudnátok ugyanúgy szeretni az örökbefogadott, láthatóan cigány származású unokàt, mint a vérszerintit?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 25. 08:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim válasza:
92%
Szerintem ez maximálisan a nagyszuloktol függ. Ha kezdetektől nyitottan állnak az örökbefogadás tenyehez akkor és tart karokkal várják akkor simán meg lehet úgy szeretni mint egy verszerinti unokat de ha tavolsagtartoak akkor ez így is fog maradni. Ha saját szituaciorol van szó akkor az örökbefogadás előtt javaslok egy osszeulest, ahol vegig beszéltek az érzéseiket, gondolataikat.
2022. ápr. 25. 09:23
 32/90 anonim ***** válasza:
86%
Amíg 5 évet kell várni örökbefogadásnál egy magyar babára, lehet mások megelégszenek a cigány babával is mert hamarabb megkapják, mert annyian vannak mint az oroszok.
2022. ápr. 25. 09:24
 33/90 anonim ***** válasza:
23%
#30: ja igen a számok meg a tények meg csak a hetero fehér férfi általt kitalált privilégiumok :)))
2022. ápr. 25. 09:25
 34/90 anonim ***** válasza:
57%

#32: ha csak "megelégszel" vele, akkor az olyan is lesz.

Én biztos nem nevelném önként más gyerekét, különösen valami drogos cigánybol kipttyant félszerzetet nem.

2022. ápr. 25. 09:27
 35/90 anonim ***** válasza:
77%
Nem vagyok nagyszülő, de voltam egyetem mellett babysitter és örökbefogadott roma gyerekekre vigyáztam. Ugyanúgy lehet szeretni őket, mint bármelyik másik gyereket. Mondjuk nem mindegy, hány évesen kerülnek új családba. Minél fiatalabban, annál kevésbé érződik rajtuk a romaság. Idősebbeknél már egész biztosan gond lenne ebből, mert sajnos a kiskorban látott és tapasztalt rossz példát szerintem nem fogják teljesen levetkőzni.
2022. ápr. 25. 09:27
 36/90 anonim ***** válasza:
87%
Még annyit hozzáfűznék, hogy sok nagyszülői tulajdonság (külső és belső is) az unokán jön ki, valamiért ez így alakult ki. A ver szerinti gyerek nem csak a szülőkre, de a nagyszülőkre is hasonlít.
2022. ápr. 25. 09:29
 37/90 anonim ***** válasza:
25%

33!

Ugyan kérlek, évente van osszesen 200 körüli örökbefogadás a 0-3 éves korosztalyban. Abból max 1 ha cigány.

2022. ápr. 25. 09:29
 38/90 anonim ***** válasza:
85%
Nem hiszem de nem a származás miatt.
2022. ápr. 25. 09:32
 39/90 anonim ***** válasza:
83%
30 !. Amire irtam, hogy nem rasszizmus az az a sztereotípia és általánosítás, hogy a romák hajlamosabbak a balhéra, a lopásra, arra, hogy börtönbe kerüljenek stb. A tények azok tények. Nekem is van cigány barátom, nagyon szeretem de a kivétel erősíti a szabályt. Nem hiszem hogy anno amikor ez a cigány=balhé sztereotípia elkezdődött akkor(is) csak a bőrszín miatt lett kitalálva.
2022. ápr. 25. 09:34
 40/90 anonim ***** válasza:
57%

39!

Én meg egyértelműen arra írtam, hogy rasszizmus, ami egyértelműen az: a cigány örökbefogadott gyerekből drogos bűnöző lesz.

2022. ápr. 25. 09:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!