Nagyszülők, őszintén, tudnátok ugyanúgy szeretni az örökbefogadott, láthatóan cigány származású unokàt, mint a vérszerintit?
Akárki akármit hazudik, a vér szerinti gyermek vagy unoka teljesen más. Ez ösztönszinten be van kódolva, meg lehet próbálni elnyomni, nem fog menni.
Persze tudsz vele úgy játszani, mint pl. a barátaid gyerekével, de sosem lesz olyan, mint egy saját. Inkább egy pótlék, sokan pl. kutyát vesznek pótléknak.
Azzal értek én is egyet, aki a gyereket a személyisége miatt szereti, nem a verrokonsag miatt. Az anyja és az apja szereti azért, mert az "ő vérük". Mondjuk ezt is gyorsan felül írná ám az, ha a gyereket elcserélnék a szuletese után. A szülők ugyanúgy szeretnék, hiába nem az ő vérük.
A nagyszülő szeretet nem automatikus. Akkor sem, ha a gyerekét szereti az ember. Az unoka nem a gyereke. Nyilván alapvetően elfogadja és kedveli az ember, de lehet hogy valójában sosem fogja szeretni.
Nálam nem az lenne a lényeg, hogy örökbefogadott, cigány, japán, fekete vagy lila az a gyerek, hanem hogy kialakul e vele valami kapcsolat
14!
Mert nem cigány, verszerinti gyerekkel soha az életben nem fordult elő ilyen, ugye
Szomszédasszonyunkbaj most lett egy “örökbe” unokája, Nyolc hónap körüli cigány kisfiú. Aranyos nagyon.
De nagyon feltűnő a különbség, ahogy hozzászól meg viszonyul hozzá, a másik kettő, vérszerinti unokához képest.
Próbálkozik, de nem lehet összehasonlítani, legalábbis amit én látok belőle.
Ezért voltam kíváncsi a más véleményére is, hogy másnak vajon menne, vagy esetleg az is változtatna a helyzeten, ha tényleg újszülött, vagy pár hetes csecsemőről lenne szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!