Nagyszülők, legyetek őszinték! Előfordul ez mással is? Bővebben lent.
Lehetséges az, hogy egy nagyszülő az egyik gyereke oldaláról született unokákat bolondulásig szeresse, míg a másikra egyáltalán ne legyen kiváncsi?
A két gyerekével egyforma, normális viszonya van.
Csak találtok indokot, hogy miért ne...
Ha valóban 300 méterre lakik, igazán megpróbálhattatok volna már TI átmenni a gyerekkel. Aztán max nem mennétek többet. De meg se próbáljátok. Nem a nagymamának adok igazat, mert ő a kötsög, de ti is adhatnátok neki egy igazi próbát, amin eldől minden.
Nem nagyszülő vagyok, hanem az unoka, de abszolút meg tudom erősíteni, hogy van ilyen. Az apai nagyanyámnak van kedvence és ezt soha nem is rejtette véka alá. Vele mindig rengeteget foglalkozott, folyton vett neki ajándékokat, a többi unoka meg nem érdekelte különösebben. Anyukám mesélte, hogy az egyik családi találkozó pont a szülinapom közelében volt, én kb. 8-10 éves lehettem és én nem kaptam tőle semmit, a kedvence meg igen, csak úgy. Én voltam amúgy az első unokája és kiskoromban közel is laktunk hozzá, szóval nem ezért. Valószínűleg szimplán annyi a magyarázat, hogy neki a gyerekei között is volt kedvenc és az ő lánya lett így a kedvenc unoka. A nagynéném amúgy rendes, ő mindig kedves volt velem, ha találkoztunk és az unokatestvéremet se utáltam soha a kivételezés miatt.
Már felnőtt vagyok, szóval különösebben nem érdekel a dolog, 10 éve nem is láttam. Nem bosszúból vagy ilyesmi, egyszerűen csak sose kötődtem hozzá, mivel ő is mindig kb. idegenként kezelt.
Ez hogy menjünk àt hozzá…bevallom ezzel kapcsolatban már kicsit bepipultam rá, amikor azt mondta, amit fentebb is írtam, hogy menjek arra, és ő kijön megnézni.
Be se akarna hívni? Komolyan gondolta, hogy egy 6 hetes gyerekkel állok az utcán januárban? (Annyi idős volt amikor ezt mondta)
Férjem különösen mérges lett emiatt, azt mondta hogy nincs az az isten hogy ő ezután àtvigye hozzá. Ha annyira nem érdekli….
Jah és ezt se is mondta hogy legyszi hozd már el a gyereket. Hanem hogy ha úgy gondolom, csengessek be és ő kiszalad megnézni.
Minek tukmáljam akkor rá a gyereket, ha ennyire nem kell neki
Szerintem ez van:"ők már nagyobbak, és ezzel az aprósággal meg most nem tud mit kezdeni"
Attól még fura, meg bunkó dolog is, hogy meg sem nézi a kisbabát.
"Engem ez azért zavar, mert ezzel a fiam meg lesz fosztva a nagyon értékes nagyszülő-unoka kapcsolattól."
De azért tuldrámázni sem kell, kb. 1 éves koráig világát se tudja egy csecsemő.
Van ilyen, persze.
Anyosomnak két fia van. Az idősebb elvalt, van 3 fia illetve a jelenlegi barátnőjének 2 lánya az előző kapcsolatabol. Nálunk nekem van egy lányom az előző kapcsolatombol. Közös gyerek nincs. Minden gyerek felnőtt korú már és az én gyerekem illetve a sogorom barátnőjének a gyerekei korban egymáshoz kozeliek és kb egyszerre kerültek a családba.
Anyós nagyon szereti a lányomat, mondjuk ő is anyósomat. Itt él nalunk, igy ugye mindennap találkoznak. A gyerek akkor is bekopog hozzá pár szót beszélgetni, ha későn jön haza.
A fiúkkal nagyon ritkán találkozik. Ők egy utcanyira laknak, illetve egyikük pár hónapja másik varosba költözött. Sosem hívják fel a nagymamát. Az idősebb 5 eve nem volt itt, a két fiatalabb tavaly január elsején ide tévedt.
A lányokat a 10 év alatt kétszer látta.
Minden alkalomra ajándékoz, mindenkinek ugyanakkora összeget. A lányomnak a kezébe adja, a fiúkét és a két lányét a sogoromnal hagyja. Soha fel nem hívják, hogy legalább megköszönjék.
Tehát nem mindig a nagyszülő am a hibás....
16, ez jelenleg a helyzet. De miért alakult így?
Azon túl, hogy a te lányoddal napi kapcsolatban van, ami már eleve gondolom egy szorosabb kötelék.
Lehet hogy egyszerűen nem tud mit kezdeni már egy babával, fél hogy átad neki valami vírust, vagy hogy sírni fog ha felveszi, vagy egyszerűen már sok neki egy kisbaba.
Bár általában inkább férfiak szokták ezt érezni hogy akkor tudnak a gyerekkel kezdeni valamit ha már lehet vele beszélgetni, meg menni ide-oda programokat csinálni.
Illetve még az jutott eszembe, hogy veled milyen a kapcsolata? Vannak olyan butácskább emberek akik azért nem szeretik az unokájukat mert a gyerekük választottja nem tetszik nekik, és mindig az jár a fejükben hogy az a gyerek félig a gyerekük választottja, ahelyett hogy arra gondolnának hogy félig az ő gyerekük.
A fiúk ahogy idősebbek lettek, kamaszodtak, nem akartak már jönni a nagyanyjukhoz annyit. Aztán amikor elváltak a szüleik, az anyjuk már nem erőltette, hogy jöjjenek, a sogorom meg kimondottan xarok bele típus, őt nem érdekli, mit csinálnak a gyerekei. Mondjuk az anyja se nagyon érdekli, úgy havonta hívja fel 5 percre, kb negyedévente jön el hozzá. A férjem azt mondja mindig ilyen volt. A lányok meg nagyon elfoglaltak állandóan az anyjuk szerint...
Igen, nyilván a napi kapcsolat is számít, de náluk pl volt egy nyelvi akadály is: külföldön élünk, a férjem és anyosom nem magyar, nem is beszélnek magyarul. A gyerekem pedig nem beszelte anno az ő nyelvüket. De kezdettől megoldották ezt is.
Udvarias, korrekt a viszonyunk.
Így tudom jellemezni. Sose volt hozzám egy rossza szava se, nekem se hozzá, és róla se, amióta ismerem, ez az első megmozdulása, amit nem tudok hova tenni.
Kicsit ő olyan magának való típus, nincsenek barátnői se. A szomszédaival szokott csak beszélgetni ha összefutnak.
De itt megint csak eljutok oda, hogy a két nagyobb unokát meg szó szerint isteníti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!