Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők miért hiszik azt...

A nagyszülők miért hiszik azt hogy nekik mindent szabad és hogy nekik szültem a gyereket ?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos kislányom. De tényleg úgy érzem olyan mintha a nagyszülőket zavarná az hogy a pici kötődik hozzám. Gyakran kapok megjegyzést. Idegesítő.

Állandóan azt kell hallgatni hogy "sokkal másabb érzés egy unoka mint egy gyerek. " "na majd én itthon leszek a gyerekkel te meg menjél dolgozni" mintha nekem nem járna az hogy a saját gyermekemmel töltsem ezt a 2 évet.

Azthiszik a kérdésem nélkül mindent pakolhatnának fel facebookra is a picimről.

Bárhova megyünk családi programra, tépik ki a kezemből a gyerekem.

A picim sír ha nem vagyok a közelben. A cinikus megjegyzés, "jajj hozok neked cumit úgy is az a bajod. " viszem neki a cumit és sétálok el tőle, hagyom hogy a nagyszülőkkel legyen. Elkezd sírni. "Jajj hát nem tudom mi baja van"

Anyósomék engem nem szeretnek pont ezért is fáj nekik az ha a gyerekem szeret. De ez normális? Ha szólok az a baj ha csendben vagyok az a baj.

Múltkor elkellett mennem otthonról, ez kb 2 óra lehetett. Anyóssal volt. És mikor haza értem . Úgy őrült nekem a gyerekem. Ragyogott a szeme járt keze lába kacagott. Úgy örültem neki, erre nagy flegman néz rám anyuka. "Nekem.is mindig így örül." Miért akar ő lenni a középpontban állandóan?sok nagyszulo ilyen .

Fentebb írtam hogy nem sueretnek anyósék engem. Akig terhes voltam, addig szó szó rendesek voltak. De ahogy megszületett a baba onnantól kezdve egy senki vagyok.. kb mint aki csak egy eszköz volt hogy unoka legyen.

2022. márc. 3. 22:24
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
94%
Nyisd ki a szád, állj a sarkadra, mert láthatóan senki sem áll ki érted, ha te nem teszed.
2022. márc. 3. 22:31
 2/58 A kérdező kommentje:
1es Igazad van . Meg is tettem. Tudod mi lett belőle? Hogy tiszteletlen vagyok... pedig nem.mondtam csúnyát és csúnyán sem.. az a baj ha elmondtam amit érzek és gondolok akkor abból nem az van hogy megprobal mindenki úgy viselkedni ahogy a másiknak jó.. nem. Itt az a megoldás hogy már csak azért is csinálom. Nem érdekel hogy a másiknak milyen. Nincs igaza senkinek sem csak nekik.
2022. márc. 3. 22:39
 3/58 anonim ***** válasza:
93%
Párodnak mi a véleménye erről?
2022. márc. 3. 22:45
 4/58 A kérdező kommentje:
3as Az ő szava se ér semmit. Sőt. A nagyapja úgy viselkedik a gyermekemmel mintha ő lenne az apja. A férjem rengeteget dolgozik és sokat van távol. Ezt ki is használják
2022. márc. 3. 22:47
 5/58 anonim ***** válasza:
13%
Pszichológusnak vagy a rendőrségen elmondod a bajod és mondja a jogaidat.
2022. márc. 3. 23:03
 6/58 anonim ***** válasza:
95%
Beszelj a ferjeddel, h allitsa le oket, ha mar neked nem megy a dolog..
2022. márc. 3. 23:05
 7/58 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen mindegy, hogy szerintük nekik van igazuk, és megsértődnek, ha normálisan elmondod, hogy eddig és ne tovább. Ne hagyd magadat. Ha a ti lakásotokba jönnek, akkor akár el is küldheted őket ilyenkor, de még egyszerűbb, ha egyszerűen be sem jöhetnek, ha a férjed nincs ott. Akkor pedig ketten talán könnyebben rendezitek őket.
2022. márc. 3. 23:10
 8/58 anonim ***** válasza:
92%

1. Nem kell minden programra őket is meghívni.

2. A segítségnek örülni kell.

Én 2 év után se tudom, hogy milyen az, ha a gyerekemnek hiányzom.( emiatt csak irigyellek)

Neked kell a szabályokat meghoznod.

Nem nekik szültél gyereket, de az egész úgy hangzik, hogy beengedted őket a mindennapjaitokba.

Anyós nekem 3000 km távolságból is próbál beleszólni, de nem hagyom. ( az is igaz, hogy nekem annyival könnyebb, hogy nem beszélek vele interneten)

Viszont a férjem se engedi ezt, ha kell egy hétig nem beszél az anyjával, hogy térjen észhez.

Tudom, ha közelebb lennénk se lenne máskép, mindenbe beleszólna ( pl most az a legnagyobb problémája, hogy a gyerek bal kezes lesz és nem nevelem át jobb kezesnek)

2022. márc. 3. 23:27
 9/58 anonim ***** válasza:
92%
Te vagy a gyerek anyja, nehogy a nagyanyja madzagon rángasson már titeket. Még vagy 17 évig te képviseled a gyereked, te szabod meg a határokat, te engeded meg, hogy kivel lehet most még. Anyósnak nem tetszik, szüljön magának egyet.
2022. márc. 3. 23:45
 10/58 anonim ***** válasza:
95%

Állj ki magadért normálisan, még most az elején!! mert rossz vége lesz! Elsősorban a párodnak kellene cselekedni akár elvan havazva akár nem… De ha nem csinál semmit, akkor próbálj meg te határt megszabni nekik mert hosszú távon rád fognak nőni és tönkre tesznek.

“Anyósnak nem tetszik, szüljön magának egyet.” Hát ez jó 😂 Ha a szép szót nem értik ezt el is sütheted nagyinak.

2022. márc. 4. 00:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!