Nagyszülők szerint túlféltem a gyerekeket.. Ti elengednétek egy 3,5 évest 1 hétre nyaralni a nagyszüleivel?
Amióta megszületett a lányom szinte csak konfliktus van mind a 4 nagyszülővel. Szerintük én túlféltem őt is és a kicsit is (3,5 éves lány és 5 hónapos fiú). Őszintén szólva rengeteg mindent hagyok a gyereknek, hogy felfedezzen és kipróbáljon, de felügyeletem nélkül csak nehezen hagyom rájuk őt, őket. Most az én szüleim kitalálták, hogy elviszik a nagyot magukkal Horvátországba nyaralni. Igen ám, de ők olyan helyre mennek, ahol konkrétan nincs semmi. A strand mély, sziklás, törött régi betontömbökkel, az apartman terasza közvetlen a mély tengerrel, nincs egy szem játszótér sem a közelben. Ilyen tipikus elbújok a világ elől hely, ahol max horgászni meg mélyvízben úszni lehet. Mi értelme oda elvinni egy 3 évest? Mit csinálnak ha beleesik, anyám nem jó úszó, apám meg gyakran nem figyel oda semmire sem.
Másik nagyi azon van megsértődve, hogy nem engedem olyan kocsiban ülni a gyerekeim amit ő vezet. De ha egyszer életveszélyes, én már őt sem engedném volán mögé ülni.. Az igaz, hogy eddig egy balesete volt, de az is milyen.. Előtte ment egy kamion, mögötte egy teherautó. A teherautó ki akarta előzni őt és a kamiont, de anyós is előzni akart, nem vette észre hogy mellette van már a teherautó. Bumm. Kocsi totálkár, neki szerencsére semmi baja. De ti így engednétek a gyerekeket ha ő vezet? A másik a pótapós... Herpeszes szájjal akart puszit adni a fiamnak, aki alig volt 2 hetes. Persze hogy nem engedtem. Basszus meg is halhat egy herpeszvírusba. Emellett annyi minden van még.. Pl pici keménycukor ajándékba meg rágó, az akkor másfél évesnek, csoki az 1 hónapos szájába, covidos látogatás stb, stb.. A rossz, gonosz meg én vagyok. Tényleg túlfélteném őket? Amúgy szeretem őket, jó volt a viszonyunk a gyerek előtt... Én szüleim 54 évesek, fiatalosak, párom anyja és férje pedig 62 évesek.
Azért az nem itt van. A gyerekkel nem tudnak gyorsan hazaszaladni, ha bármi gond adódik. És egy ilyen korú gyerek egyik percről a másikra belázasodik.
Nyugodtan mondj nemet. Egy 3 éves eleven, szaladgál minden érdekli. Kell a biztos felügyelet, amit ők nem képesek biztosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!