Nagyszülők szerint túlféltem a gyerekeket.. Ti elengednétek egy 3,5 évest 1 hétre nyaralni a nagyszüleivel?
Amióta megszületett a lányom szinte csak konfliktus van mind a 4 nagyszülővel. Szerintük én túlféltem őt is és a kicsit is (3,5 éves lány és 5 hónapos fiú). Őszintén szólva rengeteg mindent hagyok a gyereknek, hogy felfedezzen és kipróbáljon, de felügyeletem nélkül csak nehezen hagyom rájuk őt, őket. Most az én szüleim kitalálták, hogy elviszik a nagyot magukkal Horvátországba nyaralni. Igen ám, de ők olyan helyre mennek, ahol konkrétan nincs semmi. A strand mély, sziklás, törött régi betontömbökkel, az apartman terasza közvetlen a mély tengerrel, nincs egy szem játszótér sem a közelben. Ilyen tipikus elbújok a világ elől hely, ahol max horgászni meg mélyvízben úszni lehet. Mi értelme oda elvinni egy 3 évest? Mit csinálnak ha beleesik, anyám nem jó úszó, apám meg gyakran nem figyel oda semmire sem.
Másik nagyi azon van megsértődve, hogy nem engedem olyan kocsiban ülni a gyerekeim amit ő vezet. De ha egyszer életveszélyes, én már őt sem engedném volán mögé ülni.. Az igaz, hogy eddig egy balesete volt, de az is milyen.. Előtte ment egy kamion, mögötte egy teherautó. A teherautó ki akarta előzni őt és a kamiont, de anyós is előzni akart, nem vette észre hogy mellette van már a teherautó. Bumm. Kocsi totálkár, neki szerencsére semmi baja. De ti így engednétek a gyerekeket ha ő vezet? A másik a pótapós... Herpeszes szájjal akart puszit adni a fiamnak, aki alig volt 2 hetes. Persze hogy nem engedtem. Basszus meg is halhat egy herpeszvírusba. Emellett annyi minden van még.. Pl pici keménycukor ajándékba meg rágó, az akkor másfél évesnek, csoki az 1 hónapos szájába, covidos látogatás stb, stb.. A rossz, gonosz meg én vagyok. Tényleg túlfélteném őket? Amúgy szeretem őket, jó volt a viszonyunk a gyerek előtt... Én szüleim 54 évesek, fiatalosak, párom anyja és férje pedig 62 évesek.
Külföldre nem engednem el, de amúgy nekem kicsit nagyobb most a gyerekem (3honappal) és most nyáron volt először anyamnal "nyaralni" (vidéken) de kikotottem h nincs strand. Ha amúgy már beszél a te gyereked és el tudja mondani, hogy éhes, szomjas, stb, akármi baja van, akkor én úgy lennék vele, hogy pár nap alatt nem lesz baj. De amúgy anyu egy elég gyerekbarát környékén lakik. (Nincsenek autóutak közveten ott, lakótelep nagy parkkal a ház előtt)
Hát a vezetésre tudom azt mondani h én se engedem apos mögé beülni gyerekeket, de neki csak idén volt 2 v 3 balesete. Szóval sztem neki már valóban nem kellene vezetnie csak hát ezt ő nem látja be, én még ennél jobban nem megyek bele. Simán úgy alakitom, hogy ne legyen olyan szitu h. a papa vezet.
A leirtak alapján én sem engedném.
Ha nagyobb lesz a gyerek esetleg, ha tudom, hogy elvan több éjszakát a nagyszülőkkel nélkülem.
Ja, és nem sziklás mélyvizes isten hata mögötti helyre. Hanem normális tengerpartra, ahol tud a gyerek a parton meg a fokozatosan mélyülő vízben pancsolni, és van segítség vész esetére elérhető közelségben.
A nagyszülők meg nyugodtan sértődjenek meg, persze, majd ülj itthon gyomorgörccsel egy hétig, hogy ők kedvükre unokázhassanak...
Tobben irtatok, hogy idos rokonotok rosszul vezet. Miert nem beszeltek vele? Vagy a haziorvossal, rendorseggel, kozlekedesi hatosaggal, vagy nemtudom kihez lehet fordulni?!?
Kell hogy meghaljon valaki? Vagy nem ertem. Ez olyan mintha tudnad hogy bantanak valakit, de nem szolsz. Tudod, hogy eletveszelyesen veszet, elalszik a volannal, de nem szolsz senkinek...hatha tragedia lesz a vege....
Hívjam fel apu háziorvosát, hogy én úgy ítélem meg, nem kéne már neki jogosítványt hosszabbítani...? Nem gondolnám.
Apunak mondtuk már, hogy nem kéne már vezetnie. Szerinte ő remekül vezet. Szerintem nem. De felnőtt ember. Viszont a gyerekem nem ülhet mögé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!