Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Nagyszülők szerint túlféltem...

Nagyszülők szerint túlféltem a gyerekeket.. Ti elengednétek egy 3,5 évest 1 hétre nyaralni a nagyszüleivel?

Figyelt kérdés

Amióta megszületett a lányom szinte csak konfliktus van mind a 4 nagyszülővel. Szerintük én túlféltem őt is és a kicsit is (3,5 éves lány és 5 hónapos fiú). Őszintén szólva rengeteg mindent hagyok a gyereknek, hogy felfedezzen és kipróbáljon, de felügyeletem nélkül csak nehezen hagyom rájuk őt, őket. Most az én szüleim kitalálták, hogy elviszik a nagyot magukkal Horvátországba nyaralni. Igen ám, de ők olyan helyre mennek, ahol konkrétan nincs semmi. A strand mély, sziklás, törött régi betontömbökkel, az apartman terasza közvetlen a mély tengerrel, nincs egy szem játszótér sem a közelben. Ilyen tipikus elbújok a világ elől hely, ahol max horgászni meg mélyvízben úszni lehet. Mi értelme oda elvinni egy 3 évest? Mit csinálnak ha beleesik, anyám nem jó úszó, apám meg gyakran nem figyel oda semmire sem.

Másik nagyi azon van megsértődve, hogy nem engedem olyan kocsiban ülni a gyerekeim amit ő vezet. De ha egyszer életveszélyes, én már őt sem engedném volán mögé ülni.. Az igaz, hogy eddig egy balesete volt, de az is milyen.. Előtte ment egy kamion, mögötte egy teherautó. A teherautó ki akarta előzni őt és a kamiont, de anyós is előzni akart, nem vette észre hogy mellette van már a teherautó. Bumm. Kocsi totálkár, neki szerencsére semmi baja. De ti így engednétek a gyerekeket ha ő vezet? A másik a pótapós... Herpeszes szájjal akart puszit adni a fiamnak, aki alig volt 2 hetes. Persze hogy nem engedtem. Basszus meg is halhat egy herpeszvírusba. Emellett annyi minden van még.. Pl pici keménycukor ajándékba meg rágó, az akkor másfél évesnek, csoki az 1 hónapos szájába, covidos látogatás stb, stb.. A rossz, gonosz meg én vagyok. Tényleg túlfélteném őket? Amúgy szeretem őket, jó volt a viszonyunk a gyerek előtt... Én szüleim 54 évesek, fiatalosak, párom anyja és férje pedig 62 évesek.

2021. aug. 4. 18:33
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
92%
Külföldre senkivel sem engedném. Itthon talán max két napra
2021. aug. 4. 20:28
 22/47 anonim ***** válasza:
89%
#20 szegény idősek. Ez a másik véglet.
2021. aug. 4. 20:35
 23/47 anonim ***** válasza:
77%
Nem. A korhatár az iskolás kor, ekkortól mehetne egyedül nyaralni a nagyikhoz, ekkor már elég nagy ahhoz, hogy meg lehessen beszélni vele a szabályokat, és azt, hogy a nagyiék kicsit biztos át akarják hágni, és hát egy kicsit szabad is... De nem 3ésfél éves korban, főleg nem külföldre. Az én anyám csak 20 évvel idősebb, mint én, mégis majdnem tragédiába torkollott egy nyaralás,mert az én nagyon eleven és akaratos gyerekem a strandon egy szempillantás alatt beugrott a mélyvízbe, mire anyámék észrevették, hogy nincs mellettük, már szerencsére valaki észrevette és kihúzta a szinte átlátszatlan barna gyógyvízből. Hát ezt csak azért meséltem el, mert anyám nem volt demens, értelmiségi, sportos stb, és mégis.
2021. aug. 4. 20:37
 24/47 anonim ***** válasza:
94%
Esküszöm mintha én írtam volna ki a kérdést, én is pont így vigyázok rájuk, ugyanezek a szituációk azok amiktől konfliktusba kerülök a nagyszülőkkel 😁végülis az én gyerekeim, az én dolgom hogy vigyázzak rájuk és hogy megvédjem őket. Egyébként kizárt hogy elengednem a gyereket, még akkor sem ha anyukám teljesen a toppon van és 100% megbizok benne. Mondjuk az biztos hogy élő se állna ilyen hülyeséggel, hogy külföldre vigye a 3 éves gyerekemet egy hétre...
2021. aug. 4. 21:06
 25/47 anonim ***** válasza:
89%

Biztos nem engedném

4 éves kora elott maradhatott egy éjszakát. Utana ugy alakult, hogy hétvégéket is, meg egy hetet is, 150 km re. Belföldön. Ertelmes kisfiú nagyon, es o vagyik oda. Ketten vannak vele. Egyik fiatal.

2021. aug. 4. 21:59
 26/47 anonim ***** válasza:
95%

Kerdezo!

SEMMi esetre se engedd el a 3 eves fiad egy hetre! Mi az hogy ok eldontottek?!? Te vagy a szulo, te dontesz!!!!! Ez marha nagy felelotlenseg lenne meg normalis nagyszulokel is! Tul kicsi, es uk a terep!!!

Bizzal mar magadban egy kicsit jobban, a jo isten aldjon meg! Nem vagy tulfelto,realisan gondolkozol hidd el!!!

Rossz vege lenne ha elengedned, baleset vagy meg rosszabb.....

Amit te mondasz az vam es punktum, ezt jegyezd meg!

2021. aug. 4. 23:52
 27/47 anonim ***** válasza:
21%
Az én 3,5 évesem 2 hétig volt anyósomékkal Horvátországban. Remekül érezték magukat. Fürdött a tengerben, kavicsot szedtek, meséltek neki, sétáltak a tengerparton. Csak előnye származott belőle. Külföldön voltak? Na és. Ha baj lett volna hamarabb hazaértek volna az autópályán mint egy borsodi falubol.
2021. aug. 4. 23:57
 28/47 anonim ***** válasza:
38%
Miért van lepontozva az utolsó? Bár nekem még nincs gyermekem, a szüleimre bármikor rábíznám, mert ilyen is van.
2021. aug. 5. 03:41
 29/47 anonim ***** válasza:
97%
Nagyszülő és nagyszülő között is van azért elég nagy difi, van akihez egy délutánra nem elhet engedni, van akinél meg hetekig simán lehet hagyni a gyereket. Szóval ez megint attól függ, hogy a kérdésben szereplők pontosan milyenek, de erre a választ meg csak a kérdező tudja igazából, így dönteni is csak ö dönthet.
2021. aug. 5. 03:41
 30/47 anonim ***** válasza:
96%
Az enyémet az én nagyszülőm akarta vinni, tehát a dèdszülője egy napra pár naposan. Nem értette, hogy miért nem engedem ( a viszony sem olyan, csak babazni akart). Megsértődött hogy mondtam bármikor jöhet maradhat is, a múltat félretéve és babázhat. Megsètrődott, azóta pedig a tájunkra sem nézett.
2021. aug. 5. 05:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!