Nagyszülők szerint túlféltem a gyerekeket.. Ti elengednétek egy 3,5 évest 1 hétre nyaralni a nagyszüleivel?
Amióta megszületett a lányom szinte csak konfliktus van mind a 4 nagyszülővel. Szerintük én túlféltem őt is és a kicsit is (3,5 éves lány és 5 hónapos fiú). Őszintén szólva rengeteg mindent hagyok a gyereknek, hogy felfedezzen és kipróbáljon, de felügyeletem nélkül csak nehezen hagyom rájuk őt, őket. Most az én szüleim kitalálták, hogy elviszik a nagyot magukkal Horvátországba nyaralni. Igen ám, de ők olyan helyre mennek, ahol konkrétan nincs semmi. A strand mély, sziklás, törött régi betontömbökkel, az apartman terasza közvetlen a mély tengerrel, nincs egy szem játszótér sem a közelben. Ilyen tipikus elbújok a világ elől hely, ahol max horgászni meg mélyvízben úszni lehet. Mi értelme oda elvinni egy 3 évest? Mit csinálnak ha beleesik, anyám nem jó úszó, apám meg gyakran nem figyel oda semmire sem.
Másik nagyi azon van megsértődve, hogy nem engedem olyan kocsiban ülni a gyerekeim amit ő vezet. De ha egyszer életveszélyes, én már őt sem engedném volán mögé ülni.. Az igaz, hogy eddig egy balesete volt, de az is milyen.. Előtte ment egy kamion, mögötte egy teherautó. A teherautó ki akarta előzni őt és a kamiont, de anyós is előzni akart, nem vette észre hogy mellette van már a teherautó. Bumm. Kocsi totálkár, neki szerencsére semmi baja. De ti így engednétek a gyerekeket ha ő vezet? A másik a pótapós... Herpeszes szájjal akart puszit adni a fiamnak, aki alig volt 2 hetes. Persze hogy nem engedtem. Basszus meg is halhat egy herpeszvírusba. Emellett annyi minden van még.. Pl pici keménycukor ajándékba meg rágó, az akkor másfél évesnek, csoki az 1 hónapos szájába, covidos látogatás stb, stb.. A rossz, gonosz meg én vagyok. Tényleg túlfélteném őket? Amúgy szeretem őket, jó volt a viszonyunk a gyerek előtt... Én szüleim 54 évesek, fiatalosak, párom anyja és férje pedig 62 évesek.
Biztosan nem engedném.
6,5 éves 3,5 éves és 8 hós gyermekem van. A nagyok még 1x sem aludtak éjjel a szüleimnél.
Nappal mehetnek du jönnek haza. Ha fejre állnak sem engedem. Nem egészségesek szüleim, bőven elég nekik így is egy 3/4 nap.
Anyósék meg még csak 1 napot sem töltöttek el velük.
Elengedném nyaralni, nagyikhoz.
De nem külföldre. És főleg nem olyanokkal, akikben nem lehet megbízni.
Nálunk megbízhatóak a nagyik és nem veszélyesek.
13#
Nagymama vagyok, de eszembe nem jutna, hogy egy 3 éves unokát külföldre vigyek nyaralni. Ismeretlen helyen, terepen nagyon nagy felelősség. A jogi procedúráról nem is beszélve.
Napi szinten gyakorlom a nagymamaságot, tudom, mivel jár.
Hiába pontoztatok le 🤷♀️
Édesanyám balesetből kifolyólag mozgássérült. Csontritkulásos, izmai letapadva. Pánikbeteg,sorolhatnám.
Édesapám cukorbeteg, túl van egy hátsófali szívinfarktuson (amit csoda, hogy egyáltalán túl élt.) egy rákon.
Nem szívesen terhelem őket. Így is mikor gyerekeim mennek, akkor nem én kérem, hogy vigyázzanak rájuk hanem ők és ez max havi 1,illetve 2-3 havonta 1 alkalom
De éjszaka vagy, több nap már sok lenne nekik.
Apósom túl van 6 szívinfarktuson, egy 2 oldali agyiinfarktuson, ami ek a látása javarésze oda lett. Idős közel a 70-hez.
Anyósom neveli egyik sógornőm 2 éves gyerekét, a többiek is folyton oda leteszik a gyerekeket mintha csak egy megörző lenne. Káosz, a körüpmények sem olyanok ahova szívesen engedem a gyerekeim. Ráadásul azok gyerekek olyanok mint a vadrácok.
Nincsenek eltiltva a gyerekeimtől, azt sem mondom hogy nem ugrunk be x időnként, de nagy foghúzósan max 1 óra.
na most lehet lepontozni.
11# voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!