A nagyszülők miért hiszik azt hogy nekik mindent szabad és hogy nekik szültem a gyereket ?
Van egy 9 hónapos kislányom. De tényleg úgy érzem olyan mintha a nagyszülőket zavarná az hogy a pici kötődik hozzám. Gyakran kapok megjegyzést. Idegesítő.
Állandóan azt kell hallgatni hogy "sokkal másabb érzés egy unoka mint egy gyerek. " "na majd én itthon leszek a gyerekkel te meg menjél dolgozni" mintha nekem nem járna az hogy a saját gyermekemmel töltsem ezt a 2 évet.
Azthiszik a kérdésem nélkül mindent pakolhatnának fel facebookra is a picimről.
Bárhova megyünk családi programra, tépik ki a kezemből a gyerekem.
A picim sír ha nem vagyok a közelben. A cinikus megjegyzés, "jajj hozok neked cumit úgy is az a bajod. " viszem neki a cumit és sétálok el tőle, hagyom hogy a nagyszülőkkel legyen. Elkezd sírni. "Jajj hát nem tudom mi baja van"
Anyósomék engem nem szeretnek pont ezért is fáj nekik az ha a gyerekem szeret. De ez normális? Ha szólok az a baj ha csendben vagyok az a baj.
Múltkor elkellett mennem otthonról, ez kb 2 óra lehetett. Anyóssal volt. És mikor haza értem . Úgy őrült nekem a gyerekem. Ragyogott a szeme járt keze lába kacagott. Úgy örültem neki, erre nagy flegman néz rám anyuka. "Nekem.is mindig így örül." Miért akar ő lenni a középpontban állandóan?sok nagyszulo ilyen .
Fentebb írtam hogy nem sueretnek anyósék engem. Akig terhes voltam, addig szó szó rendesek voltak. De ahogy megszületett a baba onnantól kezdve egy senki vagyok.. kb mint aki csak egy eszköz volt hogy unoka legyen.
Soha nem laktam volna se a párommal se egy gyerekkel a saját vagy a párom családjánál, nem azért, mert nem szeretem a szüleimet, vagy nem tisztelem a párom szüleit, hanem mert jobb a békesség.
Valószínű ez volt anyagilag a legjobb megoldás.
De ha már ez lett, akkor ideje meghúzni a határokat.
Remélhetőleg neked is van családod, ahová mehettek.
Vesd fel a párodnak, mint lehetőség, amíg nem tudtok saját otthonotokba költözni.
Magyar mentalitás
Egyszerűbb ítélkezni. :D kérdezni.esetleg hogy mi miért történt? Áhh dehogy. :) mindegy
Nem hat meg egyik negatív válasz sem.
Mert mi történt kérdező? Beakadt a pujáró aztán odatelepedtél anyósék nyakára.
Ha nem tetszik amit a saját házukban csinálnak, akkor szépen baba bölcsibe, te visszamész dolgozni, és mentek albérletbe. Probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!