A nagyszülők miért hiszik azt hogy nekik mindent szabad és hogy nekik szültem a gyereket ?
Van egy 9 hónapos kislányom. De tényleg úgy érzem olyan mintha a nagyszülőket zavarná az hogy a pici kötődik hozzám. Gyakran kapok megjegyzést. Idegesítő.
Állandóan azt kell hallgatni hogy "sokkal másabb érzés egy unoka mint egy gyerek. " "na majd én itthon leszek a gyerekkel te meg menjél dolgozni" mintha nekem nem járna az hogy a saját gyermekemmel töltsem ezt a 2 évet.
Azthiszik a kérdésem nélkül mindent pakolhatnának fel facebookra is a picimről.
Bárhova megyünk családi programra, tépik ki a kezemből a gyerekem.
A picim sír ha nem vagyok a közelben. A cinikus megjegyzés, "jajj hozok neked cumit úgy is az a bajod. " viszem neki a cumit és sétálok el tőle, hagyom hogy a nagyszülőkkel legyen. Elkezd sírni. "Jajj hát nem tudom mi baja van"
Anyósomék engem nem szeretnek pont ezért is fáj nekik az ha a gyerekem szeret. De ez normális? Ha szólok az a baj ha csendben vagyok az a baj.
Múltkor elkellett mennem otthonról, ez kb 2 óra lehetett. Anyóssal volt. És mikor haza értem . Úgy őrült nekem a gyerekem. Ragyogott a szeme járt keze lába kacagott. Úgy örültem neki, erre nagy flegman néz rám anyuka. "Nekem.is mindig így örül." Miért akar ő lenni a középpontban állandóan?sok nagyszulo ilyen .
Fentebb írtam hogy nem sueretnek anyósék engem. Akig terhes voltam, addig szó szó rendesek voltak. De ahogy megszületett a baba onnantól kezdve egy senki vagyok.. kb mint aki csak egy eszköz volt hogy unoka legyen.
"24es látszik semmit sem tudsz erről."
Pedig annyit tud, hogy anyósék nyakára ellettél, most meg csodálkozol, hogy belefolynak az életetekbe.
Nagy észkombájn vagy, mondták már?
" Hisz jogos. Ne szüljek más nyakára stb
De nem értem hogy a feltett kérdéshez hogy jön ez ide ?"
Úgy, hogy az ilyen helyzetekben eleve determinálva van a porbléma. Belepofázás, egymás életébe belemászás, stb...stb...
Sajnos nem volt a legátgondoltabb és legfelelősségteljesebb döntés, már az sem hogy odaköltöztél idegenekhez. Nem, hogy még gyermeket is vállaltál közben.
( így kell mondani civilizáltan ha egy embernek gyermeke születik………)
De ettől függetlenül, hogy ott élnek még nem köteles eltűrni a rosszindulatú viselkedést…
Kedves kérdező! Elsősorban a pároddal beszéld meg, hogy tegyen a lelki békéd érdekében valamit, mert ez a minimum ha a párja vagy, meg ha már beköltöztetett téged anyuhoz.
És mindenképp költözzetek el minél hamarabb mert komoly lelki problémáid lesznek a folyamatos stressz miatt. Ez az együttélés, akkor is egészségtelen lenne rád és a családodra nézve, ha te lennél a hibás. Szóval nem számít ki a hibás.
A válaszolók bizonyos részével meg ne foglalkozz. Amilyen stílust, hangnemet it megütnek, meg amilyen szavakat használnak, az minősíti őket hogy mennyire nem ér a véleményük semmit sem.
Szia kedves kérdező!
Én is anyósoméknál lakom, nem egy házban de egy telken.
Igen én se így terveztem de így alakult ez van.( már nem sokáig)
Van egy éves kisfiunk.
Rettegtem attól h egy perc nyugtom nem lesz tőlük....
Elmondtam nekik ezt én.
Megértették, lehet nem tetszett nekik nem tudom
De megvan h egy héten mikor jönnek át, nincs átmászkálás stb..
Én azt mondom h mindenképp mond el neki
Hidd el magadba gyűlik csak gyűlik és egyszer majd robbansz mint a bomba de legalább helyre teszed őket.
Légy kemény, határozott!!!!!!!menni fog
Olyan kommentekre reagálnék akik azt írják
“ kussolni kell mert ott laksz”
“Az van amit anyós mond mert ott laksz”
Hm
Azért nem egészen így van, gondolkodjunk már egy kicsit
Anyós szorulhat vagy kerülhet még a menye házába vagy a menye segítségére illetve ápolására.
Akkor majd a menye is ezt mondja?? Hát NEM.
Minden az emberségtől függ, mennyire lehet megbeszélni és megérteni a másikat! Ennyi
46, de igen, az mondhatja akinek a házában élősködik. Ha az anyós akkor ő, ha a meny, akkor ő.
Érdekes, az ingyen lakás megfelel a kérdezőnek, az ingyen bébiszittelés is. El lehet menni albérletbe ha olyan rossz a helyzet. Gondolom a kérdező felelősen, több év biztos munkaviszonnyal és legalább fél milliós megtakarítással vállalt gyereket.
29: Úgy, hogy egyszerűen útban vagy.
2 emberre kialakított élettér, és öten vagytok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!