Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagyszülők miért hiszik azt...

A nagyszülők miért hiszik azt hogy nekik mindent szabad és hogy nekik szültem a gyereket ?

Figyelt kérdés

Van egy 9 hónapos kislányom. De tényleg úgy érzem olyan mintha a nagyszülőket zavarná az hogy a pici kötődik hozzám. Gyakran kapok megjegyzést. Idegesítő.

Állandóan azt kell hallgatni hogy "sokkal másabb érzés egy unoka mint egy gyerek. " "na majd én itthon leszek a gyerekkel te meg menjél dolgozni" mintha nekem nem járna az hogy a saját gyermekemmel töltsem ezt a 2 évet.

Azthiszik a kérdésem nélkül mindent pakolhatnának fel facebookra is a picimről.

Bárhova megyünk családi programra, tépik ki a kezemből a gyerekem.

A picim sír ha nem vagyok a közelben. A cinikus megjegyzés, "jajj hozok neked cumit úgy is az a bajod. " viszem neki a cumit és sétálok el tőle, hagyom hogy a nagyszülőkkel legyen. Elkezd sírni. "Jajj hát nem tudom mi baja van"

Anyósomék engem nem szeretnek pont ezért is fáj nekik az ha a gyerekem szeret. De ez normális? Ha szólok az a baj ha csendben vagyok az a baj.

Múltkor elkellett mennem otthonról, ez kb 2 óra lehetett. Anyóssal volt. És mikor haza értem . Úgy őrült nekem a gyerekem. Ragyogott a szeme járt keze lába kacagott. Úgy örültem neki, erre nagy flegman néz rám anyuka. "Nekem.is mindig így örül." Miért akar ő lenni a középpontban állandóan?sok nagyszulo ilyen .

Fentebb írtam hogy nem sueretnek anyósék engem. Akig terhes voltam, addig szó szó rendesek voltak. De ahogy megszületett a baba onnantól kezdve egy senki vagyok.. kb mint aki csak egy eszköz volt hogy unoka legyen.

2022. márc. 3. 22:24
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
36%

sokkal másabb érzés egy unoka mint egy gyerek

És ez így is van, mi ezzel a bajod?

Nekem úgy tűnik, nem őket zavarja, hogy hozzád ragaszkodik a baba, hanem fordítva. A te gondod, hogy őket is szereti.

2022. márc. 4. 07:29
 22/58 anonim ***** válasza:
16%
Na, egy újabb eltartott anyuka, akinek semmi problémája nincsen, így "generál" magának problémát, ami amúgy tök értelmetlen. Az emberi hülyeségnek nincs határa, de tényleg, sokan a jó létben megbolondulnak. 😅😅
2022. márc. 4. 08:12
 23/58 anonim ***** válasza:
86%

El kell költözni olyan távolságba, ahova nem tudnak papucsban átsétálni. Lehetőleg tömegközlekedéssel is minimum egy óra legyen. :) Az én anyósom is ilyen, már megzakkantam volna, ha a közelünkben élne. Semmi értelme a sarkadra állni és elmondani a véleményed, úgy is az fog kijönni belőle, hogy sz*r alak vagy, egy tiszteletlen semmirekellő, aki nem méltó a fiacskájukhoz és csak tetézed a problémát. Aki nincs ilyen élethelyzetben és soha nem is volt, az ad ilyen tanácsokat. El kell szeparálódni és abban a kis időben amíg találkoztok, addig egyik fülön be, a másikon ki... Gondoljon amit akar, mondjon amit akar, te ettől nem leszel sem több, sem kevesebb.

Ami nálunk segít az az, hogy a férjem kiáll mellettem. Szóval hogyha már bicskanyitogató megjegyzés érkezik, akkor határozottan mellém áll, erre anyós azért vissza szokta fordulatszám szabályozni magát. :) Illetve ha náluk vagyunk, akkor én egy kicsit elengedem a gyerek kérdést. Nyalogassa csak fényesre az unoka popóját, kényeztesse abban a pár napban, nyugtassa csak meg magát, hogy neki jobban örül, mint nekem... 10 percenként tesz valami megjegyzést, hogy miért nevelem rosszul a gyerekem (én, mintha apja nem is lenne) és hogy hogyan kéne jól csinálnom. Képes úgy beletuningolni magát, hogy már bántó. Ilyenkor is a férjem szokta leállítani. Már megtanultam, hogy soha nem leszek elég jó, nem veszem magamra. Én tudom, hogy mindent úgy csinálok, ahogy a mi kis családunknak jó és nagyjából ennyi. Beszólni, visszaszólni pedig semmi értelme, csak olaj a tűzre.

2022. márc. 4. 08:22
 24/58 anonim ***** válasza:
86%

Nem kell anyósék nyakára szülni, gondolom itt is ez a forgatókönyv.

Komolyan ennyire egyszerű az egész, ha nem éltek együtt,hanem normális felnőtt emberként saját életetek van , akkor ezek a konfliktusok egyszerűen nem tudnak kialakulni. De az is megér egy misét,hogy van egy párod, aki sz.rik rá,hogyha beszólogatnak neked a szülei, igazán támogató.

2022. márc. 4. 08:34
 25/58 A kérdező kommentje:

Igen itt lakunk. Ha minden igaz hamarosan költözünk.

A másik amire reagálnék hogy nem az a bajom hogy a gyerekem kötődik hozzá!! Szerintem egy szóval sem mondtam. Örülök neki hogy szeretik, de át esnek a ló túl oldalára és azt akarják éreztetni velem hogy senki vagyok a gyerekemnek. Sok ertelmi fogyatékos okoskodik itt hogy velem van a baj? Ám legyen. Ha nem értitek amit írok, sosem tiltottam el tőlük. Sosem mondtam semmi olyat ami sértő lenne. A másik hogy bebicsősznek jók? Hát.. ha ragaszkodnak ahhoz hogy pl vásárolni megyek ne vigyem magammal. Akkor ott fogom hagyni. Sosem kértem azt sem hogy vigyázzon rá bárki. Erről ennyit. Úgy látom nem ment át amit írtam. És az utolsónak is igaza van. O hasonló cipőben jár mint én így át érzi. Köszönöm a tanácsod. És mindenkiét!! Igyekszem a konfliktust kerülni de olyan emberekkel akik folyton azt keresik hol bántsanak, azt keresik hol hibázol és egy csepp jót nem látnak benned.. úgy kicsit nehéz de tartom magam ehhez.

2022. márc. 4. 08:44
 26/58 A kérdező kommentje:
24es látszik semmit sem tudsz erről.
2022. márc. 4. 08:44
 27/58 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező.. Ne ekézd a 24# válaszolót, mert teljesen az igazat írja.

Senki nem mondta, hogy költőzz anyós nyakára, szülj a nyakukba.. Te magad írod, hogy a férjednek is kb kuss a neve.

Tudod felnőttesdit az ember nem más portáján játszik, hanem a sajátján.

2022. márc. 4. 09:29
 28/58 anonim ***** válasza:
90%

Ismét egy anyós nyakára született gyerek. Annyi, de annyi ilyen kérdés van, és a megoldás is mindig adott: költözzetek el, nem kell más nyakára költözni és még gyereket is odaszülni. Ennyire egyszerű. De amikor meg valaki leírja, meg van minden ilyen más nyakán élősködő sértődve, hogy jaj, mit tud a másik erről, nemrég volt egy másik kérdés is, ott is portán éltek, aztán egész nap átjárt hozzá anyós pofázni, aztán még ő volt megsértődve, meg kikérte magának, hogy neki amúgy telke, meg befektetései vannak. :D

Nem tudom az ilyeneket sajnálni, bocs.

2022. márc. 4. 10:34
 29/58 A kérdező kommentje:

Nyilván nem így terveztem az életem. És nem számítottam rá hogy ennyi ideig itt leszek. Pár hónapról volt szó. Aztán kezdtek rosszul alakulni a dolgok. Ha minden igaz költözünk hamarosan. De ne hogy már amiatt mert itt lakom egy élősködkőnek gondoljon bárki. O nem akarta sosem hogy elmenjenek a gyerekei. De ha nem akarja hogy elmenjenek akkor nem a feszültséget kéne generálni. Nem volt egyszerű a múltam. Ők mondták koltozzek ide és nem én könyörögtem nekik. A férjem is ezt látta jónak. Évekkel ezelőtt ki gondolta volna ? Úgy volt tavaly költözünk a gyerek szuletese előtt de tudjátok az élet sok akadály elé állított minket. Nem.fogom magyarázkodni. Hisz jogos. Ne szüljek más nyakára stb

De nem értem hogy a feltett kérdéshez hogy jön ez ide ?

2022. márc. 4. 10:46
 30/58 anonim ***** válasza:
35%
Márpedig élősködő vagy. Ha tetszik, ha nem tetszik, akk
2022. márc. 4. 10:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!