Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagymamám aki nevel mindenké...

A nagymamám aki nevel mindenképp papot vagy katonát akar belőlem csinálni, de én ezt nem akarom mit tegyek??

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim Németországban dolgoznK és a nagymamám a hivatalos gyámom, nála lakok. Szeretnék közgazdászként továbbtanulni, de nem engedi, mert a fejébe vette hogy csak akkor lesz valaki az emberből, ha az katona vagy pap.

Iszonyatosan idegesít, teljesen kezd megbolondulni, egész nap a politikáról beszél meg szidja a fiatalokat vagy azt hajtogatja, hogy pap leszek/katona leszek ami épp eszébe jut.

Szerintetek mitévő legyek?!

2022. jan. 29. 19:19
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
68%

Az első gondolatom nekem is az volt,hogy a mama kezd demens lenni.

Mindenképp azt tanuld,ami te szeretnél lenni! Ez a te életed,és csak egy van belőle.

2022. jan. 29. 21:42
 22/31 anonim ***** válasza:
96%
Mi tart vissza h oda jelentkezz ahova szeretnél?
2022. jan. 29. 23:55
 23/31 anonim ***** válasza:
93%
Ha élnek a szüleid, nem lehet gyámod. Legfeljebb rábíztak a szüleid. Téged miért nem vittek ki?
2022. jan. 30. 01:46
 24/31 anonim ***** válasza:
85%
Gaspár, te vagy az? 😂
2022. jan. 30. 07:04
 25/31 anonim ***** válasza:
97%
Mondd meg neki jövőre, hogy beadtad a jelentkezésedet, és sajnos nem vették fel sem papnak, sem katonának. Csak sajnos közgázra. Majd következő évben újra megpróbálod, hátha nyugiban lesz.
2022. jan. 30. 07:22
 26/31 anonim ***** válasza:
86%
Mondd, hogy a seregbe már keresnek közgazdászokat is (ez igaz), és erre a vonalra készülsz.
2022. jan. 30. 23:21
 27/31 anonim ***** válasza:
89%
Volt már egy hasonló fideszes nagymamás kérdés, szerintem az is kamu volt
2022. jan. 30. 23:39
 28/31 bbenjoe ***** válasza:
92%

- Csak megjegyzem, hogy a katonákat jól megfizetik.

DE, komolyra fordítva a szót:

- Szerintem szerezz, valakit, tanárt aki segít a nagymamádat meggyőzni, hogy ez és a papi pálya nem fekszik neked, és lám a közgázhoz viszont egész jó tehetséged van.

((Megjegyzem a papi pályánál, eleve megkérdezik az embert, hogy mért akar az lenni - vagyis hogyan és mikor érezte meg, hogy Isten őt erre a pályára hívja.

A papi hívatás tényleg egy nagyon szép, és fontos küldetés. DE csak az menjen papnak, aki ismeri önmagát és tényleg érzi az elhivatotságot - máskülönben nagy baj lehet a dologból. Ezt mint történész mondom, akinek hittanár végzettsége is van))

2022. jan. 31. 21:44
 29/31 anonim ***** válasza:
93%
Jogilag nem lehetsz gyámság alatt, ha élnek a szüleid és semmi mentális "hiányosságban" nem szenvedsz. Pláne ha betöltötted a 18-at, akkor teljesen cselekvőképes is vagy, akkor meg pláne nem.
2022. febr. 2. 16:51
 30/31 A kérdező kommentje:

Huh ezt jó tudni, akkor hogy nincs jogi alapja a felettem folytatott önkényuralmának.

Ez nagyon jó ötletnek hangzik, hogy azt mondom nem vettek fel. Gyakran emlegeti, hogy nem tanulok rleget, hogy leszek így papa, meg hogy túl vézna vagyok. Simán elhiheti, hogy nem vesznek fel. És ezzel meg tudok magyarázni a közgazdaságot, hogy azért csinálom, hogy bejuthassak hadtápra vagy rgyéb logisztikai valamire. Köszönöm szépen a válaszokat!

2022. febr. 6. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!