Nagymamámat hozzánk akarja költöztetni anyum, mert egyedül él és elég beteges, mindenképp ide akar kerülni. Viszont ez nem a legjobb megoldás. Mégis mit tehetnénk?
na én sem örültem volna ha mamám odaköltözik hozzánk, ő is ha nyugalom van és béka akkor addig intézkedik még össze nem veszik mindenki mindenkivel.
Ha odaköltözik mamád akkor neked nem is lesz saját szobád, ez pedig nem jó dolog, mert ha lesz kapcsolatod ami érthető is ennyi idősen őt hova fekteted majd.
Mivel apudnak sem tetszik az ötlet így ketten csak megtudjátok győzni anyudat, hogy nem igazán jó ötlet oda vinni. Én értem hogy az ő anyukája, de te meg a gyereke vagy téged is meg kellene értenie.
Szerintem jóanyádnak mondjátok meg fateroddal, ha a mami idejön, ti ketten szépen odaköltöztök a mami helyére.
Semmi lacafaca, semmi balhé.
Ultimátum :)
Elég sz@r helyzet, de ha az egész család benne van (élen anyuddal), akkor meg lehet oldani.
Az alaphelyzet az, h a nagyi nyilván szeretne hozzátok költözni, gondolom nem anyud hirtelen jött ötlete volt ez, hanem az öregasszony kérte, vagy legalábbis finoman célzott rá (ehhez nagyon értenek). Márpedig akkor ti tesztek neki szívességet, és nem fordítva, nálatok van az aduász.
Mi következik ebből?
Ha veletek akar élni, akkor alkalmazkodnia kell hozzátok, és be kell tartania bizonyos játékszabályokat (pl nem szól bele a dolgaidba, mivel köze nincs hozzá).
Ehhez viszont első sorban anyud a kulcs, úgyh vele kell előbb leülni megdumálni, h mik legyenek ezek a szabályok. Utána, ha ez meg van, le kell ültetni a nagymutert, és nagyon kedvesen, de határozottan megmondani neki, h mivel most már nem csak látogatóba jön, hanem egy fedél alatt laktok, a kultúrált együttélés érdekében tartania kell magát az alábbiakhoz (ezt már ti határozzátok meg, h mik ezek). Ha elfogadja, elfogadja, ha nem, akkor pik-pak meggondolja magát, és él inkább egyedül. Akkor viszont anyudnak sem mondhatja már, h egyedül hagyta vén korára, hisz maga döntött úgy.
Sajnos én is a saját bőrömön tapasztaltam, hogy a generációs szakadék nem tréfa dolog...
Igenis állj a sarkadra, és álljatok ki magatokért, a családi élethez mindenkinek joga van, így nektek is! Ja, és készült majd fel a nagymama részéről a "persze, mert már nektek sem kellek" jellegű beszólásokra, nálunk ez ment sokáig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!