Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagymamám aki nevel mindenké...

A nagymamám aki nevel mindenképp papot vagy katonát akar belőlem csinálni, de én ezt nem akarom mit tegyek??

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A szüleim Németországban dolgoznK és a nagymamám a hivatalos gyámom, nála lakok. Szeretnék közgazdászként továbbtanulni, de nem engedi, mert a fejébe vette hogy csak akkor lesz valaki az emberből, ha az katona vagy pap.

Iszonyatosan idegesít, teljesen kezd megbolondulni, egész nap a politikáról beszél meg szidja a fiatalokat vagy azt hajtogatja, hogy pap leszek/katona leszek ami épp eszébe jut.

Szerintetek mitévő legyek?!

2022. jan. 29. 19:19
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
94%
Mondd azt, hogy te inkább kondás akarsz lenni. Tökéletesen passzol a másik kettő mellé. [link]
2022. jan. 29. 19:46
 12/31 A kérdező kommentje:

Az elhitetés nem tudom mennyire fog menni... Nagyon utánam néz, volt hogy a barátaimmal elmentem Sing Sing-be (ez egy bulihely Szegeden) és elkövettem a hibát, hogy elmondtam neki, hova megyek... És másnap elkezdett veszekedni hogy ne menjek még egyszer oda, mert BE AKART MENNI ÉS NEM ENGEDTE A KIDOBÓ ÉS MILYEN MOGORVA EMBER

Szóval szerintetek el kellene gondolkodnak azon, hogy engedek neki?

2022. jan. 29. 19:46
 13/31 A kérdező kommentje:
ÉS MINDEZ MERT NEM VETTEM FEL NEKI A TELEFONT... Képtelen vagyok felfogni, hogy miért ilyen
2022. jan. 29. 19:50
 14/31 anonim ***** válasza:
42%

Senki ne írta, hogy engedj neki. Mindenki pont az ellenkezőjét mondja.

Neked jó így, úgy érzem. Mert nem is akarsz tenni ellene.

2022. jan. 29. 19:51
 15/31 anonim ***** válasza:
94%
Próbálj vele többet beszélgetni. Próbálj rájönni, hogy neki miért ez a két szakma (hivatás, foglalkozás) tetszik, miért ezeket tartja a leginkább tiszteletre méltónak. Aztán próbáld megkeresni az érvelése gyenge pontjait. Ez az ország ugye nem akkora, , ásványkincsekben sem olyan gazdag, hogy bárki csak úgy meg akarná támadni és elfoglalni és van a régi mondás, hogy aki fegyvert fog, az fegyver által hal meg. Ezt ugyebár nagyanyád nyilván nem kívánja. Csak nem volt neki fiatal korában valami katona szívszerelme ? Vagy az egyenruha látványa kelt benne ilyen pozitív érzelmeket ?
2022. jan. 29. 19:53
 16/31 anonim ***** válasza:
4%
Legyél katona, az tök jó dolog. 😁
2022. jan. 29. 19:54
 17/31 anonim ***** válasza:
72%

A szüleid esetleg ha neked utalnák a pénzt? Elvégre úgyis a te költségeidre utalják, nem? Ők mit gondolnak a pályaválasztásodról?

Nem hiszik el, hogy a mamád kezd demens lenni? Egyáltalán nem hallgatnak meg, vagy nem hisznek neked? Nem foglalkoznak veled egyáltalán, és ez mindig így volt, csak most kezdett zavarni?

Mondd meg nekik, hogy jöjjenek haza, töltsenek vele egy vagy két hetet és figyeljék az állapotát. Ha erre nem hajlandók, utazz el hozzájuk és mondd meg, addig velük élsz, míg nem változtatnak a téged semmibe vevő hozzáállásukon.

2022. jan. 29. 19:55
 18/31 anonim ***** válasza:
98%
12 legközelebb mondd azt h a tiszapartra mentek... hadd keresgéljen... 😂😂😂
2022. jan. 29. 19:55
 19/31 anonim ***** válasza:
2%
Először mindig annak kell menni, amit a szülők, nagyszülők akarnak és csak azután lehetsz az, amit te szeretnél, ezt tanuld meg!
2022. jan. 29. 20:06
 20/31 anonim ***** válasza:
83%

Legyél tábori lelkész! :DD

Az legyél ami szeretnél lenni. Ha mást csinálsz akkor sosem leszel boldog. A mamának meg boldog unokak kell. Ezt magyarázd meg neki.

2022. jan. 29. 20:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!