Mit gondoltok erről a kijelentésről? : Aki mindenképp házasodni akar, az nem biztos a dolgában, ezzel akarja bizonyítani magának és másoknak, hogy tökéletes minden.
Szerintem ez egy nagyon egyoldalú kijelentés. Nem veszi figyelembe azt, hogy a házassághoz való hozzáállásban nagy szerepe van például a neveltetésnek, a környezetben látott mintának is.
Tehát lehet, hogy egyes emberekre igaz, de másokra nem.
Például én mindenképp házasodni fogok, nem is olyan sokára. De nem a fent leírt okok miatt, hanem mert véleményem szerint férfi és nő között ez egy szent kötelék, eskü, hogy ők már összetartoznak és egy család. Innen közelítve a házasság az egyik legcsodálatosabb dolog az életben, nem egy vállrándítással elintézhető dolog.
Ma ugyanúgy 17:20, beelőztél:)
Lényegében én is ezt írtam, csak rövidítve!
maximálisan egyetértek.
manapság nagyon sok embert már csak a papír tart össze. én nem szeretnék ilyen "házzaságot".
ha szeret, akkor papír nélkül is velem marad. ez az én filozófiám.
Én pontosan így érzem: ez egyféle biztosíték, hogy az ember párja nehezebben pattanhasson meg vész esetén. Én nem igazán vagyok házasságpárti, mert 100%-ba azt akarom, úgy maradjon mellettem a párom, hogy nem köti hozzám semmiféle kötelesség.
A házasulandók nagyon nagy százalékánál szerepet játszik ez az elmélet szerintem. Aki kivétel, az vagy vallásos, vagy nagyon romantikus lélek, vagy talán neveltetésénél fogva az igaz szerelem gondolata összefonódott a házasság fogalmával benne. Úgy 10%-ra teszem ezt a hányadot..
Egyébként még ami eszembe jutott, hogy csalfa férfit/nőt se a papír ,se a hiánya nem fog ott tartani valaki mellett. (a felhozott indokok miatt).
A házasság elvi kérdés, van akinek fontos tényleg(mondjuk mert nem egy örök "balga" romantikus, csak mert egyszerűen értéknek tartja) és van akinek nem annyira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!