Mit gondoltok erről a kijelentésről? : Aki mindenképp házasodni akar, az nem biztos a dolgában, ezzel akarja bizonyítani magának és másoknak, hogy tökéletes minden.
Akinek mindegy, hogy van esküvő, vagy nincs, ott nem is lesz.
A házasság jogi szempontból még mindig tisztább helyzetet teremt, mint az élettársi kapcsolat. Pl. mikor csak házaspárok vehettek fel együtt hitelt, megszaporodott a házasságok száma rendesen. :)
Sokan azért kötnek házasságot, mert biztosak abban, hogy azzal a másik emberrel tényleg le akarnak élni egy életet, és ezt szeretnék a világ felé kinyilvánítani.
Tehát nem azt jelenti, hogy "Te nem mehetsz innen sehova, mert nem teheted."
Az jelenti, hogy "Én nem megyek sehová, örökké veled maradok, mert maradni akarok".
Nekünk ezt jelentette. Nem volt sürgős, nem volt fontos, egyszerűen ki akartuk nyilvánítani mindenki előtt, hogy összetartozunk, és ez "örökre" szól. :)
Én nem értek egyet.
Sokak nem kötélként vagy láncként tekintenek a házasságra, hanem a jelenlegi érzéseik kifejezéseként és ráadásul ez hagyomány is. Én például nagyon cikinek érezném,ha a párom annyira sem méltatna, hogy elvegyen, de ez nem jelenti, hogy bármitől is félnem kellene. Ha nem akar elvenni kivágom:)
Így is lehet nézni. Meg úgy is, hogy h valakinek mindegy, az azt jelenti, hogy le se sz*rja az egészet.
Én inkább úgy gondolnám, hogy akinek a házasság kell, mindegy kivel, csak valaki vegye már el/valaki menjen már hozzá, az akar bizonyítani valamit. Vannak akik eleve úgy ismerkednek, hogy na, szerezzünk egy férjet (pasik csinálnak ilyet??). Keresik azt, aki jó alapanyag, és a maguk igényeire formálhatják, aztán várják, hogy na, mikor veszel már el?? Nem veszel el? Akkor szia, keresek mást...
Rossz példát hoztál fel.Ezt női férfi viszonyra leforditva.
megtalatad az igazit,aztán rájöttél hogy mégsem.Az életben nap mint nap van ilyen a kapcsolatokban.
Házas vagyok,nekünk eszünkbe sem jutott az hogy ne házasodjunk össze.nem azért házasodtam mert magamhoz akartam láncolni a párom,egyszerüen ugy érzem vele fogok megöregedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!