Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a kijelent...

Mit gondoltok erről a kijelentésről? : Aki mindenképp házasodni akar, az nem biztos a dolgában, ezzel akarja bizonyítani magának és másoknak, hogy tökéletes minden.

Figyelt kérdés
Szerintem teljesen igaz. Személy szerint el is döntöttem, hogy amíg nem lesz számomra mindegy, hogy hozzámegyek-e a páromhoz vagy nem (most nincs)addig biztos nem teszem meg. Aki nagyon akarja annak a házasság csak egy biztosíték. Mit gondoltok erről? Nem vitákat szeretnék, hanem véleményeket.
2011. júl. 29. 17:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Akinek mindegy, hogy van esküvő, vagy nincs, ott nem is lesz.

A házasság jogi szempontból még mindig tisztább helyzetet teremt, mint az élettársi kapcsolat. Pl. mikor csak házaspárok vehettek fel együtt hitelt, megszaporodott a házasságok száma rendesen. :)

Sokan azért kötnek házasságot, mert biztosak abban, hogy azzal a másik emberrel tényleg le akarnak élni egy életet, és ezt szeretnék a világ felé kinyilvánítani.

Tehát nem azt jelenti, hogy "Te nem mehetsz innen sehova, mert nem teheted."

Az jelenti, hogy "Én nem megyek sehová, örökké veled maradok, mert maradni akarok".

Nekünk ezt jelentette. Nem volt sürgős, nem volt fontos, egyszerűen ki akartuk nyilvánítani mindenki előtt, hogy összetartozunk, és ez "örökre" szól. :)

2011. júl. 29. 17:37
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Én nem értek egyet.

Sokak nem kötélként vagy láncként tekintenek a házasságra, hanem a jelenlegi érzéseik kifejezéseként és ráadásul ez hagyomány is. Én például nagyon cikinek érezném,ha a párom annyira sem méltatna, hogy elvegyen, de ez nem jelenti, hogy bármitől is félnem kellene. Ha nem akar elvenni kivágom:)

2011. júl. 29. 17:46
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Így is lehet nézni. Meg úgy is, hogy h valakinek mindegy, az azt jelenti, hogy le se sz*rja az egészet.

Én inkább úgy gondolnám, hogy akinek a házasság kell, mindegy kivel, csak valaki vegye már el/valaki menjen már hozzá, az akar bizonyítani valamit. Vannak akik eleve úgy ismerkednek, hogy na, szerezzünk egy férjet (pasik csinálnak ilyet??). Keresik azt, aki jó alapanyag, és a maguk igényeire formálhatják, aztán várják, hogy na, mikor veszel már el?? Nem veszel el? Akkor szia, keresek mást...

2011. júl. 29. 17:58
 14/18 A kérdező kommentje:
Igen, amit írtatok, hogy neveltetés stb közrejátszik ez igaz. Viszont ahogy az egyik válaszoló írta, szerintem is csak 10% körül lehet ez. Most csak barátnős példát tudok felhozni. Nyilván nem ugyanaz, de emberi kapcsolat mindkettő, ilyen értelemben sok különbség nincs. Tehát még 20 évesen megismertem egy lányt, ő lett a legjobb barátnőm. És pont arról beszéltünk akkor, hogy ha a barátok között is lenne olyan "szövetség" mint a házasság a szerelmeseknél, akkor szó nélkül mindketten belemennénk, bizonyítva ezzel az örök barátságunkat. Ezzel a lánnyal azóta is jóban vagyok, mindent megbeszélünk, soha nem veszekedtünk,sőt minden nap beszélünk. Viszont pár évvel később találkoztam a tényleg legjobb barátnőmmel. Nála rájöttem, hogy minden eddigi barátságom csak felszínes volt, annak ellenére, hogy az előbb említett baráttal tényleg mindent megbeszéltünk, és meg is beszélünk azóta is. De vele egyszerűen egy húron pendülünk. Ugyanazokat mondom el neki is mint a másik lánynak, de vele mégis más. A lehető legnagyobb összhangban vagyunk, csak akkor érezzük egésznek magunkat ha együtt vagyunk. És nála is elgondolkoztam ezen a kérdésen, és egyértelműen nem szeretnék semmilyen szerződést a barátságunkkal kapcsolatban. (persze mint már említettem, elméleti szinten beszélek) Mert minek? Tudom, hogy úgyis örökké tart, teljesen de teljesen felesleges lenne. Nekem ez a példa elég is volt, hogy rájöjjek, olyan embert akarok mint ő, csak éppen pasiban. Mert a szerelem, hűség és a bizalom önmagában édeskevés. Ha nincs meg az a borzasztó nagy összhang ami összetartja,sőt eggyé olvasztja az embereket az régen rossz, és nem a házassággal kell ezt pótolni. Hát, ez az én véleményem.
2011. júl. 29. 18:01
 15/18 anonim ***** válasza:
89%
Mi nem házasodtunk meg, pedig már van egy gyerek. De én nem értek egyet, melyik az a pasi, aki nem biztos a dolgában és nősül?
2011. júl. 29. 18:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Rossz példát hoztál fel.Ezt női férfi viszonyra leforditva.

megtalatad az igazit,aztán rájöttél hogy mégsem.Az életben nap mint nap van ilyen a kapcsolatokban.

Házas vagyok,nekünk eszünkbe sem jutott az hogy ne házasodjunk össze.nem azért házasodtam mert magamhoz akartam láncolni a párom,egyszerüen ugy érzem vele fogok megöregedni.

2011. júl. 29. 18:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
ez általánosságban véve iszonyat nagy hüly.eség! persze biztos előfordul olyan, akinél ez áll(hat) a háttérben...de abban biztos vagyok, hogy az emberek nagytöbbsége nem azért házasodik mert nem biztos a dolgában és ezzel akarná bizonyítani hogy tökéletes minden...totál értelmetlen lenne...
2011. júl. 29. 19:36
 18/18 anonim ***** válasza:
58%
Vlki egyszer azt mondta: "Aki korán házasodik az mindössze féltékenységből teszi egyszerűen csak kiakarja vonni a párját a prédák forgalmából"
2011. júl. 29. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!